Opustené vozidlo na Hlaváčikovej 2

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Tomáš 22. februára 2017

Starší typ auta - Citroen BX s EČV: BL 268 HR s defektom na zadnom kolese už dlhú dobu parkuje na voľnom parkovacom mieste, a tak zaberá miesto ostatným funkčným vozidlám.
Miesto: Hlaváčiková 2 - Dlhé diely (za panelákom, parkovisko s malým počtom voľných parkovacích miest).

23. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Majitela vozidla vylustrujeme prostrednictvom KRPZ a nasledne ho vyzveme na odstranenie dlhodobo stojaceho vozidla.
Dakujeme za upozornenie.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
26. február 2017

Michal K.

ked ste auto fotili, mohli ste sa rovno pozriet na nalepky na prednom skle. a tam si overit, ze ma platku stk aj ek. rovnako si to mozte najst aj na intrente. takze to starsie auto tam parkuje legalne, aj ked dlho a s defektom.
26. február 2017

Admin KV

Dobrý deň, Michal K., dovolím si zastať sa autora podnetu, pretože VZN č. 50/1998 MČ Bratislava - Karlova Ves, v § 8 hovorí, že:
(1) Na verejnom priestranstve MČ Karlova Ves nie je povolené ponechať opustené vozidlo alebo jeho časti.
(3) Za opustené vozidlo sa považuje aj vozidlo s evidenčnými tabuľkami, ktoré dlhodobo stojí na verejnom priestranstve a svojím technickým stavom zjavne nevyhovuje pravidlám cestnej premávky (napr. chýbajúce obrysové svetlá, prázdne pneumatiky a pod.)

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
26. február 2017

Michal K.

dobry den pan mocanyi. definuje zakon alebo vzn, co je to dlhodobo? na fotografiach som nepostrehol chybajuce obrysove svetla a ma len jednu prazdnu pneumatiku. ako dlho ju ma mat prazdnu, aby uz bolo povazovane za dlhodobo opustene? ak by stalo vedla ine auto a nemalo motor, to by nikomu neprekazalo. nechcem tu zacinat nezmyselnu diskusiu, no pochybujem, ze by to riesila MsP, pretoze na to nema jasne pravne dovody.
26. február 2017

Admin KV

Dobrý deň, to isté VZN v § 10 hovorí, že (1) za dlhodobé státie na jednom mieste sa považuje trvalé státie motorového vozidla alebo opusteného vozidla, najmenej však dva mesiace od prvého zistenia, pokiaľ z technického stavu opusteného vozidla je zrejmé, že s ním v tomto čase nebolo pohybované.
Osobne chápem VZN tak, že v definícii "opusteného vozidla" sú uvedené len príklady, ktoré nevylučujú iné faktory (ako napríklad Vami uvádzaný chýbajúci motor). Preto si myslím, že na to, aby bolo vozidlo označené za opustené, stačí, aby malo jednu pneumatiku prázdnu. Túto moju domnienku potvrduje aj konanie Miestneho úradu.
Celé VZN nájdete na http://www.karlovaves.sk/samosprava/zavazne-nariadenia/poriadku-a-zivotneho-prostredia/

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
27. február 2017

Michal K.

a ked majitel bude tvrdit, ze chodi auto kazdy den kontrolovat a nie je opustene? alebo, ze koleso opravil, dokonca s nim jazdil, ale niekto mu ho vcera znova prepichol? nepoznam majitela, len si myslim, ze ak chcem niekoho sankcionovat, musim mat naozaj nepriestrelne argumenty, ktore tu nie su. rovnako chapem Tomasa, ked sa vracia vecer domov a nema kde zaparkovat. no vzdy si musim uvedomit aj to, ze moje prava sa koncia tam, kde sa zacinaju prava druheho.
28. február 2017

Tomáš

Dobý večer,
s odstupom času mysliac si, že sa problém vyriešil je všetko ako z minimálne pred roka, keď som si všimol prvýkrát toto auto zaberajúc parkovacie miesto. Môžete mi poskytnúť konkrétne rady ako postupovať aby tento problém zmizol?
Aj tak so rád, že ste to nenechali len tak, a aspoň sa o tom diskutuje. Ďakujem aj za spolukomentovanie situácie Admin-BA - Karlova Ves
08. apríl 2017

nový

Odstráňte fotografie. Nedal som súhlas k ich zverejneniu.
08. apríl 2017

nový

Z akého dôvodu je na uvedom parkovisku z 30 parkovacích miest 19 vyhradených?
08. apríl 2017

nový

Za poškodenie vozidla a odcudzenie tabuliek s evidenčnými číslami čaká páchateľa adekvátna reakcia.
15. november 2018

Odpoveď samosprávy

Vozidlo sa na uvedenom mieste uz nenachadza,

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania