Tankodrom 2013

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 07. mája 2021

Tak ako v minulých rokoch aj tohto roku sa na vrchnom konci Vlárskej ulice v úseku od odbočky k Onkologickému ústavu po začiatok nadjazdu vytvorilo niekoľko desiatok výtlkov. Povrch na tomto úseku je miestami typu "a na tej záplate záplata na záplate". Akékoľvek ďalšie plátanie sú len zbytočné vyhodené peniaze. Povrch cesty na tomto úseku treba kompletne vymeniť.

07. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Samospráva hlavného mesta venuje mimoriadnu pozornosť oprave povrchov ciest v meste, čoho dôkazom sú jednania zastupiteľstva na ktorých sa schválili mimoriadne finančné prostriedky na tento účel, a taktiež dohoda so samosprávnym krajom, ktorý sa bude spolupodieľať na týchto opravách, ale aj rokovanie s vládou SR, ktorá tiež vyčlení mimoriadne finančné prostriedky pre samosprávy. Výtlky sa opravujú priebežne, už odkedy to umožňujú poveternostné podmienky, podľa časových možností a dôležitosti závady. Priebežný zoznam opravovaných komunikácií denne zverejňujeme na stránke mesta www.bratislava.sk - Samospráva opravuje výtlky (link: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11036156).

Nemenej dôležitým prvkom sú financie, ktoré by boli potrebné na celkovú rekonštrukciu ciest, avšak ani po príspevku vlády a VÚC nepostačujú, preto nie je možné opravovať všetky výtlky tzv. technologickým spôsobom. V havarijnom stave, v akom sa ocitli cesty v meste, bolo treba urýchlene zaplátať najväčšie diery, aby nedochádzalo k ujmám na zdraví alebo na majetku. Na operatívne riešenie havarijnej situácie mesto investovalo takmer 130 tisíc Eur a za prvé 4 mesiac tohto roka sa opravilo 8500 výtlkov.

Od tohto týždňa sa intenzívnejšie začnú realizovať komplexnejšie - tzv. technologické opravy, ktoré sú drahšie a časovo náročnejšie. Mesto už ukončilo zameriavanie a pasportizáciu úsekov, ktoré je potrebné opraviť frézovaním a kladením nových asfaltových vrstiev vozovky. Niekde pôjde len o menšie opravy so zarezávaním, niekde o rozsiahlejšie opravy celých úsekov.

Na kompletnú výmenu povrchov ciest v meste by sme potrebovali niekoľko celoročných rozpočtov, preto sa vedenie mesta snaží hľadať dohodu aj s ostatnými subjektami ako napr. VÚC a s vládou SR. Nevieme Vám preto sľúbiť, že k výmene celého povrchu vozovky na Vlárskej ulici dôjde v blízkej dobe. Hlavné mesto má v správe celkovo takmer 400 km ciest ktoré spolu tvoria 4 milióny m2.


Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
01. február 2016

Anonymný užívateľ

Tankodrom stále aktuálny ...
07. máj 2021

Anonymný užívateľ

Osem rokov neriešený problém. Cesta po zime opäť v dezolátnom stave. Množstvo veľkých a hlbokých výtlkov, ktoré sa už nedajú obísť.
07. máj 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol opätovne preposlaný na magistrát.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
11. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
15. november 2021

Anonymný užívateľ

Aký je výsledok po 6 mesiacoch zaoberania sa kompetentným oddelením ?
15. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. december 2022

Anonymný užívateľ

Podnet je možné uzavrieť. Rozbitý úsek cesty je kompletne opravený s novým povrchom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania