Česká - Aby sa nám vrátili bezpečne domov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Jarmila 04. februára 2017

Dobry den,

rada by som poprosila o umiestnenie takejto upozornovacej znacky, ktoru som videla tu v Bratislave na Hlbokej ceste pri zakladnej skole.

Mam prvacika na ZS Ceska a skolkarku na MS Resetkova.

Kedze tade chodim kazdy den, viem aka je tam situacia s vodicmi, vela z nich prechadza tymito ulicami pomerne rychlo na bezpecne zabrzdenie, keby mu tam nejake dieta prebehlo.

Tato cervena znacka (Aby sa nam vratili bezpecne domov) by bola velmi potrebna na ulici Ceska/Budysinska v blizkosti skoly a Resetkova/Laskomerskeho v blizkosti skolky. Tu sa nachadza aj detske ihrisko, tak aj z ulice Osadna.

Dakujem a rada pomozem v kladnom vybaveni.

Jarmila Siqueira

04. február 2017

TLJ

Na rovnaký problém som upozornil na tejto stránke 13.marca 2015 a 12.apríla 2016 s pomerne obsiahlym popisom celej situácie,ale ako sa zdá,zbytočne.Osobne som o probléme rozprával s poslancom Mudr.Pavlom Dubčekom,písomne som informoval poslanca Andreja Balga,na tvare miesta som sa stretol s miestnym kontrolórom Ing.Martinom Bohmom,telefonicky a osobne som o probléme informoval pána hovorcu Mgr.Mareka Tettingera a písomne pána starostu BANM a vicestarostu Ing.Stanislava Winklera,ako aj príslušné Oddelenie výstavby,investícii a správy majetku.Je to podľa môjho neskromného názoru dostatočná iniciativa jedného občana,bohužiaľ s výsledkom = 0.Vám prajem viac šťastia v riešení problému,ako som mal Ja :-) !!
Tomáš.
16. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania pre vyriešenie bezpečnosti pohybu nielen detí v priestoroch ulíc pri budovách škôl a škôlok plánujeme urobiť revíziu dopravných značení. Osadenie dopravných značiek podlieha povoľovaciemu konaniu, ku ktorému je potrebné vyjadrenie či už s správcom komunikácie a aj dopravného inšpektorátu. Vami navrhované osadenie však nie je dopravným značením, môžeme ho považovať za informačné zariadenie, ktoré len upozorňuje na pohyb detí. Jeho rešpektovanie sa nedá vynútiť. Aby sme predišli ohrozovaniu bezpečnosti sme pripravení v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon), ďalej v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa vykonávacej Vyhlášky Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke, pripraviť časový harmonogram kontroly dopravných značení s následným odstránením zistených závad. Termín vykonania postupnej kontroly podľa lokalít Vám oznámime.


Jana Plevová
02. jún 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
09. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za aktualizáciu podnetu. Podnet bol preposlaný na oddelenie dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania.

Kancelária starostu
12. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia dopravy, európskych fondov a verejného obstarávania uvedené DZ podľa Z.z sa nenachádza medzi značkami, ktoré sú uzákonené.

Kancelária starostu
13. apríl 2024

abc 123

myslím že neaktuálne na uzavretie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania