Prepadávajúca sa vozovka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

dobrý deň dokedy si budeme ničiť autá?

10. január 2018

juraj

Prepadnuta cezta

prepadnuta cesta
12. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť Bratislava Ružinov vykonáva opravu na komunikáciách, ktoré sú zaradené do siete miestnych komunikácii III. a IV. triedy a boli Mestskej časti Bratislava – Ružinov zverené do správy protokolom z roku 1992. Predmetná komunikácia podľa uvedenej fotodokumentácie na ktorej je uvedené poškodenie nie je Skladištná ul., ale vnútrobloková účelová komunikácia zo zadného vchodu na Budovateľskej ul ., ktorá nie je zaradená do siete miestnych komunikácií I.-IV. triedy a z uvedeného dôvodu nebola predmetom zverenia do správy MČ Bratislava Ružinov. Mestská časť Bratislava Ružinov má z Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy list, v ktorom je presne graficky vyznačená zverená komunikácia III. triedy Budovateľská.





kancelária starostu
15. jún 2018

Juraj Rechtorik

tak mi to GPS dalo ja zato nemôžem
08. apríl 2021

juraj Rechtorik

kedy to budete riesit??
12. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Magistrát hlavného mesta môže vykonávať len údržbu na komunikáciách I. a II. triedy, ktoré mu boli do správy zverené. Pri vynakladaní finančných prostriedkov do majetku nie v našej správe by sme porušili zákon.
Komunikácie I. a II. triedy sú komunikácie celomestského významu, po ktorých zväčša jazdí MHD.
V tomto prípade sa jedná o komunikácie a k nim priľahlé chodníky, ktoré toto územie ohraničujú- Karadžičova, Páričkova, Svätoplukova a Záhradnícka. Všetky komunikácie v území ohraničenom týmito cestami sú buď v správe MČ alebo nezaradené a slúžia potrebám miestnych obyvateľov.
V spolupráci s mestskými časťami pripravujeme proces tzv. pasportizácie komunikácií (ciest a chodníkov), aby postupne všetky komunikácie v meste mali jasne identifikovaného správcu, zatiaľ však nemáme možnosť podnet ďalej riešiť.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. december 2021

juraj Rechtorik

a kto to bude kedy riesit?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania