Auto vrak na Vajnorskom jazere

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Stanislav 09. januára 2017

"Majitel" uz niekolko mesiacov si zabudol na Vajnorskom jazere auto z kt.sa pomaly stáva vrak. Môze s tym MU Vajnory nieco urobit? Unik skodlivych kapalin do jazera i podzemnych vod moze narobit riadnu paseku.

09. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu s orgánmi štátnej správy, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.



Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát mč. Bratislava - Vajnory

11. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Stanislav,
Na základe Vášho podnetu týkajúceho sa opusteného automobilu v lokalite Vajnorských jazier, naši členovia Mestskej polície spravili obhliadku a zistili že automobil má platnú technickú kontrolu, ako aj emisnú kontrolu do marca 2017 a platné evidenčné číslo. Nejedná sa o staré vozidlo podľa zákona o odpadoch. Z vozidla neboli zistené úniky priemyselných kvapalín.

Po určení vlastníka automobilu v databáze registrovaných vozidiel ho okrskári telefonický oslovili. Majiteľ prisľúbil, že vozidlo zabezpečí proti vykradnutiu a urobí aj opatrenia na ktoré ste poukazoval. Stav tohto podnetu budeme monitorovať.
Ešte raz ďakujeme za Váš podnet.


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory

10. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
odstavené auto sa už na mieste nenachádza.


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory



02. december 2019

Innovator

Vajnorské jazero-dlhodobo odstavené vozidlá-nezistené EČV a TK a EK

Pravdepodobne to iste auto, ktore ste riesili uz v roku 2017 (vid podnet z 9.januara 2017- vtedy malo este EČV DS 477EL ) uz je naozaj vrak bez EČV a stoji na tom istom mieste stale. Otvaram preto novy podnet na odstranenie vraku. Pre uplnost este citujem cast vasej odpovedi z roku 2017.
"Odpoveď samosprávy
Dobrý deň pán Stanislav,
Na základe Vášho podnetu týkajúceho sa opusteného automobilu v lokalite Vajnorských jazier, naši členovia Mestskej polície spravili obhliadku a zistili že automobil má platnú technickú kontrolu, ako aj emisnú kontrolu do marca 2017 a platné evidenčné číslo. Nejedná sa o staré vozidlo podľa zákona o odpadoch. Z vozidla neboli zistené úniky priemyselných kvapalín."

Urcite by sme nechceli mat z Vajnorskych jazier autovrakovisko.

Dakujem.

02. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň. Innovátor,
podnety zlučujem do jedného a preposielam samospáíve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
03. december 2019

Stanislav

Tie zabudnute auta su tam uz niekolko rokov 2 vedla seba druhe je fiat s SPZetkou ale stojace viac ako 4 roky na jednom mieste. Podla mojich informacii od toho isteho majitela kt. tam ma chatu Co preboha samosprava urobi ? Asi nic ... rovnako tak reagovala aj v ninulosti ...
03. december 2019

Innovator

Potvrdzujem, to co napisal pan Stanislav a pripajam aj fotografiu druheho auta. Mozete prosim zistit, ci aj to druhe auto ma platnu TK a ci sa tym padom nejedna o potencionalny druhy vrak? Dakujem
03. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného sme požiadali okrskárov mestskej polície vyčlenených pre mestskú časť Bratislava-Vajnory o preverenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
03. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Innovator,
Podľa dostupných informácií Fiat Brava nemá platnú STK a ani EK. Pravdepodobne je to tiež vrak. Predpokladám však, že samospráva už videla aj váš komentár a obe autá budú riešiť spolu.

Bolo by však dobré vytvoriť pre tento nový vrak aj nový podnet, aby sme ho potom vedeli spätne správne vyhodnotiť. Ak by sa napr. jedno auto odstránilo a druhé tam zostalo, nemohli by sme podnet uzavrieť a to napriek tomu, že pri jednom vozidlo si samospráva splnila svoju povinnosť.

Ďakujem za porozumenie

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
04. december 2019

Stanislav

Je pre obec taky problem riesit oba vraky stojace vedla seba niekolko rokov nedotknute ako jeden podnet ? Zachovajme si cistu vodu na jazere a nezasvinme si ju olejmi a kapalinami kt. casom z tychto vrakov skor ci neskor zacnu unikat ! Majitelovi je to zjavne jedno ale nam ostatnym NIE ! Prosim teda MU aby sa konecne po niekolkych rokoch zacal naozaj seriozne aj tym zaoberat. Nie ako v odpovedi z r. 2017 - Auto tam uz nestoji /to si majitel s nim na 1 den odskocil mimo/ ale odvtedy sa auta ani nepohli a veselo zaberaju inym miesto na parking hlavne v lete kedy je to tu na jazere velmi neunosne. Dakujem za rychle riesenie tohto problemu ...
16. december 2019

katarina

Vajnorské jazero-dlhodobo odstavené vozidlá-nezistené EČV a TK a EK

Dobry den, pri velkom bagri je dlhodobo odstavene vozidlo, ku ktoremu pribudlo dalsie, bez EVC.
23. december 2019

Stanislav

A MU ako vždy s tym nič neurobil ved vraky spolu s Mercedesom priamo v areali čerpačky su už tam tri odstavene niekoľko rokov a niekolko rokov tam pri rychlosti jednania našich uradov tam aj ostanu ! Ved je to iba len jazero vo Vajnoroch na Slovensku a nie sme vo Švajčiarsku ...škoda ...
18. január 2020

Stanislav

A MU Vajnory iba mlči a mlči !!! Vraky ojazdenych starych aut nijako NERIESI ! Ved aj načo. Je to iba obyčajne jazero... Veď smetísk a odstavených aut po celom Slovensku je dost a pomaly sa hygienou, neuctou a spravanim priblizujeme k rozvojovym krajinam
27. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Mestskej časti Bratislava-Vajnory bola dňa 16.01.2020 doručená dokumentácia mestskej polície z preverenia podnetu pod. č. 83047: Vajnorské jazero-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK.

Dňa 23.01.2020 bola pracovníkom mestskej časti vykonaná ohliadka na mieste odstavených vozidiel na Vajnorských jazerách.

Na základe uvedeného Vám oznamujeme, že časť dokumentácie týkajúcej sa vozidla zn. FIAT brava s neplatnou TK a EK mestská časť postupuje na Okresný úrad Bratislava, odbor cestnej dopravy na ďalšie konanie pre porušenie povinnosti držiteľa vozidla v zmysle zákona č. 725/2004 Z.z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách.
Držiteľ vozidla zn. HYUNDAI SANTA FE bude mestskou časťou vyzvaný na odstránenie vozidla podľa zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
28. január 2020

Innovator

Dobry den, poprosim mestsku cast aby nam tu (na Odkaz pre starostu) oznamil datum, ked vyzve drzitela vozidla zn. HYUNDAI SANTA FE na odstranenie vozidla a tiez do akeho datumu ste stanovili lehotu na odstranenie. Aby sme si dokazali aj my odsledovat ci drzitel bude respektovat stanovenu lehotu. Rad Vam potom fotograficky zdokumentujem, aka je situacia po uplynuti tejto lehoty.
28. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Innovator,
komentár preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
31. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 30.01.2020 bolo upozornenie a výzva na odstránenie vozidla zn. HYUNDAI SANTA FE vyvesené na predmetnom vozidle.

Držiteľ vozidla je povinný v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch zabezpečiť odstránenie vozidla do 60 dní odo dňa upozornenia.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
08. apríl 2020

Innovator

Ušetril som Vám trocha práce a vykonal obhliadku stavu ku dňu 2.4.2020 (prikladám fotku), teda po uplynutí 2 mesiacov, ktoré ste stanovili majiteľovi na odstránenie vraku. Ako sa dalo čakať, hrá mŕtveho chrobáka. Nech sa páči, teraz už môžete konať a dať odstrániť vozidlo presne tak, ako uvádzate vo svojom ozname zo dňa 30.1.2020.
08. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Innovator,
ďakujem, informáciu preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
11. apríl 2020

Stanislav

Dokedy bude MU Vajnory nekonať vo veci odstranenia všetkych 3 autovrakov tu na našom jazere ??? Prosim kompetentnych tu na MU o vyjadrenie sa k tomuto závažnemu ekologickemu problemu. Nezasvinme si naše jazero naftou olejmi radšej nech tam plavaju ryby ... už mame predsa CORONU 19 to by nám na poučenie malo stačiť ...
21. apríl 2020

Stanislav

Dakujem za odstranenie auto vraku Hundai Santa Fe. A co bude s fiatom BL 456MZ ? Stoji tu uz viac ako 5 rokov ... prosim tiez o nápravu a odstránenie tohto vraku z jazera.
22. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Stanislav,
ďakujem za info, tento podnet teda uzatváram a komentár preposielam zodpovednému subjektu.
Predpokladám, že myslíte tento vrak:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/83047/vajnorske-jazero-dlhodobo-odstavene-vozidla-vozidlo-s-ecv-bez-platnej-tk-a-ek

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania