Lavičky vyhradené pre bezdomovcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Lučenič 04. januára 2017

Lavičky v parčíku na Trnavskom mýte/Vajnorskej ulici, pred budovou Konfederácie odborových zväzov, posledné roky slúžia výhradne asociálom ktorí tam konzumujú alkohol a pravidelne po sebe nechávajú množstvo odpadkov. Očakávam, že v záujme verejného poriadku mesto alebo mestská časť zabezpečí u majiteľa či správcu pozemku odstránenie týchto 3 lavičiek. Dlhodobá skúsenosť totiž ukazuje, že mestská polícia situáciu na Trnavskom mýte a v jeho okolí nedokáže ustrážiť.

20. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia Verejného poriadku majiteľ pozemku pravidelne zabezpečuje údržbu pozemku. Okolie lavičiek je vyčistené.

Jana Plevová
23. január 2017

Lučenič

Za takúto odpoveď Vám pani Plevová naozaj neďakujem. V prvom rade Vás musím upozorniť, že je Vašou povinnosťou napísať z akej funkcie reagujete na podnet a či pracujete na miestnom úrade alebo na magistráte. To by ste ale mali vedieť už dávno. Po druhé: ak by bola situácia v poriadku tak sa tam tak často nevyskytuje množstvo odpadkov a ja nemusím míňať svoj čas na písanie podnetu. Opití bezdomovci na lavičkách často aj prespávajú, obťažujú okoloidúcich a robia neporiadok. Nikto iný uvedené lavičky celý rok nevyužíva. Občania ktorí ich majú pred oknami by Vám to iste potvrdili. Takže na čo tam vlastne tie lavičky sú a prečo tam teda musí Vaše oddelenie pravidelne zabezpečovať čistenie? Zdôrazňujem ale, že nejde len o poriadok ale aj o bezpečnosť slušných ľudí. Žiadam Vás teda o prehodnotenie Vášho stanoviska.
12. január 2018

Andrej

Pan Lucenic. Ja tam mam nehnutelnost a nevadi mi,ze tam tie lavicky su ,lebo tam boli aj pred 20 rokmi a teraz kvoli bezdomovcom a individuam, ktore naozaj casto vyuzivaju tieto priestory nebudeme odstranovat vejake prospesne zariadenia...Aj oni su obcania a maju pravo vyuzivat tieto lavicky. A naozaj sa to tam vzdy vycisti aj dobrovolnikmi napr. . A nie je Pravda, ze tam nesedava aj nikto ini...Keby napr. obcania okoloiduci upozornili, pritlacili na tychto ludi ,ktori robia neporiadok alebo privolali policiu ,tak sa situacia zmeni a uz sa aj zmenila ,lebo to tam byvalo horsie...Skor su problemom auta ktore nicia parky a travnate plochy...
29. máj 2019

Peter Oravec

Dobrý deň,
no neviem, ale ja som tam za posledné roky okrem bezdomovcov nikoho iného sedieť, resp. ležať, nevidel. Pritom neberiem bezdomovcom právo sedieť na lavičke, ale problém je, že po nich na lavičke a v okolí ostáva neporiadok. Takže podľa mňa je podnet stále živý a aktuálny.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania