Kilá soli v Prievoze

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Tamara Kostovská 09. januára 2017

Dobrý deň, takto vyzerajú dnes chodníky v Prievoze, ktoré boli už väčšinou suché. Z cca 10 m2 pred domom som pozametala 1 a pol kilového jogurtového téglika soli a ubezpečujem Vás, že jej tam ešte ostane dosť až do najbližšieho poriadneho dažďa. 20 minút po návrate z prechádzky so psami (nie psím záprahom, počet 2 kusy) som strávila umývaním labiek, topánok, podlahy a chodby. A to nenávidím upratovanie. Vďaka
Tamara Kostovská, Staré záhrady 6

09. január 2017

atómové digitálky

Veru, Slovač solí, aj Aljašku by roztopila
10. január 2017

Michal K.

veru, to je novy trend v zimnej udrzbe. na sneh sypat sol, ved komu sa to chce odhrnat. ked som sa stazoval u nas pred garazami, tak mi povedali, ze nasypali vcera 40 kg soli a cakaju, kym sa to roztopi, ze to bude ok :) snezilo rano nasledujuceho dna a poobede som urgoval, ze nie je odhrnute ...
11. január 2017

Peter Kočvara

Ružinovské VZN o dodržiavaní čistoty a poriadku, § 7 (3) hovorí o posype chodníkov "inertným materiálom (pieskom, drvinou a podobne). Používanie chemického posypu nie je na území mestskej časti povolené." Mal by to riešiť ako priestupok MÚ alebo MsP.
http://www.ruzinov.sk/sk/vzn/view/1-2003
16. január 2017

Ernest Hlinik

Dobre vediet, zacnem tak isto bojovat proti tymto teroristom. Totiz odkial maju pravo znecistovat mesto agresivnou solou ? A este sposobom, ze kilo sem, kilo o sto metrov dalej. Velmi rad pripomeniem mestu ich povinnost zakrocit proti znecistovaniu verejneho priestranstva.
18. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Len pre spresnenie uvádzame, že zimnú údržbu chodníkov nevykonáva iba mestská časť ale aj vlastníci, správcovia, užívatelia nehnuteľností ak tieto hraničia s chodníkom. Priestor, ktorý opisujete v podnete a je zobrazený na na fotografiách nedočisťuje mestská časť ale je to v kompetencii priľahlého bytového domu.


kancelária starostu
27. december 2019

evička

po 2 rokoch asi by bolo vhodné podnet označiť ako uzavretý nie len vzhľadom na počasie, ale aj preto, že MČ Ružinov začala používať na chodníky zeolit namiesto sol.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania