Zmrzačené stromy (Botanická ulica)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Smutne dehonestujuce ako tu niekto zmrzacil 9 stromov a doteraz ich nikto neosetril.

17. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobry den!
Poskodenie drevin riesil referat ekologie a zelene uz v roku 2012. V zmysle zakona o ochrane prirody a krajiny sme zaslali podnet na presetrenie na Obvodny urad zivotneho prostredia (OuZP).
Vlastnikovi pozemku, ktorym je sukromna osoba, bola OuZP vyrubena financna pokuta.
Dakujeme za podnet.

Halina Trubinyiova
referat ekologie a zelene
MiU MC Bratislava
Karlova Ves
17. apríl 2013

Fero

Dobry deň,
ďakujem za rýchlu odpoveď. Vlastnikovi pozemku bola vyrubena financna pokuta a to je vsetko? On ma pravo to teraz nechat v takom stave? Uz je to vyse roka ako tieto kypte spatia. Preto by ma zaujimalo, v akej vyske dostal pokutu a ci nema povinnosti esteticko-ekologicku skodu napravit, napr. osetrenim tychto stromov, alebo vysadenie inych a pod.
Ved okolo toho chodia dennodenne ludia, na ktorych to ci uz vedome alebo podvedome posobi. Bude skoda ked TOTO budu ludia povazovat za NORMALNY stav.

Fero Kiraly
08. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v zmysle zákona č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov môže orgán ochrany prírody uložiť vlastníkovi, správcovi alebo nájomcovi pozemku vykonať nevyhnutné opatrenia na ozdravenie dreviny alebo rozhodnúť o jej vyrúbaní. Pokiaľ teda zaevidujeme dreviny v zlom zdravotnom stave, ktorá rastie na súkromnom pozemku, je v našej kompetencii uložiť vlastníkovi, správcovi, alebo nájomcovi pozemku vykonanie opatrení na jej ozdravenie.
Pokiaľ ide o tento podnet, bol odstúpený Okresnému úradu Bratislava ako kompetentnému orgánu v riešení priestupkových konaní vo veci ničenia drevín. Ten je oprávnený vo veci konať, ako aj špecifikovať výšku pokuty, prípadne nápravné opatrenia. Mestská časť do týchto špecifikácií nezasahovala.

Želám pekný deň.

S pozdravom,

Ing. Tatiana Páleníková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
MiU MC Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania