Nevhodne umiestnený prechod pre chodcov - ŽST Lamač

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Daniel 19. decembra 2016

Prechod pre pri ŽST Lamač smeruje od stanice smerom do mesta. Väčšina ľudí, ktorí cezeň prechádzajú ale ide na zastávku MHD, ktorá je bližšie ku križovatke s J.Alexyho, takže si zbytočne zachádzajú.
Okrem toho je prechod umiestnený tesne za rozdvojením Lamačskej na dva jazdné pruhy. Keďže vodiči vtedy väčšinu svojej pozornosti venujú zmene jazdného pruhu, až tak neregistrujú chodcov prechádzajúcich cez prechod (resp. ich ani nevidia).
Pomohlo by posunutie prechodu bližšie ku križovatke tak, aby plynule nadväzoval na chodník, ktorým cestujúci vychádzajú zo železničnej stanice.

02. január 2017

Peter

Súhlasím, tento priechod je veľmi nešťastne riešený a v podstate by nebol potrebný, keby bola lepšie nastavená zelená pre chodcov na semafóroch. Nie raz som bol na ňom svedkom krízovej situácie. Je vôbec riadne povolený a spĺňa zákonné podmienky?
03. január 2017

Daniel

To je fakt, že zelená na semaforoch ráta hlavne s chodcami ovládajúcimi športovú chôdzu. Tento prechod je dobrý pre cestujúcich prestupujúcich z vlaku do MHD smerom do mesta, pre nich by zachádzanie cez semafory bolo neúnosné. Keď už sa tvárime, akú máme integrovanú dopravu, tak tomu trošku napomôžme...
17. január 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Váš podnet. Uvedený priechod pre chodcov je umiestnený v čo najbližšej možnej vzdialenosti od východu zo železničnej stanice. Jeho súčasná poloha je bezpečnejšia ako vami navrhované posunutie ku križovatke Alexyho. Presunutie priechodu za výjazd od stanice by bolo veľmi nebezpečné v tom, že vpravo odbočujúci vodiči vychádzajúci od stanice Lamač pozerajú najmä vľavo, či je voľný priestor na Lamačskej a nie vpravo, či tam nejdú chodci. Ak by sme teda priechod presunuli, mohlo by dochádzať ku kolíznym situáciám a k ohrozovaniu chodcov.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. január 2017

Daniel

Vôbec by nemusel byť posunutý až tak ďaleko, stačí tak ako tu naivne naznačujem, smerom od stanice k zastávke MHD.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania