Vylomený stĺpik na školskom námestí

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Michal K. 06. februára 2017

Na ihrisku pred ZS Majernikova znova zacinaju parkovat auta. Stlpik, ktory im v tom branil, uz vylomili.

07. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Situáciu už riešime, stĺpiky sú už objednané, momentálne sa čaká na zlepšenie počasia.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
02. marec 2017

Michal K.

Dobry den, pocasie je uz dobre, aut tam pribuda. Je treba to co najskor opravit.
02. marec 2017

Michal Molčányi

Problémový stĺpik bol predmetom diskusie aj na zasadnutí Miestneho zastupiteľstva zo 14.2.2017, kde o tejto veci diskutovali miestni poslanci, páni Zdeněk Borovička, Vladimír Dulla a Rudolf Rosina. Záznam http://www.infonettv.sk/archiv/flv/2017-02-14/kv/17.mp4 minúty 8:00 - 10:56 (bod 17. "Rôzne" - http://www.zastupitelstvo.sk/Karlova-Ves-MiZ.html?aid=3845 ). Myslím, že záznam vnáša viac svetla do otázky, prečo stĺpik ešte nebol osadený.
03. marec 2017

Michal K.

ak je to pristupova komunikacia, nech je tam teda vjazd, ale aj znacka zakazu vjazdu okrem dopravnej obsluhy. a nech to aj mestska policia pravidelne konroluje.
zaujimalo by ma, ci by pani poslanci o vjazd tak intenzivne bojovali, aj keby tam sami nebyvali.
03. marec 2017

Róbert Bíro

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/11032/pristup-do-lokality-pribisovamajernikova

Ja som tuto vec uvadzal v podnete pred niekolkymi rokmi.
Uzavrete to bolo tym, ze pristupove komunikacie boli nadefinovane a oznacene z inych smerov okolo tychto bytoviek....
Realita bola vsak taka, ze ziadna z ciest v skutocnosti ako pristopova cesta fungovat nemohla.
Preto som vdacny, ze v sucasnosti je pristup ku vchodom mozny...
Pravdou je, ze zaroven vznika riziko ze sa tam bude parkovat, kedze ziadna zakazova znacka nie je osadena....
08. marec 2017

Fero

Na ihrisku, na tzv. školskom námestí na Dlhých dieloch, sa rozmáha divoké parkovanie. Autá parkujú priamo na priestranstve, po ktorom chodia každé ráno deti do miestnej školy a škôlky. Bol to jediný bezpečný koridor pre deti, ktorým sa mohli dostať do týchto inštitúcií. Horzí riziko zranenia najmä menších detí (tie pri cúvaní nevidno).
09. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v Operatívnej komisii pre dopravné značky a dopravné značenie bol schválený návrh zmeny projektu organizácie dopravy, ktorým budú dva poškodené sklápacie dopravné stĺpiky nahradené dopravnou značkou B 3 Zákaz vjazdu všetkým motorovým vozidlám s dodatkovou tabuľkou E 12 Okrem vozidiel držiteľov povolenia MÚ Bratislava-Karlova Ves. V Operatívnej komisii neprešiel návrh projektu zákazu vjazdu s dodatkovou tabuľkou "Okrem dopravnej obsluhy", preto sa muselo prikročiť k spomínanej značke zákaz vjazdu s povolením MÚ KV. Obyvatelia s trvalým pobytom Majerníkova 42 - 52 a Pribišova 27 - 37 si budú môcť požiadať o povolenia na vjazd, ktoré budú mať umiestnené v čase vjazdu za sklom. Tento spôsob organizácie dopravy bude ľahšie skontrolovateľný Mestskou políciou, nakoľko v prípade dodatkovej tabuľky Okrem dopravnej obsluhy by museli prostredníctvom EČV vozidla lustrovať na Krajskom dopravnom inšpektoráte PZ BA majiteľa a zisťovať, či má v lokalite trvalý pobyt. Na povolenie na vjazd bude možný vjazd len na čas nevyhnutný na naloženie a vyloženie imobilných či ťažšie sa pohybujúcich osôb alebo nákladu. Parkovanie je zakázané. Samozrejme, vozidiel záchranných zložiek sa zákaz vjazdu netýka.

Na margo v diskusii uvedeného linku na zasadnutie miestneho zastupiteľstva, v ktorom pán poslanec Borovička uviedol moje meno, uvádzam nasledovné:

Stĺpiky boli z oboch strán námestia osadené v minulosti, neviem presne kedy, nakoľko som v tej dobe na úrade nepracoval. Boli osadené na základe nejakého projektu organizácie dopravy, ktorý bol schválený v Operatívnej komisii pre dopravné značky a dopravné značenie na Magistráte. Ich osadenie bolo schválené dopravnými inžiniermi - policajtami z Krajského dopravného inšpektorátu PZ Bratislava ako aj inými dotknutými orgánmi, napr. dopravnými inžiniermi z Magistrátu. Projekt bol možno predtým schválený aj v poslaneckej Komisii pre dopravu - to vzhľadom na spomínanú dlhšiu dobu osadenia stĺpikov neviem. Na základe sťažností obyvateľov na ich nefunkčnosť, keď najprv jeden zo stĺpikov zmizol a druhý sa nedal uzamknúť a tým pádom bol neustále v sklopenej polohe, sme prikročili k objednávke ich obnovy.

Aby som uviedol pána poslanca Borovičku na pravú mieru - keďže boli tieto stĺpiky na základe nejakého projektu organizácie dopravy už raz schválené v Operatívnej komisii pre dopravné značky a dopravné značenie na Magistráte, ktorá je mimochodom podľa môjho názoru vyššie postaveným orgánom pre dopravu ako Komisia dopravy miestnej časti, nie je potrebné znovu žiadať o povolenie ich obnovy. Takže nechápem, čo tým pán poslanec myslel. Ak by sme mali hlásiť všetky spadnuté značky, obnovy vodorovného dopravného značenia či aj nové projekty poslaneckej Komisii pre dopravu, ktorá zasadá raz za dva mesiace, asi by sme vyzerali ako neschopný úrad, ktorý nedokáže dva - tri mesiace opraviť poškodené značenie. Apropo, povinnosťou mestskej časti je z dôvodu bezpečnosti cestnej premávky starať sa o pôvodné dopravné značenie a v prípade podnetu na jeho poškodenie sa v čo najkratšom čase postarať o jeho znovuobnovenie. Takže informácia pána poslanca Borovičku pre ostatných poslancov na miestnom zastupiteľstve a takisto pre verejnosť (keďže v diskusii sa uvádza verejne prístupný link na zasadnutie), ktorou spochybnil moju odbornosť a porušenie povinnosti informovať poslancov o obnove dopravného značenia a dopravných zariadení je scestná a nepravdivá.

Ďalej z príspevku pána poslanca nerozumiem, čo má na mysli pod pojmom "Zásobovanie". Pokiaľ viem, prevádzky na spodnom námestí, tzv. "hríbiky" sú zásobované obslužnými komunikáciami pri týchto prevádzkach.

Na margo zničených stĺpikov ešte podotknem, že ich znefunkčnenie a v podstate zničenie bolo trestným činom.

Na záver súhlasím s príspevkom v diskusii - "zaujimalo by ma, ci by pani poslanci o vjazd tak intenzivne bojovali, aj keby tam sami nebyvali."

Ďakujem pekne.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
09. marec 2017

Fero

Stacilo by osadit znacku "Zakaz parkovania" a hotovo!
09. marec 2017

Michal K.

a kazdy den desat krat volat mestsku policiu
09. marec 2017

zdenek borovicka

Vážený p.Vrabec Pavel. Po přečtení Vašeho článku je mi až na zvracení. Buď jste lhář,nebo si nepamatujéte, nebo jste nekompetentní. To že jsme si před více rokem potykali, se dnešním dnem asi končí. Už za starostky Ing.Hanulíkové jsem bojoval, aby žádné auta neparkovala na uvedených místech na Majerníkova- Pribišova ul.pěší zona, jako i na hřišti pod školou A.Dubčeka. To,že tam byly zabudované sloupy proti vjezdu ( podmět Ing. Hanulíkové ), určitě byla asi nějaká samoiniciatíva, nakolik ani Vy p. Vrabec jste nic oficiálního nepředložil. Stále píšeté - slpíky byly osaděné v minnulosti, nevím kdy, kým, možná to odsouhlasili poslanci, na nějakým projektu ??? ( Žádám doložit celou dokumentaci). To co si vymejšlíte je doslova hnus. Je mi velice líto, že si ani nepamatujetu p. Vrabec, když jsme se spolu bavili o těchto sloupech asi před více rokem( přímo na místě) a jsem se Vás ptal ,, jak budou k nám jezdit sanitky,jak budou jezdit pro postihnutých, či dúchodce,, Vaše odpověď byla : neumím si to představit !!! Zároveň jste mi pověděl, abych to předložil na dopravní komisi. Já jsem o tom hovořil na úřadě mnohokrát a stále žádná odpověď .Byl tam přítomný i Ing Drotovan.Stále jen to, že se to nedá. Zároveň jste mi pověděl, že namontujete ty sloupy a mě dáte klíč, abych, kdo budo potřebovat odemknul. Na-to jsem Vám odpověděl, či jste se nezbláznil a či tam nemám i sedět. Na-to jste pověděl, že klíče by mohl dostat každý,kdo tam má trv. bylliště. Hned jsem Vám řekl, že je to blbost a jednoduší požádat dopraváky o osazení značky. Vždyť jste přikyvoval, že tak by to bylo nejlepší, že to je dobrý nápad. To, že jsem spomenul Vaše jméno na zastupitelstvu bylo opodstatněné, nakoli zaměstnanci dopravního značení, chtěli na Váš podmět zabudovat pevné sloupy a nikdo by se k našim hlavním vchodúm do bytú už nedostal. VCHOD DO BYTÚ SE POVAŽUJE OD HLAVNÍHO VCHODU DOMU ( SCHRÁNKY A ZVONKY ) !!! Otázka co znamená zásobování, je např.i těší věc,nebo stěhování ale i nákup. Pan Vrabec, to že tam bydlí poslanec neznamená nic, ale si myslím, že Ti poslanci možná udělali pro obec více jek Vy osobně v kanceláři. A jako poslední věc : mi též poznáme svoje práva. Jestli se to někoho dotklo ať si vstoupí do svědomí a začne rozmýšlet. Borovička Zdeněk vr.
14. marec 2017

Michal K.

Dobry den,
auta tu parkuju kazdy den vo vacsom mnozstve. O chvilu bude cele ihrisko premenene na parkovisko.
Ak sa sem nedaju osadit znova stlpiky, dajte znacky. Ale tych mame naokolo vela, no nikto to nedodrziava, pretoze to nikto nekontroluje. Zabezpecte teda, aby nasa nefungujuca mestska policia urobila aspon to minumum, ze rano o siedmej sem pride rozdat papuce. Alebo dajte na taketo miesta kamery, ktore dotuje EU a rozdavajte automaticky pokuty. Pan Borovicka, navrhnite teda nejake realne a naozaj funkcne riesenie. Preto Vas predsa ludia volili, aby ste riesili ich problemy.
Ked uz sme pri tom odpocte uspechov, pan Borovicka, napiste sem zoznam tych Vasich. Co ste Vy osobne urobili pre obcanov Karlovej Vsi. A uvedomte si, ze Vas prejav ovplyvnuje pocet Vasich volicov. Ja k nim rozhodne nepatrim...
16. marec 2017

Mia

Ako mama, ktorá ráno odprevádza deti, sa na to neviem pozerať, aké je to nebezpečné hlavne pre tie menšie deti pomedzi odchádzajúce autá prejsť do školy. Toto je priestor vymedzený na hru a nie na kolízie s autami.
29. marec 2017

Milan Macko

Dnes ráno bolo 70% plochy ihriska pokrytého parkujúcimi autami. Toto je výsledok NERIEŠENIA PROBLÉMU. Naozaj sa čaká až príde ku kolízii auta so školákom? Kto bude potom zodpovedný?
29. marec 2017

Michal K.

aj vcera popoludni sa tam premavali osobne auta aj dodavky
29. marec 2017

Andrea B

Takto každodenne vyzerá parkovanie v oddychovej zóne pred školou v tesnej blízkosti basketbalových košov na školskom námestí. Parkuje sa tu cez deň, parkuje sa tu v noci. Cez deň autá kľučkujú medzi hrajúce a bicyklujuce sa deti!
Vrcholom je skracovanie si cesty cez toto nové "parkovisko", kedy auta prejdú z jedného parkoviska na druhé (nemusia obchadzat cely blok domov a sú na hlavnej ceste).
Toto je živý príklad toho ako auta vytláčajú ľudí/deti z ich priestoru.
29. marec 2017

Andrea B

Mimochodom vrcholom ignorantstva je, že tie auta tam veselo parkujú celé dopoludnie či cely deň!
29. marec 2017

Michal K.

pan Borovicka, kde ste? mohli by ste to tam rano riesit s mestskymi policajtami.
30. marec 2017

Mária V.

Dobrý deň, tá situácia je naozaj nebezpečná a akútna - je to priestor, kde sa deti chodia bicyklovať (je to jedna z mála veľkých rovných plôch na tomto sídlisku...), veľkí tu hrajú basketbal... Okrem toho presne touto cestou chodia krpci z ihriska pri kostole... o školákoch a škôlkároch ráno a poobede je tu už písané. Deti si hľadajú padnuté lopty pod autami, vodiči sa hrozia toho, že im nejaká padne na kapotu... A mamy tŕpnu, aby im krpcov niečo nezrazilo. Toto je oddychová zóna? Neriešenie tohto problému zbytočne vytvára vyhrotené situácie medzi občanmi. Je potrebné, aby kompetentní tento problém rýchlo vyriešili - nech je to ohradenie priestoru pre deti, značky, stĺpiky, čokoľvek... ale čím skôr!
30. marec 2017

Laura Borjomi

Parkuje sa všade! Myslim, ze by mali trosku viac zapracovať mestskí policajti, pretože situácia je prekerna. Pod ihriskom je to uz úplný vrchol. Všade na chodníkoch uz treba kľučkovať s kočíkmi, bicyklami, a uz aj na ihrisku. Smutne.
30. marec 2017

Zuzana Melusova Kutarnova

Dobry den,
tiez byvam v tejto casti DD a tyka sa ma priam bytostne, nakolko mam 3 male deti a cez tuto zonu ideme denne minimalne 4x.

Je to naozaj nezodpovedne..ze sa to takto dlho riesi a zaroven ma ten dotycny "zodpovedny" OBROVSKE stastie, ze sa este nikomu nic nestalo.

Lebo ak by tie auta iba parkovali, ale oni naozaj prechadzaju z jedneho parkoviska na druhe a moc pri tom teda nespomalia (hlavne taxikari).

Pozdava sa mi riesenie MU KV

:::::preto sa muselo prikročiť k spomínanej značke zákaz vjazdu s povolením MÚ KV. Obyvatelia s trvalým pobytom Majerníkova 42 - 52 a Pribišova 27 - 37 si budú môcť požiadať o povolenia na vjazd, ktoré budú mať umiestnené v čase vjazdu za sklom.::::

Zaroven verim, ze sa povolenie bude dat vybavit obratom, bez zbytocnych papierovaciek.
A tiez, ze to nebudu nadalej vodici zneuzivat a prechadzat z jednej strany na druhu

Prosim o urýchlene konanie v tejto veci.

Dakujem

Zuzana Melušova
obyvatelka DD, Pribisova ul.
30. marec 2017

Michal K.

zakazov mame naokolo mnoho, ale nedodrziavaju sa. preto aj ked tam znacka bude, budeme musiet niekolko krat denne volat mestskych policajtov. oni sami od seba neurobia nic. vacsina ludi nezavola, len si zasomru popod nos. takze znacka je len prvy krok do nekonecneho boja s egoizmom a bezohladnostou..,.
06. apríl 2017

Maria V.

Perlicka torte...
06. apríl 2017

Michal K.

Auta stale pribudaju, o chvilu budu mozno az pri pieskovisku.
06. apríl 2017

Zuzana Melusova Kutarnova

Pre Michala K.: Tak policajtov par krat zavolame a potom uz budu vsetci vediet, co tam parkuju, ze to robit nemaju...to ze sa tam davaju pokuty sa rozkrikne rychlo a uz si potom rozmyslia ci zaparkuju alebo nie. Hold..inej cesty asi niet.
06. apríl 2017

Michal K.

Moje skusenosti su zial ine. Bolo by potrebne volat mestsku policiu kazdy den aj viac krat. Hned ako sa prestane je situacia v priebehu par dni rovnaka. A kto ich bude volat? Ludia si len posomru a idu dalej.
09. apríl 2017

Admin KV

Tento podnet bol opäť okrajovo témou zasadnutia karloveského Miestneho zastupiteľstva zo dňa 4.4.2017. Z toho, čo bolo povedané sa dá pochopiť, že riešenie podnetu sa zatiaľ nikam neposunulo. Viac na http://www.infonettv.sk/archiv/flv/2017-04-04/21_2.mp4 (minúty 12:09-15:43).

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
10. apríl 2017

Milan Macko

Na ihrisku pribúdajú aj olejové škvrny po parkujúcich nezbedníkoch. Potom sa tam majú kolobežkovať deti? Zdá sa mi absudrné aby sa to takto ťahalo! Čo takto namaľovať zákaz vjazdu na asfalt keď sa tam akosi nedokáže ocitnúť ako značka?
11. apríl 2017

Michal K.

myslim, ze po zhliadnuti zaznamu zo zastupitelstva, si kazdy urobi svoj nazor...
21. apríl 2017

Milan Macko

Situácia sa stále zhoršuje. Ráno idú deti do škôlky a školy pomedzi parkujúce a otáčajúce sa autá! Nepotrebujeme "hrdinské činy" Miestneho zastupiteľstva ale FUNKČNÉ RIEŠENIE pre BEZPEČNOSŤ DETÍ. Toto by mala byť priorita.
01. máj 2017

Michal K.

Aut na novom parkovisku (byvalom ihrisku) denne pribuda. Pani poslanci Svoboda a Dulla, byvajuci prave tu, miesto oslavnych od na hrdinske ciny pana Borovičku, urobte nieco konstruktivne, co pomoze obyvatelom a Vasim volicom. Pohnite tento problem dopredu a uprimne hladajte riesenie. Tak aby, ako tvrdite, sluzil prijazd pre hasicov, zachranarov, stahovanie. Ale nie na parkovanie, prevazanie sa po chodnikoch, pohodlne dovezenie nakupu az k brane alebo skracovanie si cesty z jedneho parkoviska na druhe. O par dni budu auta az pri pieskovisku alebo pred dverami skoly ci kostola. Takze co Vy na to?
02. máj 2017

Beata Husar

Smutne, ze tak uzasne miesto na byvanie hlavne pre rodiny s detmi sa stava len velkym parkoviskom..a mam pocit, ze sa zakroci az po tom, ako dojde k nestastiu a potom uz bude neskoro.
02. máj 2017

Mária V.

Je to hrozne...aut pribuda, deti sa tam medzi ne motaju s aktovkami, na odrazadlach, bicykloch... uz ani basketbal nemozu hrat, lebo neni kde... a tak sa pytam: Pani poslanci, bezpecnost deti v oddychovej zone (!) Dlhych dielov vymenite za pristup k domom? Opakovanie toho, ze je tento pristup potrebny nie je riesenie! Navrhnite nieco, co oddeli deti od aut - plot, znacky, vyznaceny prejazd pre auta, cokolvek. A hlavne urychlene zabrante parkovaniu v tejto lokalite!
02. máj 2017

Mária V.

Btw. rozumiem spravne, ze na zaklade diskusie poslancov na MU sa posuvame do roviny, ze v tejto zone je PLANOVANE ponechat parkovanie? Aby sa "riesila situacia zleho parkovania na Dlhych dieloch"? Ak ano, tak je to absolutne absurdne. Nikomu nevadi, ze auta musia doslova vyjst na chodnik, takze o parkovisku nemoze byt rec? Ze su tam nasadene stromy a osadene basketbalove kose?
02. máj 2017

Andrea B

Poprosím pánov poslancov o informáciu kam môžem ísť s dieťaťom v rámci Dlhých dielov a naučiť ho bicyklovať, kolobežkovať či korčuľovať, tak aby som nemusela prekonávať výškové prekážky? Toto bolo jediné miesto široko-ďaleko na to ako stvorené, keďže Dlhé diely sú na kopci. Teraz aby sme dávali pozor na autá, ktoré tam nikdy predtým neboli a pokiaľ viem, toto je chápané ako oddychová zóna, nie ako parkovisko!!!!
Ďakujeme veľmi pekne za takýchto volených zástupcov.
02. máj 2017

Michal K.

V suvislosti s touto temou na miestnom zastuptelstve okrem podakovani za moznost jazdit po chodnikoch odznel aj navrh pana poslanca Dullu na rozsirenie chodnika, aby sa obyvatelia jeho domu lahsie dostali autami az ku vchodu.
02. máj 2017

Andrea B

no comment radšej.
25. máj 2017

Anna Parimuchova

Dobry den,
za posledne tyzdne az mesiace sa rozmohlo vo velkom parkovanie na verejnom priestranstve medzi ulicami Pribisova a Majernikova v zone na namesti medzi skolami a kostolom na Dlhych dieloch. Je mozne, ze uz o tomto probleme viete, ale co sa s tym da aj realne robit, aby tam tie auta nestavali? Vzdy som bola v tom, ze je to tam chapane ako pesia zona, cize miesto, kde auto nema ani na nevyhnutne dlhu dobu, co zastavit, kde to este parkovat pocas celych dni a noci. Je mozne s tym nieco urobit a urobit z toho aj realnu pesiu zonu a zvysit tak zivot a bezpecnost prevazne deti, ktore sa tam hravaju?
25. máj 2017

zdenek borovicka

Dobry vecer, pred chvilou som dostal info na e-mail, ze na ihrisku pod skolou stale parkuju auta vo vecernych ako aj dennych hodinach. Je nam to velmi luto, ale tato lahostajnost sa tyka vodicov, ktori tam parkuju. Niekolko mesiacov sme sa snazili tuto situaciu riesit, napr. ze sme volali Mestsku policiu, ale ta nekonala z dôvodu, ze vraj nie sú osadene dopravne znacenia. Od vcerajsieho dna sa tato situacia zmenila a dopravne znacenie bolo osadene a vodici budu musiet toto znacenie akceptovat. Pokial budu znacenie ignorovat, Mestska policia moze konat. Je nam luto, ze to trvalo pomerne dlho, ale museli sme cakat na vyjadrenie Hl. mesta BA. Velakrat sme o tejto situacii rokovali aj na Miestnom zastupitelstve a výsledok sa konecne dostavil az teraz. Dakujeme za pochopenie Borovicka Zdenek
26. máj 2017

Mária V.

Dobrý deň,

takže predvčerom (24.5.) bola nainštalovaná nová značka "Pešia zóna". Včera večer už policajti rozdávali aj papuče zaparkovaným autám, ktoré si nevšimli, alebo nechceli všimnúť novú značku.

Verím, že toto riešenie prinesie očakávaný výsledok - a to vrátenie pokoja do tejto hlavnej oddychovej zóny Dlhých dielov. Doterajší stav totiž ukázal, že množstvo vodičov využíva možnosť doviesť sa rovno ku vchodu svojho domu aj v neurgentných prípadoch. Inými slovami, frekvencia prechodu áut cez pešiu zónu je vysoká a ak tento trend bude pokračovať, navrhujem rozmýšľať nad ďalším riešením ako oddeliť hrajúce sa deti z ihriska od zóny prechodu áut. (Napríklad jasné vyznačenie, kde končí basketbalové/bicyklové ihrisko, oplotenie, okolíkovanie, apod.)

Stále však v tejto kauze zostáva jeden čierny bod - prečo nebol postup Miestneho úradu košer? Prečo namiesto toho, aby sa najprv vyriešilo čo treba s touto zónou urobiť, zadala sa požiadavka na vyrobenie značky, atď., sa ako prvý krok vylomil stĺpik? Prečo sme boli vystavení 5 mesačnému obdobiu anarchie, kedy sa hádali susedia medzi sebou a deti pobehovali medzi parkujúcimi autami?! Je to smutná a prekvapivá vizitka MÚ, ktorý doposiaľ konal veľmi transparentne a s reálnym záujmom o obyvateľov.

Mimochodom, ako vidno na foto, bude potrebné v ďalšom kroku dať do poriadku aj chodník, ktorý nevydržal nápor pribúdajúcich áut.

M.
15. október 2018

Michal K.

Parkovanie v pesej zone na ihrisku znova zacina.
15. október 2018

Admin KV

Dobrý deň, pán Michal,
volajte v takomto prípade, prosím, Mestskú polícia, ktorá má oprávnenie sankcionovať vodičov parkujúcich na námestí, keďže dopravná značka Pešia zóna zakazuje státie vozidiel.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
18. február 2019

Michal K.

Pre mestsku cast neplatia dopravne predpisy? Parkovanie nie je dopravna obsluha. Mali by ste ist prikladom, nie naopak. Nabuduce volam MsP.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania