Úplné odstránenie kríkov spred paneláku na Strečnianskej 12

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Zuzana 15. februára 2017

Dobry den, chcela by som poziadat o uplne odstranenie krikov spred bytovky na Strecnianskej 12 v Bratislave, nakolko uz niekolko rokov nam zneprijemnuju byvanie a len ich ostrihaju co neriesi dane problemy. 1. Vysoky vyskyt mysi a podkanov 2. Vyklenok co je za krikmi sluzi bezdomovcom na prespavanie a robia tam potrebu co nasledne pod oknami smrdi 3. PO zlej udrzbe krikov vlhnu mury zatepleneho domu 4. Zly pristup pod okna ked nieco clovek omylom vyprasi a chce ist pre to, je doskriabany alebo sa k danej veci uz nedostane. Myslim ze je tych dovodov dost, preto prosim a ziadam nech sa tento problem krikov urychlene riesi. Dakujem

02. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Na základe Vášho podnetu a vykonanej obhliadky v teréne bola požiadavka na orez predmetných kríkov postúpená na zabezpečenie na Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka, ktorý koordinuje a vykonáva údržbu verejnej zelene v mestskej časti Bratislava-Petržalka. Sučasne v jarnom období bude zabezpečovať mestská časť celoplošnú deratizáciu verejných priestranstiev, čo zamedzí možnému výskytu potkanov v okolí domu.
Výrub drevín je proces nezvratný a podľa zákona o ochrane prírody a krajiny, správne konanie vo veci vydania súhlasu na výrub kríkov môžeme začať ako príslušný správny orgán na základe písomnej žiadosti, ktorú podáva správca príslušného bytového domu v mene vlastníkov domu alebo zástupca samosprávy vlastníkov, s uvedením dôvodu žiadosti. K žiadosti treba priložiť kópiu zápisnice so schôdze vlastníkov bytového domu, na ktorej bola táto požiadavka prerokovaná a odsúhlasená vlastníkmi.


mestská časť BA-Petržalka
25. február 2023

Martin Uváček

Ako to nakoniec dopadlo?
25. február 2023

Martin Uváček

Foto z 2022

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania