Nevhodné dopravné riešenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Odbocenie z Junackej na Bajkalsku je nevhodne. Vozidla blokuju pri snahe zaradit sa do pruhu na Jarosovu resp. otacacieho odbocovci pruh doprava na Vajnorsku a spomaluju prud vozidiel na zeleny signal na Jarosovu. Pritom tieto vozidla mozu vyuzit malo zatazene odbocenie na Vajnorsku od Polusu. Navrhujem posledny usek Junackej od plavarne po Bajkalsku zjednosmernit tak, ze priechodna bude iba v smere od Bajkalskej k Polisu.

14. január 2017

autopravo

Ok. Potom ale v smere centrum zabezpecit odbocku z Vajnorskej na Jarosovu.
14. január 2017

Rasto

Na tento ucel sa da pouzit Kutuzovova.
20. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
Junácka ul. v úseku od Bajkalskej po Polus je miestna komunikácia III. triedy zverená do správy mestskej časti Nové Mesto, ktorá je v tomto prípade kompetentná zabezpečiť zmenu organizácie dopravy.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
03. marec 2017

Ján

Chcel som dnes zadať úplne rovnaký podnet. Prejazd posledných 20 m Junáckej smerom do Bajkalskej musí byť zakázaný (zákaz vjazdu, jednosmerka). Ako písal autor - vozidlá, ktoré sa priraďujú z Junáckej na Bajkalskú s cieľom zaradiť sa do ľavého (aj stredného) pruhu Bajkalskej, zablokujú cestu (stoja šikmo naprieč cestou). Taktiež by som navrhoval na Bajkalskej potiahnuť plné čiary až tesne spoza pumpy Slovnaft až po križovatku Bajkalská-Vajnorská. Totiž, niektorí vodiči, ktorí mienia využiť stredný pruh (a ísť rovno na Jarošovu) sa pridlho držia v pravom pruhu (ten výlučne odbočuje vpravo na Vajnorskú) a následne v oblasti kríženia vozidiel z Junáckej sa snažia zaradiť do stredného pruhu, čím ešte viac komplikujú situáciu. Raz som mal v oblasti kríženia drobnú nehodu - pani do mňa narazila zozadu v zmätku, ktorý tam panuje. (Bajkalská je zrejme v správe hl. m. SR, takže sa to netýka iba BANM.) Ešte by som v zmysle komentára vyššie dodal, že tiež nerozumiem dôvodu, prečo nie je možné z Vajnorskej odbočiť doprava na Jarošovu. Kutuzovova je síce fajn, ale končí pri Slimáku, kde je dopravné riešenie katastrofálne -- je tam takpovediac jediný lievik z polovice mesta na Račiansku (ďalší priechod je až Dimitrovka a potom až Vajnory). Zápchy by boli v BA o polovicu menšie, ak by sme tu nemali neprejazdné (zneprejazndené) obrovské bloky mesta, takže všetky vozidlá sú nútené ísť cez lieviky. Nechápem, že tieto neprejazdné bloky neboli 30 rokov riešené.
24. apríl 2017

Ján

Potreba Zákazu vjazdu z Junáckej na Bajkalskú

Je potrebné osadiť značku Zákaz vjazdu na konci Junáckej ulice pripájajúcom sa na Bajkalskú ulicu. Posledné metre Junáckej treba zneprejazdniť v smere na Bajkalskú. Vodiči prichádzajúci na Bajkalskú z Junáckej neustále hrubým spôsobom križujú kolónu vozidiel na Bajkalskej. Akonáhle má kolona na Bajkalskej zelenú, nemôže až príliš často poračovať cez križovatku v smere na Jarošovu, pretože kolónu prerušujú, zdržujú a aj ohrozujú krížom sa tlačiace vozidlá asertívnych vodičov z Junáckej. Pritom z Junáckej majú okolo Polusu dva semafórmi riadené výjazdy. (Situácia na fotke je z tých jednoduchších, býva tam chaos.)
23. jún 2021

Martin Uváček

Podnet je potrebný opätovne preposlať zodpovednej samospráve.
23. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet postúpim na oddelenie dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
12. január 2022

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia,

pri tomto podnete bola odhalená duplicita a daný problém je riešený aj pod nasledovným podnetom:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1785/odbocovanie-z-bajkalskej-na-junacku

Na základe toho bol status tohto podnetu zmenený na uzavretý a touto cestou Vás prosíme o smerovanie ďalšej komunikácie ohľadom daného problému na vyššie uvedenú adresu.

Ďakujeme za pochopenie.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania