Doprava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Siska Sisková 12. januára 2017

Názov tohto námestia treba zmeniť ked sa chce sa to dá.

12. január 2017

Engerau

Lenze to nie je iba nazov namestia, ale zaroven aj ulice. Zaplatite z vlastneho kazdemu naklady za zmenu vsetkych dokladov?
12. január 2017

Karlovešťan

To ako admin zverejní úplne každý podnet ? Názov podnetu bez kontextu, text škoda slov...
Bez ohľadu na to, čo si myslím o premenovaní, smiem vedieť, aký nový názov by sa páčil pani autorke?
12. január 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

áno váhal som, či kvôli názvu zverejniť, ale prečo nie, v texte je podnet vysvetlený - možno má aj súvis s dopravou. Staráme sa, aby podnety spĺňali základné náležitosti ako fotku či popis problému a aby tam neboli napríklad vulgarizmy. Inak je obsah podnetou čisto záležitosťou prispievateľov.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
16. január 2017

Vlado Bukovsky

Siska Siskova, prečo by sa mal meniť názov tohto námestia??? Čo je na tom názve zlé?
18. január 2017

Stefan

Treba zmenit? Samozrejme, ze sa da ale autorka nenapisala preco resp. naco chce menit nazov, len "treba zmenit". Nuz ja mam opacny nazor, nechapem preco by sa mal nazov namestia menit. Skor ma zaraza, ze autorka riesi taketo hluposti, a pritom su tu ovela dolezitejsie problemy tohto namestia. Nech riesi radsej novovznikajuce zapchy kvoli "super potrebnej" novej krizovatke k Bille alebo novy park ktory sa uz pomaly rozpada, alebo tiez auta parkujuce na trave... Toto vsetko je dolezitejsie nez nazov.
23. január 2017

Kaja

Tento podnet mi rovnako príde úplne nezmyselný,hlavne keď pani nemá ani aktuálnu foto a zbytočne zahlcuje tento portál zbytočným podnetom bez vysvetlenia. Keďže bývam na tejto ulici,dosť sa ma to týka,presne ako tu už bolo spomenute,na čo by to bolo dobré,však ani keď sa pred xy rokmi menili názvy ulíc, táto ulica ostala s nezmeneným názvom.
28. január 2017

autopravo

podnet je vyrieseny!
30. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vo veci zmeny názvu Námestia hraničiarov boli v predchádzajúcom období na mestskej časti Bratislava-Petržalka posudzované tieto návrhy:

a) v roku 2012 - návrh na premenovanie Námestia hraničiarov na Námestie sv. Cyrila a Metoda
b) v roku 2015 - návrh na premenovanie Námestia hraničiarov na Námestie Mórica Beňovského
c) v roku 2016 - návrh na premenovanie Námestia hraničiarov na Námestie Ladislava Chudíka

Mestská časť Bratislava-Petržalka na návrh Názvoslovnej komisie mestskej časti, v súvislosti s návrhom na premenovanie Námestia hraničiarov na Námestie Ladislava Chudíka vyzvala navrhovateľa Petržalský okrášľovací spolok na uskutočnenie prieskumu verejnej mienky v danej lokalite a tiež, aby obyvateľov i podnikateľov informoval aj o náležitostiach spojených s premenovaním, pretože naša mestská časť podľa dostupných údajov eviduje na Námestí hraničiarov 1 290 bytových jednotiek
a navrhovaná zmena názvu námestia by sa dotkla minimálne 2 600 obyvateľov, s čím súvisí zmena všetkých dokladov týchto obyvateľov a premenovanie by tiež vyvolalo zmeny aj v sídlach firiem, ktoré sú v danej lokalite, preznačení budov, prekreslení máp a podobne. To všetko by spôsobilo nemalé finančné náklady jednak obyvateľom, ale aj všetkým podnikateľom v danej lokalite.
Keďže navrhovateľ na základe uvedenej výzvy nepredložil požadovaný prieskum, názvoslovná komisia sa ďalej premenovaním Námestia hraničiarov na Námestie Ladislava Chudíka nezaoberala.


MÚ BA - Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania