Zle nastavený semafor (zastávka Riazanská)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Vladimir Mrazik 16. februára 2017

Semafor ma zlu priepustnost voci pesim chodcom. Miesto priebezneho prepustania chodcov skrz cestu v KRATKYCH, ale CASTYCH intervaloch, funguje v DLHYCH intervaloch cervenej a nasledne zelenej. Na uzkom chodniku sa kazde rano kopi privelke mnozstvo ludi, ktori nasledne prejdu cez cestu za par sekund a zelena pre chodcov pokracuje zbytocne dlho. Ovela efektivnejsie by bolo udrzovat priebeznu priepustnost ludi. Zaroven je semafor katastrofalne NEzosynchronizovany so zastavkou MHD ktorej sluzi. Chodcovia cakaju na cervenej presne v tom case, ked prichadza na zastavku elektricka - teda spoj mhd zakazdym nestihnu. Dane miesto nie je ziaden dopravny uzol ani krizovatka, preto precasovanie semaforu by malo byt lahko uskutocnitelne.

16. február 2017

David 1

Zelená pre chodcov je nastavená, aby sa stihlo prejsť cez celú štvorprúdovku naraz. Vôbec nie je nastavená zbytočne dlho.
16. február 2017

Vladimir Mrazik

Myslim, ze podstatna je najma jej frekvencia a synchronizacia s mhd. Uznavam, ze dlzka je vhodna pre Vami spominany celkovy prechod. Avsak osobne touto trasou chodim denne a s mnohymi dalsimi, ktori prechod pouzivaju v zmysle napojenia na zastavku mhd, casto bezmocne hladim z chodnika na 2 za sebou iduce elektrickove spoje, ku ktorym sa nedostanem. Potom nasleduje dlha zelena a rovnake cakanie si vsetci spolu zopakujeme pre zmenu na zastavke. Je to na porazenie. Chapem vsak aj Vas pohlad. Najma mi ide o tu frekvenciu
19. február 2017

Roman

Takze by to chcelo iba zosynchronizovat semafor pre elektricku? Ja si pamatam, ze kedysi davno, bola zastavka elektricky este pred krizovatkou. Vtedy tento problem neexistoval..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania