Kamiro pub

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Mana 19. februára 2017

Dobry den,

stalo sa neprijemnym pravidlom nedodrziavanie otvaracich hodin a aj nocného kludu v Kamiro Pub umiestneneho na Mlynarovicovej ulici.

S takymto sposobom vedenia podniku su spojene casto aj neprijemne zvyky prichadzajucich alebo odchadzajucich podgurazenych navstevnikov.

Poprosim preverit a pripomenut zodpovednym osobam dodrziavanie povinnosti spojenych s dodrziavanim otvaracich hodin a nocneho kludu, taktiez Vas ziadam o dennu kontrolu otvaracich hodin tohto zariadenia pokial nebudu otvaracie hodiny dodrziavane.


V pripade potreby zakupenia nastenych hodin pre prevadzkovatela ma nevahajte kontaktovat sme ochotni prispiet,

dakujeme,

s pozdravom,
Mana Mlynarova

27. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dňa 21.02.2017 sme vykonali prejednanie podnetu s prevádzkovateľom predmetného pohostinského zariadenia – Kamiro Pub. Prevádzkovateľ bol upozornený na skutočnosť, že jeho prevádzkareň je dislokovaná v bytovom dome a tomu to by mal zabezpečiť aktivity vykonávané v prevádzkarni. Bola mu zdôraznená povinnosť dodržiavať určenú prevádzkovú dobu tak, ako má uvedené v rozhodnutí o prevádzkovej doby vydanom mestskou časťou. Zároveň bol upozornený na povinnosť zabezpečiť v zmysle zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia dodržiavanie večerného a nočného pokoja v prevádzkarni a to tak, aby expozícia obyvateľov a ich prostredia hlukom, infrazvukom, alebo vibráciami bola čo najnižšia a neprekročila prípustné hodnoty pre deň, večer a noc ustanovené vykonávacím predpisom, ktorým je vyhláška Ministerstva zdravotníctva SR č. 549/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí.
V prípade porušovania nočného kľudu Vám odporúčame požiadať o vykonanie zásahu Mestskú políciu alebo Policajný zbor.


mestská časť BA-Petržalka
04. apríl 2017

Mana

Dobry den,

dakujem za Vasu odpoved,

akokolvek ste s prevadzkovatelom prejednali podnet k ziadnej zmene neprichadza,

prevadzkova doba je porusovana na kazdodennom poriadku a s tym suvisiaci hluk,

chcem sa opytat, koho mame teda oslovit, aby riesil tento problem v globale a nie jednorazovo ako je vykonanie zasahu mestkej/statnej policie ?

Vycerpali ste vsetky moznosti z Vasej strany ?

dakujem,

s pozdravom,

MM
07. apríl 2017

AdPo

Dobrý deň Mana.
Odporúčam Vám, aby ste sa obrátili na mestskú časť, ktorá má na základe zákona 377/1990 a § 28. citujem:

§ 28
Pokuty
(1) Bratislava môže právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie uložiť pokutu do 6 638 eur, ak právnická osoba alebo fyzická osoba oprávnená na podnikanie
a) poruší všeobecne záväzné nariadenia Bratislavy,
b) nesplní v určenej lehote bez vážneho dôvodu povinnosť uloženú primátorom poskytnúť osobnú alebo vecnú pomoc pri odstraňovaní následkov živelnej pohromy alebo inej mimoriadnej udalosti.
(2) Mestská časť môže právnickej osobe alebo fyzickej osobe oprávnenej na podnikanie uložiť pokutu do 6 638 eur, ak právnická osoba alebo fyzická osoba oprávnená na podnikanie
a) neudržuje čistotu a poriadok na užívanom pozemku alebo inej nehnuteľnosti, a tým naruší vzhľad alebo prostredie mestskej časti, alebo znečistí verejné priestranstvo, alebo odkladá veci mimo vyhradených miest,
b) poruší všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti,
c) nesplní v určenej lehote bez vážneho dôvodu povinnosť uloženú starostom poskytnúť osobnú alebo vecnú pomoc pri odstraňovaní následkov živelnej pohromy alebo inej mimoriadnej udalosti.
(3) Výnos pokuty je príjmom rozpočtu Bratislavy, ak ju uložila Bratislava, alebo rozpočtu mestskej časti, ak ju uložila mestská časť.
(4) Pokutu možno uložiť do jedného roka odo dňa, keď sa Bratislava, resp. mestská časť dozvedela o tom, kto sa konania podľa odsekov 1 a 2 dopustil, najneskôr však do troch rokov od porušenia nariadenia alebo nesplnenia povinnosti podľa odseku 1 písm. b) alebo odseku 2 písm. c). Pri ukladaní pokút sa prihliada najmä na závažnosť, spôsob, čas trvania a následky protiprávneho konania. Na konanie o uložení pokuty sa vzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní.

Myslím, že táto suma by ich mala odradiť od ďalšieho porušovania VZN.
21. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

V prevádzke Kamiro Pub sme vykonali opätovnú vlastnú kontrolu v nočných hodinách, pri ktorej sme zistili nedodržanie prevádzkovej doby. Na základe tohto zistenia vykonáme ďalšiu kontrolu. O spoluprácu pri kontrole dodržiavania prevádzkovej doby sme požiadali mestskú políciu. Výsledky týchto kontrol vyhodnotíme a v prípade potvrdenia opakovaných porušení vo veci nedodržania prevádzkovej doby budeme konať v zmysle príslušných právnych predpisov (VZN č. 7/2012 v znení neskorších predpisov).
Prevádzkovú dobu v prevádzke nie je možné určiť na menej ako do 22.00 h.“




mestská časť BA-Petržalka
08. august 2017

Maria

To si robíte z obyčajných ľudí žarty?
Píšete, že prevádzkovú dobu nie je možné určiť na menej ako do 22.00 h., tak prečo ste Kamiro predĺžili v piatky a soboty do 23:00 hod.?! A o krčme Ratata to už ani nehovorím tie ich nočné excesy na nákladnej rampe, akože terase.
01. február 2019

Martin Uváček

Podnik Kamiro pub bol zrušený niekedy v prvej polovici roku 2018, nahradila ho vietnamská reštaurácia u ktorej je asi nepravdepodobné, že bude rušiť nočný kľud. Podnet sa môže uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania