JAZDA PO CHODNIKU, na čierno vybudovaný vjazd

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Peter 17. apríla 2013

parkovacia anarchia na chodnikoch, upozornujem ze po chodniku sa nesmie jazdit!!! v zivote som nevidel ze by neake auto dostalo papucu na chodniku. do kedy ma budu ohrozovat auta na CHODNIKU? do kedy sa to bude tolerovat, dokedy budu auta ohrozovat deti ktore idu po chodniku?
najvacsia drzost ze si tam dovolia vybudovat najazd na chodnik, chudacikovia aby si neznicili pneumatiky. to odkial mali povolenie vybudovat najazd? prosim odstranit najazd a vybudova stlpiky. a represivne to riesit pokutami!!! dakujem

18. apríl 2013

*

Ak ste svedkom toho, ze auto jazdi po chodniku, tak to mozete nahlasit na policiu a svedcit, potom to bude policia pokutovat, ked ma svedka. Inac odpoved policie na tento podnet bude: "Posilnime hliadky".

Ja som za to, aby auta uplne zmizli z chodnikov, cize nejazdit ani neparkovat (parkovat len ak je to vyslovene znackou dovolene). Toto sa da jednoducho osetrit znackou "Statie povolene len na vyznacenych parkovacich miestach". Ziadne "neoficialne" parkovacie miesta na trave, na chodniku, pred vchodom, pred smetiakmi, na ihrisku (roh Markovej a Tupolevovej), v strede parkoviska kde zaberaju miesto napr. pre zasah zasicov, atd.
18. apríl 2013

Peter

naco svedka, vsak logicky ak je tam auto je to aj dokaz co tam to auto priletelo? smutne aby sa ludia museli uhybat autam na chodnikoch, policajti su na to aby to riesili preco maju ludia volat poicajtov nahlasovat, keby ten policajt chce tak to vyriesi aj bez toho.
30. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
užívanie komunikácií vozidlami je upravené ustanoveniami zákona o cestnej premávke. Na chodníku je možné zastaviť a stáť vozidlom za dodržania stanovených zákonných podmienok, jazda vozidlami po chodníku povolená nie je. Mestská časť na zabránenie vjazdu vozidiel tam, kde je ich jazda zakázaná, osadzuje v niektorých lokalitách dopravné zariadenia vo forme stĺpikov, čím vlastne duplicitne vyjadrujeme znenie zákona, podstatné je však porušovanie zákona zo strany vodičov. V lokalite ohraničenej Krásnohorskou a Ľubovnianskou ulicou, Betliarskou a Humenským námestím sme do prístupových chodníkov už osadili regulačné stĺpiky. Jediný možný prístup pre vozidlá zabezpečujúce opravárenské, údržbárske alebo komunálne práce (napr. vysýpanie smetných košov) je z parkoviska pri Ľubovnianskej č.5 -7. Z uvedeného dôvodu nie je možné uzatvoriť osadením stĺpikov i tento prístup. Podľa vyjadrenia Krajského dopravného inšpektorátu práve súčasná právna úprava státia na chodníku v zákone o cestnej premávke je nevhodná a umožňuje vznik takýchto situácií - neobmedziteľné parkovanie motorových vozidiel.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
30. apríl 2013

Peter

uzasne, takze MC toleruje jadu po chodniku ktora je zakazana. auta ohrozuju chodcov na chodniku to mč toleruje. ale aby tam autam davali pokuty to uz nie odtoho ruky prec, na co cakate kym tam pride k nehode? potom bude neskoro. RIESTE TO PROSIM davajte papuce, stlpiky len nieco preboha robte!!!
07. august 2013

štefo

takže opätovne: čo spravila samospráva a poriadkové zložky pre zmenu „práve súčasná právna úprava státia na chodníku v zákone o cestnej premávke je nevhodná a umožňuje vznik takýchto situácií - neobmedziteľné parkovanie motorových vozidiel.”?
Treba si prečítať aj iné ustanovenia zákona. Kto chce hľadá spôsoby kto nechce hľadá dôvody.
07. august 2013

Peter

jasne ze nic nerobia vyhovuje im to....tu ti len napisu ze sa to neda ale najst sposob sko sa to da ich nezaujima...
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.
08. august 2019

Peter

za uzavrety ale nie vyriešený, nie nebude sa nic menit je to uzavreté... howgh
31. máj 2020

Daniel p

problem stale existuje

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania