Semafor pre chodcov pod Mostom Lafranconi

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Daniel 18. decembra 2016

Nastavenie semaforov je nebezpečné pre chodcov. Zelená chodcom naskočí spolu so zelenou pre autá. Lenže autá typicky vyštartujú už na oranžovú a keď naskakuje chodcom zelená, práve frčia okolo.
Podobne sú nastavené semafory aj inde v meste, ale tu je to obzvlášť nebezpečné, keďže zákruta nie je vôbec ostrá a autám stačí aj krátky čas na nabratie slušnej rýchlosti.

28. december 2016

Peterr

Problem na tejto krizovatke je ten, ze v ramci nastavenia semaforov pre auta neexistuje taky interval, kedy by na tuto cestu nemali auta z niektoreho smeru zelenu. Takze ak by mali mat chodci bezpecnejsiu zelenu iba pre seba, museli by sa skratit intervaly pre auta, co striktne vzate vzhladom na frekvenciu chodcov asi nie je velmi efektivne. Ale suhlasim s tym, ze aj vzhladom na malo chodcov, ktori tento prechod vyuzivaju, ich na nom soferi necakaju, a ak by sa cez prechod pustil nejaky prilis asertivny chodec, mohlo by to dopadnut zle. Idealne riesenie by asi bolo dopytove tlacidlo pre chodcov, ktorym by sa zastavila zelena pre auta. Ale stoji tento problem za taku investiciu?
Rovnaky system je pod Mostom SNP, pricom tam ale chodieva o dost viac ludi, aj auta musia pri odbocovani viac spomalit.
22. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V stanovisku k plánovanej stavbe Dúbravsko - Karloveskej radiály - modernizácia električkovej trate sme žiadali, aby sa projektant cestnej dopravnej signalizácie týmto problémom zaoberal v návrhu nového riadenia križovatky.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. september 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, je to veru tak, ten semafor je znacne nebezpecny, hlavne pre ludi, ktori ak vidia zelenu, vykrocia hned na zebru a idu na druhu stranu cesty
to som dnes radsej neriskoval, ved ako mozeme vidiet na fotke, svieti mi zelena a auta sa prehanaju cez prechod jedna basen a nechaju ma cakat...
nakoniec som cez cestu presiel na cervenu, paradoxne uplne bezpecne a ani som nemusel sprintovat
snad to po rekonstrukcii elektrickovej radialy bude vymyslene lepsie, hlavne so signalnym planom semaforov
02. október 2019

Jana Vršanská

Pri odbocovani aut z nabrezia smerom na Mlynsku dolinu maju auta zelenu subezne s chodcami pod mostom! (aj tam je semafor pre chodcov, nie len vystrazny oranzovy, ale semafor s regulovanym prechodom cervena/zelena). Takze ani chodec, ani auto zo zakruty o sebe nevedia, lebo auta maju zelenu tiez!
12. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za dlhé riešenie situácie. Opätovne sme o podnete informovali príslušné oddelenie. Veríme, že v dohľadnej dobe vám poskytneme stanovisko o stave riešenia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zmena riadenia cestnej dopravnej signalizácie na križovatke pod Mostom Lafranconi sa bude realizovať v súvislosti s projektom Modernizácie dúbravsko-karloveskej radiály v 4. etape, ktorá bude prebiehať počas jarných a letných mesiacov v roku 2020. Na základe viacerých podnetov budeme iniciovať bezpečnejšie riešenie prechádzania chodcov cez komunikáciu.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. december 2021

Lukáš Bartošovič

dobry den, na jednej strane je pravdou, ze vodicov o priechode pre chodcov a aktivnej zelenej informuju cca styri blikajuce oranzove signalizacne svetla...
... ale takto vyzerala dnes moja "zelena", stal som pripraveny tesne pri vstupe na priechod a s jasne viditelnym umyslom prejst na druhu stranu - napriek tomu vsetky vozidla prefrcali okolo bez naznaku brzdenia
ako v roku 2019, aj teraz sa mi podarilo prejst az pri chvilkovom znizeni frekvencie premavky
potom som sa este zo zvedavosti postavil z druhej strany a pozoroval situaciu z mierneho odstupu, prakticky ziadna zmena
za "humorne" povazujem tiez to, ze v case cervenej som mal XYZ prilezitosti na bezpecny pohyb cez zebru
17. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania