Stav ciest horsi ako v rozvojovych krajinach

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Jozef 15. apríla 2013

Chcem sa opytat komepetentnych kedy daju do poriadku pozemne komunikacie v BA. Uz mi naozaj dochaza trpezlivost, je to hl. mesto a cesty ma horsie ako v Afrike. Do kedy budeme cakat..., dam konkretne priklady Racianska ulica, je totalne rozbita, v zime ste sa pokusali o nejake opravy, ktore stoja za ...., niektore useky neboli opravene vobec, denno-denne sa pozeram kedy ich budete opravovat, auta vytvaraju kolizne situacia a vznikaju dopravne nehody pri obchadzani jam (ziadne vytlky, su to hlboke jamy, vytlk maju sem-tam mozno v Rakusku, ked sa im odlupne 2-3cm). Najma smer do mesta je skutocne uchvatny, ale aj v opacnom smere to nie je ziadna vyhra. Najkrajsie na tom je to, ze vsetky jamy boli oznacene zelenym sprejom asi tak pred cca 2-3 mesiacmi a nic, doslova nic sa s nimi neurobilo. Vety typu nemame dostatok fin. prostriedkov ma nezaujimaju, penazi je dost, len treba vediet s nimi hospodarit efektivne a nedefraudovat ich. Ja som nepotreboval stadion za 90 mil euro, mne stacil aj za 30, takze sa na to ani nepokusajte vyhovarat. Stale neviem na co cakate??? Kym teplota vystupi az na 30C, aby zmes mohla perfektne splynut s povodnym (ak tam este taky je) asfaltom. Alebo sutazite novu firmu na opravu jam...? Ludom na Slovensku uz skutocne dochadza trpezlivost, tak prosim konajte svoju povinnost a necakajte do Vianoc, lebo zima je tu bude coskoro... Dakujem za promptne riesenie problemu.

15. apríl 2013

Peter

Presne tak, Perfektny prispevok.
Ad1- naco stadiony olympiadu? :D :D
ad2- Kde koncia dane? hlavne z MV?
ad3- kde su nepracujuci spoluobcania?
15. apríl 2013

Marek

nepochopil som to ze kde su nepracujuci spoluobcania...
16. apríl 2013

Janci

Jedna vec je platat iba jamy, vytlky a druha vec je aj zacat projekrovat uplne novu dopravnu siet namiesto 40 rocnej, krora nebola na takuto dopravu naprojektovana a uz vobec nemyslela na cyklo dopravu v ramci dopravnych ciest, chodnikov s bezbarierovou kondiciou... To sa tu len bavime na SVK o platani jam, alebo vymene asfaltovych kobercov bez akejkolvek preskumania zakladov pod cestami... Ach jaj o par rokov budeme cesty zavierat a ostanu len najviac dolezite...
17. apríl 2013

rudi

Dobry poznatok. Aj mna uz problem JAM na cestach celej Ba pekne s...vraj opravovat sa bude ked bude lepsie pocasie, ale videl niekdo cestarov pri opravach? Ja teda nie!!! Vedenie mesta sa vozi na sluzobnych autach tak ak oni prerazia pneu tak ich opravu nakoniec ZAPLATIME MY a to uz je zvrhlost.
17. apríl 2013

Dušan

Samozrejme, ze oprava sa ma vykonat tak, aby vydrzala, to je uplne bezne v inych krajinach. Tu nie je problem zistit denne intenzity a zataze na danu komunikaciu, ale problem je, ze to radsej budu 20r platat ako raz a poriadne opravit aj so spevnenim podlozia. Ak by som reagoval na prispevok Janci, suhlasim, samozrejme, ze v normalnych mestach zapadnej EU to tak funguje, bohuzial ti mozem garantovat, ze tu take nic nie je, ziadny rozumny plan strategie... dopravy... absolutne nic. Viem to, pretoze pracujem blizko tej oblasti. Takze ja by som bol vdacny, aspon za poriadne opravy pozemnych komunikacii, co aspon nieco vydrzia. Je, ale bohuzial zrejme, ze za par rokov doprava v BA skolabuje, pretoze ziadna pozitivna zmena sa neudeje a hlavne nedeje. Pozrime, sa kolko novych elekt. trati, alebo spojov MHD pribudlo? Spravna odpoved: ziadne, pretoze naopak ubudli, z Race chodia uz len 2 elektricky, na hl. stanicu nejde pre istotu ziadna (co je MEGA HANBA), tunel je zavrety uz dlho... a takto mozem pokracovat. A pani na magistrate si stale naivne myslia, ze ludia presedlaju z aut do nejakych fiktivnych spojov, ktore neexistuju, zaparkuju ne fiktivnych zachytnych parkoviskach a takto by som mohol pokracovat. Ja osobne autom chodim, uz minimalne, kedze ma k tomu donutil aj sucasny otrasny stav ciest... takze mozno toto je ich strategia ako znizit intenzity v meste. Proste jednoducho pockat, kym sa cesty rozpadnu a ludia budu chodit pesi a vybavene! Tlieskam Vam pani, uzasny napad, to je nieco podobne ako sprava v mediach, ze vytlky znizuju nehody, bohuzial nikto nespomina, kolko ich praveze sposobili. Ved touto analogiou mozeme zatvorit vsetky cesty a statistiky budeme mat suprove, nikto nebude jazdit, nikto sa nezrani.
20. apríl 2013

mechanis

tu je ukazka ze vytlky niesu o peniazoch o tupych ludoch,ktorych sme si zvolili......

Bratislava požiadala o dotáciu na opravu zničenej cesty na Račianskej ulici, žiadali o presun peňazí z kapitálových výdavkov.

Žiadosť však kraj bratislavskému magistrátu vrátil, upozorňoval na to, že peniaze budú presúvať z bežných výdavkov. Kraj si však myslí, že žiadosť by nemala byť len na Račiansku ulicu, ale môže byť aj na iné úseky ciest.

„Držíme sa však toho, že to musia byť prejazdné úseky ciest II. a III. triedy,“ dodal Ftáčnik. Podľa krajskej poslankyne a členky dotačnej komisie Moniky Flašíkovej-Beňovej dotačná komisia nevylúčila, že by alokované peniaze išli na opravu cesty na Račianskej, o tom ako bude dotácia využitá by mal rozhodnúť magistrát.

proste sa budu hadat este rok........Starosta, VUC, a kandidati v nasledujucich volbach len cakaju uplatky.......
22. apríl 2013

Michal

Mili vsetci, neviem ci ste si to nevsimli ale v Bratislave je anarchia. Nic nefunguje. Nikto za nic nie je zodpovedny. Absolutne ziadne realne peniaze ani na primeranu udrzbu. Je to nonsens a stale je to horsie. Najhorsie je to ze ludia platia dane a peniaze sa stracaju v ciernej diere. O dva roky to bude Neapol...
22. apríl 2013

peter

pochybujem ze vytlky budu este niekedy opravene........
26. apríl 2013

Martina

Jozef, dnes bolo 30stupnov a jamy na Racianskej(myslim, ze je to najkritickejsia ulica v ramci celej BA) tam stale su! :-))) neviem, ci sa mam smiat, alebo plakat,.. cestarov nikde nevidim opravovat cesty, na co cakaju???
28. apríl 2013

Peter

30 stupnov je zas vela :D Nikdy nebude dobre. Musime si ponicit auta a pozabijat motorkarov. Nikto v tomto state nie je za nic zodpovdny a hlavne v politike.
No Slovaci drzia hubu a krok. Nikomu nevadi ze elektricky nejdu, nikomu nevadi ze 202 trolejbsy uz nie su, nikomui nevadi ze MHD meska kazdy den, Nikomu nevadi ze dopravna komunikacia nestiha, nikommu nevadi ze bratislava je hlavne miesto. No kazdemu vadi, ze to nikomu nevadi..
28. apríl 2013

marek

Ta Racianska je vazne otrasna!!!! Ale aj Bajkalska aj prechody cez elektricky.
Hlavne ze do maja bude vsetko ok........ To chcem vidiet ako........
30. apríl 2013

dochadza trpezlivost

Do akeho datumu sa zaviazli kompetentni cakat na opravu pozemnych komunikacii v BA??????? Ludom dochadza trpezlivost, nedajboze sa nieco stane ludom zostanu iba oci pre plac, nikto Vam skodu z magistratu neuhradi, ale ved ked sa raz zacnu podavat hromadne zaloby na vymahanie skody od magistratu, potom ich ten usmev prejde... Takze este raz polozim otazku: KEDY SA ZACNE REKONSTRUKCIA VOZOVIEK V BA, KONKRETNE RACIANSKA??????????
07. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Samospráva hlavného mesta venuje mimoriadnu pozornosť oprave povrchov ciest v meste, čoho dôkazom sú jednania zastupiteľstva na ktorých sa schválili mimoriadne finančné prostriedky na tento účel, a taktiež dohoda so samosprávnym krajom, ktorý sa bude spolupodieľať na týchto opravách, ale aj rokovanie s vládou SR, ktorá tiež vyčlení mimoriadne finančné prostriedky pre samosprávy. Výtlky sa opravujú priebežne, už odkedy to umožňujú poveternostné podmienky, podľa časových možností a dôležitosti závady. Priebežný zoznam opravovaných komunikácií denne zverejňujeme na stránke mesta www.bratislava.sk - Samospráva opravuje výtlky (link: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11036156).

Mnohé z mestských komunikácii sú po zimnej sezóne v havarijnom stave aj preto, že sú už po limitoch svojej životnosti a z konštrukčného hľadiska nezodpovedajú doprave, resp. záťaži, ktorá je po nich vedená. Väčšina komunikácií má rozsiahle sieťové rozpady, čo je základný predpoklad na tvorbu výtlkov. Po ťažkej a dlhej zime mesto zaznamenalo výrazne väčší nárast výtlkov než po minulé roky. V havarijnom stave, v akom sa ocitli cesty v meste, bolo treba urýchlene zaplátať najväčšie diery, aby nedochádzalo k ujmám na zdraví alebo na majetku. Na operatívne riešenie havarijnej situácie mesto investovalo takmer 130 tisíc Eur a za prvé 4 mesiac tohto roka sa opravilo 8500 výtlkov.

Od tohto týždňa sa intenzívnejšie začnú realizovať komplexnejšie - tzv. technologické opravy, ktoré sú drahšie a časovo náročnejšie. Mesto už ukončilo zameriavanie a pasportizáciu úsekov, ktoré je potrebné opraviť frézovaním a kladením nových asfaltových vrstiev vozovky. Niekde pôjde len o menšie opravy so zarezávaním, niekde o rozsiahlejšie opravy celých úsekov.

Na kompletnú výmenu povrchov ciest v meste by sme potrebovali niekoľko celoročných rozpočtov, preto sa vedenie mesta snaží hľadať dohodu aj s ostatnými subjektami ako napr. VÚC a s vládou SR. Hlavné mesto má v správe celkovo takmer 400 km ciest ktoré spolu tvoria 4 milióny m2.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
03. január 2014

stklk

čo to je 400 km ciest???? to je tak veľa?????? Len treba nájsť na opravu firmy, čo pýtajú reálne ceny. Ke´d z týchto zákazok chcú 50 % nejakí prístipkári, tak na cesty naozaj nezostáva. A keď niekto povie, že opravil 8500 výtlkov, to je aké hodnotenie???? Kto to počíta???? Do dnes jazdíme po riadnych jamách /to nie sú výtlky/ a nikto z nás necíti, že by sa to niekde zlepšilo. Ľudia, robte si konečne svoju prácu....
27. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto Bratislava pravidelne zlepšuje stav komunikácii vo svojej správe. Aktuálny plán opráv nájdete tu: https://bratislava.blob.core.windows.net/media/Default/Dokumenty/Pl%C3%A1n%20opr%C3%A1v%20komunik%C3%A1ci%C3%AD%20%20v%20spr%C3%A1ve%20hlavn%C3%A9ho%20mesta%202020.pdf . K skvalitneniu opráv výrazne prispejú novodokončené Technické listy mesta Bratislava (prezývané aj manuál asfaltovania). Viac si môžete prečítať tu: https://bratislava.sk/sk/technicke-listy-mesta-bratislava
Ospravedlňujeme sa, že Vám v minulosti nebolo opätovne odpísané na Váš podnet. Veríme, že v súčasnosti ste s našou komunikáciou spokojnejší.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania