Zberné suroviny obývajú bezdomovci na Jasovskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Tatiana Lieskovska 04. februára 2017

Dobry den prosim Vas mame pred domom bezdomovcov v bude byvalych Zbernych surovin v Petrzalke ... Su drzi,kričia,bitky,potrebu vykonavaju pred budou,palia tam,ohrozuju nas a bojime sa.Volali sa Metsky policajti,Policia,Miestny urad aj Kataster komu vlastne patri ten pozemok.Nic sa nevyriesilo na dalej tam su prosim Vas pomozte nam uz sme zufali.Dakujeme obyvatelia s Jasovskej

07. február 2017

Maria

Bezdomovci Jasovska 29/ byvaly montovany dom

Byvam na Jasovskej ulici . Trapia nas mnoziaci bezdomovci v tejto lokalite. Bezdomovci pri potravinach Terno / casto krat dokrvaveny bezdomovec spiaci na lavicke pri potravinach.
Najnovsie pribudli bezdomovci v stavbe, ktora je postavena na pozemku, kde bol predtym modelovy montovany dom na Jasovskej 29. Chodime okolo dennodenne je to blizko obydlia kde byvame a vidime ako sa tam zabyvali. Robia tam naozaj spinu, vykrikuju, robia svoje potreby v okoli a vyhadzuju jedlo na travnik. Clovek plati za byvanie a chcel by slusne zit a vychovavat svoje deti tam kde zije a nie bat sa chodit v okoli svojho domu a pozerat sa ako sa vsade mnozi spina a neporiadok.
07. február 2017

Odpoveď samosprávy

V rámci pravidelného monitoringu bezdomovcov pracovník sociálneho oddelenia v spolupráci s Mestskou políciou Hlavného mesta SR Bratislavy koncom januára 2017 navštívil viaceré lokality v Petržalke, aj Jasovskú ulicu – priestor zberných surovín. V budove prespávajú dvaja ľudia bez domova, muž a žena. Muž je obyvateľom našej mestskej časti, žena je obyvateľkou Zlatých Moraviec. Boli informovaní o tom, kde si môžu vyzdvihnúť teplé oblečenie a deky. Inú pomoc odmietli. Vzhľadom k tomu, že predmetný pozemok je vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy, informovali sme príslušné oddelenie Magistrátu hlavného mesta o pobyte osôb bez domova v budove na ich pozemku a požiadali ich o vykonanie krokov, ktoré zabránia ďalšiemu obývaniu opustenej budovy.


mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania