Zlé riešenie na rohu Beblavého a Židovskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Peter Oravec 06. februára 2017

Staré mesto vjazd a výjazd na Židovskú ulicu a okolie vyriešilo tak, že na rohu Beblavého a Židovskej sa musia autá otáčať. Staré mesto však nezohľadnilo túto nutnosť pri projektovaní dlažby, a tak autá chodia aj cez blato, resp. cez to, čo by malo byť trávnikom. Ak je riešenie s otáčaním áut na rohu Beblavého a Židovskej trvalé, treba vyriešiť aj priestor na otáčanie.

30. marec 2017

Richard

Podnet vyriešený.
31. marec 2017

Peter Oravec

Pán admin OPS, v poslednom čase sa tu množia zle vložené fotky. Kým to bolo šikmo, až tak to nevadilo, ale teraz sa tu množia aj foto vložené opačne, hore nohami. Nemohli by ste ich obrátiť, aspoň teda tie, čo sú hore nohami? Ďakujem.
31. marec 2017

Richard

Deje sa to aj z mojej strany. Podotýkam že fotky sú nahrávané z iPhone/Safari.
31. marec 2017

Peter Oravec

Richard, ja chápem, že v niektorých aplikáciách nie je jednoduché alebo aj možné zistiť dopredu, ako sa fotka zobrazí. Toto chápem. Čo nechápem, to je, že prečo administrátor OPS tú fotku následne neotočí, keď už si príslušný podnet otvorí a dokonca mu zmení status. To je asi niečo, čo sa týka vzťahu k tomu, čo robí. Ale preečo to potom robí, keď ho to nebaví?
31. marec 2017

Richard

Je to čisto záležitosť webovej aplikácie odkazprestarostu.sk, na základe EXIF dát z fotky to nie je problém korektne zistiť a fotografiu správne zobraziť. Ide o chybu a najvhodnejšie by bolo ju opraviť, než potom plátať dookola otočené fotky. No je otázka či tento web prebieha aj údržbou, alebo sú akékoľvek zmeny na webu teraz zastavené.
31. marec 2017

Richard

Pozn. pre administrátora. Fotka v téme stromy na Židovskej je otočená. Keď si však otvoríte fotku samotnú, je zobrazená správne. https://www.odkazprestarostu.sk/image/w528/public/alerts/37022/updates/58dbc15ef2df4.jpg
31. marec 2017

Peter Oravec

V tomto poste k tejto téme odo mňa posledná reakcia:
Administrátor videl, ako sa fotka zobrazila, a to predtým, než tomuto podnetu zmenil status, a nič s tým neurobil. Svedčí to o iba jeho kvalite. Bodka.
S pozdravom
31. marec 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

chcel by som Vás poprosiť o slušnosť v diskusii a o zdržanie sa klamlivých tvrdení. Status tohto podnetu sa naposledy zmenil 21. februára a podnet som označil za "vyriešený" až v tejto chvíli. Fotku som pritom okamžite, ako som sa k podnetu dostal, otočil, ešte pred prečítaním si príspevkov v diskusii.

Čo sa týka opráv chýb, bohužiaľ v súčasnosti nemáme prostriedky na platený websupport, ktorý tak pri závažnejších problémoch vykonáva dobrovoľne v rámci svojho času programátor - tvorca tohto webu. Na problém ho upozorním, neviem Vám však vzhľadom na uvedené zaručiť okamžité vyriešenie problému.

Vďaka za pochopenie,

s pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
31. marec 2017

Odkaz pre starostu

Ešte dodávam, že ak narážate na neotočenie fotografie pri podnete týkajúceho sa stromov na Židovskej pri zmene statusu, taktiež to nie je pravda. Bohužiaľ však server zareaguje na otočenie často s oneskorením a preto aj pri okamžitom otočení môže trvať niekoľko hodín, kým je táto skutočnosť viditeľná pre užívateľov.

Martin Kollárik
[email protected]
31. marec 2017

Richard

Ďakujem za info. Môj posledný príspevok som chcel zobrať späť pretože som si všimol, kde je problém. V podstate ide o niečo technickejšie a preto došlo k nedorozumeniu. Obrázky sú totiž cachované, takže aj tie opravené fotografie sa zobrazujú niektorým návštevnikom opačne.
05. apríl 2017

Peter Oravec

Pán Kollárik, ja sa ospravedlňujem, aj keď som iba za pár minút našiel na OPS minimálne tri podnety staršie ako niekoľko dní, ktoré majú neotočené fotografie.
K tomuto podnetu: Ľutujem, ale toto naozaj nie je vyriešené. Z priložených foto je zrejmé, že biskupský klobúk nebol osadený napevno, už je posunutý, a to tak, aby medzi ním a kríčkami prešlo auto (už tam aj vidno stopy po prechádzajúcich autách). Je to hlúpe riešenie, pretože autá sa tam nutne musia otáčať (ulice boli označené značkami ako jednosmerky). Túto hlúposť architekta je potrebné riešiť stavebnou úpravu tak, aby sa tam autá skutočne mohli otočiť, prípadne nejakou inou, ale funkčnou úpravou priestoru. Ďakujem. Podnet je neriešený.
06. apríl 2017

Richard

Reakcia na aktualizáciu z 5. apríla. Ten klobúk posunutý nie je, presne v tejto pozícií je tam od osadenia (viď predošlé foto). Každopádne toto otáčanie je teda presne také aké to bolo roky doteraz (vrátane jednosmeriek) - https://www.odkazprestarostu.sk/image/w1280/public/alerts/5728/images/523193547fff5.jpg Súhlasím, realizovaná náprava je triviálna, avšak ide predsa o pešiu zónu, ktorá nie je stavaná na vysokú premávku vozidiel. Jazda v pešej zóne nikdy nebude komfortná, viď ulice Kapitulská, Na vŕšku,... Ak by bola jazda komfortná, jazdilo by sa rýchlo. Nechám to na ostatných, či je podnet vyriešený, ideálne dať podnet do stavu "Rozhodnite".
06. apríl 2017

Peter Oravec

Richard, verím, že ten klobúk je tam takto zle od začiatku, ale otázka je, že prečo jo tak hlúpo osadili? Prečo medzi klobúkom a kríkmi nechali priestor presne na šírku auta? Ak to bolo vždy jednosmerné, tak predsa mali vedieť, že na tom mieste sa treba s autom otočiť a mali to urobiť tak, aby sa tam aj dalo otočiť, a to bez toho, aby auto muselo vyliezť na trávu. Ja za to nemôžem, ja tam autom nechodím, ale sú šoféri, ktorí si to jednoducho cez tú trávu/hlinu skracujú a budú skracovať. Podľa mňa to bolo hlúpo a nedostatočne vyriešené a treba sa k tomu vrátiť. Pre mňa je podnet neriešený. S pozdravom.
06. apríl 2017

Richard

Nejaký srandista to tam rezol vozidlom medzi tým klobúkom a kríkmi. Ak sa budú teraz pracovníci ešte venovať Židovskej a okoliu, osadenie chýbajúcich košov a pod, tu by bolo dobré umiestniť zopár skál, ak tam teda kríky nebudú. Ako niektorí spomínajú, Bermudy majú južanský nádych, toto by tam dobre zapadlo :-)
06. apríl 2017

Peter Oravec

Richard, "umiestniť nejaké skaly" - to je také typické bratislavské nepríčetné riešenie. Prečo by v centre mesta mali byť nejaké skaly na trávniku? Prečo sa to nedá vyriešiť poriadne a systémovo, ale zase iba niekde niekam strkať nejaké absurdné skaly?
06. apríl 2017

Peter Oravec

Okrem toho, cez ten trávnik/hlinu síce na začiatku prejde jeden "srandista", ale po ňom si to tade skrátia aj menší srandisti. Bordel a asociálne správanie priťahuje ďalší bordel a ďalšie aosciálne správanie. Veci treba riešiť systémovo. Guliani v NY by o tom vedel rozprávať.
15. jún 2017

Peter Oravec

Prosím, dajte to ako vyriešené. Je to tam hlúpo vyriešené, krivé osadené, ale autá sa tam pravdepodobne neotáčajú.
23. december 2023

Peter Oravec

Klobúk niekto posunul a autá jazdia cez to, čo bolo trávnikom, takže poprosím otvori podnet a zaslať zodpovedným.
Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania