Výtlky na cyklotrase na Devínskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 26. apríla 2013

Výtlky na cestičke pre cyklistov na Devínskej ceste.

16. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný cyklochodník nie je v správe mestskej časti Bratislava - Karlova Ves. Cyklochodníky má v správe organizácia STaRZ zriadená Hlavným mestom SR Bratislavou. Obráťte sa prosím so svojím podnetom na nich.

Zároveň žiadam administrátorov stránky, aby podnety od občanov preverili pokiaľ na internete zverejnia zodpovednosť za daný podnet.

Ďakujeme.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
16. apríl 2013

expert

pan patoprsty nechce sa vam pracovat? je taky problem, keby ste to vy dotaz, podnet preposlali kompetentnej organizacii??? jaaaj, je to nad ramec cinnosti vo vasej pracovnej zmluve... zabudol som. prepacte, ze si Vas niekto dovolil vyrusit z nicnerobenia...
26. apríl 2013

jendruska

no dakujeme, ze si dal namahu aspon vyjadrit sa k tomu, no co uz, i ked je zarazajuce, ze je to v jeho teritoriu ale nakolko to ma v sprave niekto iny, tak ,,kasle na to,,.ci sa o to zacne zaujimat alebo nie, vyplatu aj tak dostane, ale pred volbami prosikaju ako zobraci o hlasy a ked dostanu svoje ,,teple ,,miestecko, hraju sa iba na velkych panov, v skutocnosti si mozu podat ruky s nasimi politkmi, len zbytocne uberaju zo statneho rozpoctu, na ktory sa skladame my vsetci.
07. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Samospráva hlavného mesta venuje mimoriadnu pozornosť oprave povrchov ciest v meste. Výtlky sa opravujú priebežne, už odkedy to umožňujú poveternostné podmienky, podľa časových možností a dôležitosti závady. Priebežný zoznam opravovaných komunikácií denne zverejňujeme na stránke mesta www.bratislava.sk - Samospráva opravuje výtlky (link: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11036156 ).

Mnohé z mestských komunikácií sú po zimnej sezóne v havarijnom stave aj preto, že sú už po limitoch svojej životnosti a z konštrukčného hľadiska nezodpovedajú doprave, resp. záťaži, ktorá je po nich vedená. Väčšina komunikácií má rozsiahle sieťové rozpady, čo je základný predpoklad na tvorbu výtlkov. Po ťažkej a dlhej zime mesto zaznamenalo výrazne väčší nárast výtlkov než po minulé roky. V havarijnom stave, v akom sa ocitli cesty v meste, bolo treba urýchlene zaplátať najväčšie diery, aby nedochádzalo k ujmám na zdraví alebo na majetku. Na operatívne riešenie havarijnej situácie mesto investovalo takmer 130 tisíc eur a za prvé 4 mesiac tohto roka sa opravilo 8500 výtlkov.

Od tohto týždňa sa intenzívnejšie začnú realizovať komplexnejšie - tzv. technologické opravy, ktoré sú drahšie a časovo náročnejšie. Mesto už ukončilo zameriavanie a pasportizáciu úsekov, ktoré je potrebné opraviť frézovaním a kladením nových asfaltových vrstiev vozovky. Niekde pôjde len o menšie opravy so zarezávaním, niekde o rozsiahlejšie opravy celých úsekov.

Váš podnet odstupujeme na oddelenie správy a údržby komunikácií, nemôžem však sľúbiť okamžitú nápravu. Prioritu majú zásadné a funkčné poškodenia povrchov ciest.


Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
17. máj 2016

Jozef Varga

Opäť "rastú "výtlky nevhodné pre cyklistov.
20. marec 2019

Ondrej

Devinska cesta je zrela na kompletnu rekonstrukciu. Okrem cesty je to aj frekventovana cyklotrasa. Neviem, ci je kluckovanie medzi vytlkmi dobrodruznejsie pre nas cyklistov, alebo soferov co nas obiehaju.
21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Komunikácia nie je v správe STARZ. STARZ len vyznačil piktogramami smerovanie cyklistov po nej. Podľa našich informácií sa mali v minulom roku opravovať výtlky na Devínskej ceste.
Oslovíme správcu.
Za pochopenie ďakujeme.


Katarína Szabová - STARZ
10. apríl 2019

Jozef

Blíži sa beh Devín - Bratislava. Komunikácia plná dier a výtlkov snáď umožní všetkým zúčastneným dobehnúť bez úrazu do cieľa. Cyklisti si už na výtlky zvykli.😥
10. apríl 2019

Jozef

Nejedná sa o cyklotrasu, ale o komunikáciu v správe Hl.mesta a o jej komplexnú rekonštrukciu z hľadiska bezpečnosti pri usporiadanej bežeckej akcie.
18. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vyspravenie výtlkov na Devínskej ceste v úseku od Vodárenského múzea po Kremeľskú – obojsmerne, boli objednané dňa 2.04.2019 u nášho zmluvného partnera.

Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania