Vyrúb stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 12. apríla 2013

Dobry den,

na Dobsinskeho ulici pred cca. 2-3 tyzdnami urobili hromadny vyrub stromov na kopci za garazami na ktorom je zeleznicna trat.

Zaujima, kto povolil vyrub stromov a preco? A ci sa mestska cast namiesto vyrubanych stromov na holom svahu postavi nejaku protihlukovu zabranu od zeleznice, ktoru doteraz tvorili vyrubane stromy.

Dakujem

15. apríl 2013

Igor

to vrchol majitelia otrasnych garazi vadi priroda, stazuju sa na stromy ktore tvorili aj akusi protihlukovu barieru. ako to mohli schvalit nasi zastupcovia v miestnej samosprave. som znechuteny!
toto je akoze odpoved :(
zo stranky ZSR:
ŽST Ba-Hl stanica - výrub stromov
Výrub porastu a stromov na Dobšinského ulici pod ŽST Bratislava Hl. stanica:
- pozemok, na ktorom stromy rastú je v správe ŽSR, Oblastné riaditeľstvo Trnava, ktorá sa musí strať o to, aby bola zabezpečená bezpečnosť a predišlo sa škodám na majetku iných osôb,
- stromy sme nechali odstrániť vypílením z dôvodu sťažnosti majiteľov garáži (rok 2012, 2013),
- jednalo sa o náletové dreviny, ktoré boli prestárle, napadnuté hnilobou, a tým ohrozovali bezpečnosť majiteľov garáži a spôsobovali škody na ich majetku,
- výrub stromov bol riešený cestou OÚ ŽP v zmysle zákona,
- jednalo sa o 32 ks náletových drevín.
15. apríl 2013

Filip

Tych stromov bolo podla mna viac ako 32ks, dnes ich pojdem spocitat a nafotit tie chore stromy zblizka....aby bola fotodokumentacia.

Majitelia garazi (do 10 ich je v sukromnom vlastnictve - ostatne vlastni mesto a su opustene) urcite budu radi, ak sa im svah zacne zosuvat na ich garaze;)
19. apríl 2013

Anonymný užívateľ

Ze vraj ZSR oznamili (neziadali o povolenie) vyrub podla osobitnych predpisov z dovodu zabezpecenie bezpecnosti dopravy Mestskej casti - Stare Mesto. Stare Mesto povedalo, ze nie je v ich kompetencii to presetrit, dokonca nemozu ani vyzvat, aby vlastnik odstranil zotate stromy.

Podla stranok ZSR na http://www.zsr.sk/slovensky/media-room/vyjadrenia-pre-media-2013/april/zst-ba-hl-stanica-vyrub-stromov.html?page_id=2361
Vyrub sa konal z inych dovodov.

Podla vyjadrenia OU ZP, ktory sa spomina, ze vydal povolenie, nevydal ziadne povolenie pretoze nema na to pravomoc, a ak by mu aj podobna ziadost prisla podstupil by ju mestskej casti. A podla ich vyjadrenia mestska cast rozhoduje/uklada povinnost nahradnej vysadby.

V sucasnosti som podal podnet na presetrenie na Slovensku inspekciu zivotneho prostredia (http://www.szip.sk)
23. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverili pracovníci referátu ochrany prírody a starostlivosti o životné prostredie. Pozemok, na ktorom sa výrub stromov uskutočnil, je vo vlastníctve Železníc SR. Na základe informácie od ŽSR bol výrub stromov schválený Obvodným úradom životného prostredia v Bratislave na základe písomných žiadostí vlastníkov garáží. Váš podnet sme zaslali kompetentným pracovníkom na vyriešenie a vystlenie na Obvodný úrad ŽP.




Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
23. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť pripája doplnenie a upresnenie informácie. Obvodný úrad ŽP v Bratislave nemá kompetenciu povoliť predmetný výrub. Ide o ochranné pásmo železníc a podľa zákona tam môžu železice vykonať výrub iba na ohlášku, nie je potrebné žiadne povolenie. Bližšie informácie o výrube môže poskytnúť samotná spoločnosť ŽSR.

S pozdravom,




Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk

06. september 2021

Martin Uváček

Po toľkých rokoch svah opäť zarástol stromami. Myslím že týmto je podnet uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania