Prechod pre chodcov cez výjazd na diaľnicu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Daniel 19. decembra 2016

Na prvý pohľad to znie ako nezmysel - dávať prechod pre chodcov na miesto, kade autá vychádzajú na ďiaľnicu. Ako ale dokazujú stopy v betóne v novopostavenom stredovom ostrovčeku, chodci sa tu vyskytujú bežne. Ďalší často používaný spôsob ako sa dostať na zastávku MHD je prejsť cez prechod pre chodcov na Alexyho a kúsok ďalej si počkať na voľnú chvíľku a prebehnúť pod diaľnicou. Semafory na križovatke týmto smerom používa naozaj iba menšina ľudí.
Nevýhodou prechodu by mohlo byť snáď len to, že spomalí výjazd áut z Lamača (z Dúbravky veľmi nie, keďže tí istí chodci, ktorí by prechádzali cez prechod na diaľničnom výjazde, teraz prechádzajú cez prechod na Alexyho).
Fakt ale je, že tok áut z Lamača reguluje hlavne semafor, ktorý by tam na odbočenie z Lamačskej doprava ani nemusel byť.

20. december 2016

orbitalfunk Pavúk

Tento podnet ste hádam mysleli len ako žart.
22. december 2016

Daniel

Neuhádli ste. Názor dopravného inžiniera so znalosťou miestnych pomerov by ma naozaj zaujímal.
14. marec 2017

Ernest Hlinik

Vsade v civilizovanom svete sa moze odbocit do prava bez semaforu. LOGIKA vravi, ze je to bezpecne, ba bezpecnejsie nez riadeny semafor. To na margo odbocovania do prava z Lamacu na smer, kde stoji fotograf. V tom ma Daniel pravdu.

Ludia naozaj riskuju zivoty, ked prebehuju touto "skratkou" - ono to vlastne skratka ani nie je, je to bezna cesta pre chodcov, ktory pochopitelne a LOGICKY nemaju cas sa nahdrkovat z jednej strany na druhu (priechod na lavo od fotografa), a potom cakat na zelenu aby a dostali na tu istru stranu vozovky/cesty.
Absolutne zlyhanie inziniera, ktory namalvoal tuto krizovatku.
Mesto tlaci ludi do MHD - ale co tak im ubrat bremeno trojiteho premetu, ktory je ekvivalentny vykon, ktory musia podstupit, aby sa dostali cez cestu k danej MHD zastavke ?
PS: toto pisem ako sofer, ktory MHD nevyuziva v danej lokalite. A prakticky nikde, kedze MHD defacto nefunguje.
15. november 2019

Daniel

Po poslednej zmene prednosti v jazde na tejto krizovatke uz nic nebrani pridaniu prechodu pre chodcov aj smerom na zastavku MHD. Ale to je asi naivne ocakavanie, s chodcami sa jednoducho nerata. Ved aj tato dopravna znacka je tak sikovne postavena, aby ich zakryvala v momente, ked su najzranitelnejsi.
31. december 2019

Pozorovatel

@Daniel
1/ mate pravdu zlta velkoplosna znacka je umiestnena uplne nevhodne, kedze zakryva chodcov. Medzicasom ju uz niekto pootocil

2/ pred dvoma rokmi som navrhoval, aby bolo prebiehanie cez cestu za zakrutou znemoznene zabradlim a osadenim znacky.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/46403/priechod-pre-chodcov-krizovatka-j-alexyho-vyjazd-na-dialnicu-d2
Zatial sa nic nezmenilo...
Asi sa bude cakat dovtedy, pokym nejaky rozbehnuty nakladak prichadzajuci od Lamaca nezrazi teenegera v kapucni (zuzene zorne pole) so sluchadlami v usiach (asi klakson nebude pocut), ktory cumi do mobilu, smskuje a zaroven prebieha cez cestu "za zakrutou"...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania