Vyznačenie priechodu na Tilgnerovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Michal K. 02. marca 2017

Pri schadzani z nadchodu narazite rovno do zaparkovaneho auta. Osadili sa tu stlpiky, ale priechod pre chodcov chyba.

03. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Do Operatívnej komisie pre dopravné značky a dopravné značenie na bratislavskom Magistráte podáme návrh projektu organizácie dopravy (POD) na určenie priechodu pre chodcov. Podľa nových predpisov musí mať novozriadený priechod pre chodcov bezbariérový nájazd, bez toho by sa priechod nemohol vyznačiť. Na území Karlovej Vsi momentálne riešime bezbariérové nájazdy komplexne, preto prosíme o trochu trpezlivosti, kým bude po schválení POD dotknutými orgánmi nový priechod zriadený.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
03. marec 2017

Jozef

"Podľa nových predpisov musí mať novozriadený priechod pre chodcov bezbariérový nájazd, bez toho by sa priechod nemohol vyznačiť."
Môžem to chápať tak, že po zídení z nadchodu sa môžem obrátiť a ísť späť na nadchod. Doteraz tam nebola možnosť prechodu na protiľahlý chodník resp. chodci porušovali predpisy a chodili mimo prechodu?
04. marec 2017

Jaroslav

Teraz Vás vyvediem z omylu, pretože podľa zákona o cestnej premávke zo Zbierky zákonov č. 49/2014, paragrafu § 53 odseku 3. "Mimo priechodu pre chodcov sa smie cez vozovku prechádzať len kolmo na jej os. Chodci smú prechádzať cez vozovku mimo priechodu pre chodcov, len ak s ohľadom na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcich vozidiel nedonútia ich vodičov na zmenu smeru alebo rýchlosti jazdy"
08. marec 2017

Jozef

Potom bude asi vhodné príslušnú časť zákona vytlačiť na okno vozidla stojaceho na vozovke v smere možnosti prechodu cez ňu. Snáď by pochopili, keby na vozovke bol vyznačený prechod a vozidlá by neblokovali možnosť prechodu chodcov kolmo na vozovku?
09. marec 2017

Igor

Chodci pravidelne chodia cez toto parkovisko krizom krazom a to aj mamicky s kocikmy, stary ludia a pod... A vas tu zerie nejaky prechod pre chodcov lebo uz neviete co so sebou. Ten prechod tam nebol namalovany nikdy min. od roku 1990 a vsetko bolo v poriadku, no len teraz dojde chytrak a ide mudrovat...Na danom mieste auta nejazdia rychlo a staci otocit hlavu do lava a potom do prava a kuknut sa alebo ktomu aby ste mohli prejst cez cestu potrebujete namalovane ciary? A vytlacit zakon za okno, to potom vytlacit kazdemu dostahovalcovi co zaparkuje v nedelu vecer a s autom sa pohne az v piatok ked ide domov a domaci si moze aj nasr.t ked chce zaparkovat pri svojom dome... Myslim ze toto je dolezitejsie ako nejaky nenamalovany prechod na parkovisku... "Môžem to chápať tak, že po zídení z nadchodu sa môžem obrátiť a ísť späť na nadchod" To akoze vazne? rozum sa zastavuje niekedy..
09. marec 2017

Jozef

Igor
Pomáha zlepšiť naše mestá
od 09. marca 2017
0
pridaných podnetov
0
v riešení
0
vyriešený
0
neriešený
23. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

návrh projektu organizácie dopravy na zriadenie priechodu pre chodcov nebol v Operatívnej komisii pre dopravné značky a dopravné značenie pre absenciu nasvietenia schválený. Listom sme požiadali Magistrát hl. mesta SR Bratislavy, v ktorého kompetencii je výstavba a údržba verejného osvetlenia o zabezpečenie nasvietenia daného miesta. Následne budeme môcť pristúpiť k novému návrhu projektu organizácie dopravy na zriadenie priechodu pre chodcov a jeho opätovnému podaniu do Operatívnej komisie pre dopravné značky a dopravné značenie na bratislavskom Magistráte. Okrem nasvietenia je pri zriaďovaní nových priechodov pre chodcov potrebná aj bezbariérová úprava chodníkov, čo je však už záležitosť mestskej časti, ktorá po vybudovaní osvetlenia toto zabezpečí.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
17. máj 2017

Jozef

vodič
17. máj 2017

Michal K.

Cize riesenie bude mozno v buducej patrocnici, v lepsom pripade tesne pred komunalnymi volbami.
13. október 2017

Jozef

Práce sa začali, ale všetko potrebuje čas. Snáď tento rok bude stačiť na dokončenie.
30. október 2017

Jozef

Postup prác je pravdepodobne brzdený stojacimi vozidlami.
04. december 2017

PRAVO REZIDENTA

urobene..ale auta opet parkuju tam kde pred tym..pred najazdom na most...treba este zltu ciaru.. este zopar deci mozgovej hmoty a mozno uz ti tiez rezidenti budu parkovat inde..
04. december 2017

Jozef

Modré dodávkové vozidlo teraz už môže parkovať na chodníku, oproti nadchodu, nájaz má bezbariérový.
11. december 2017

Michal K.

Dobry den,
kedy bude namalovany priechod a osadene stlpiky? Takto je to zatial len ulahcenie parkovania.
07. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
priechod pre chodcov bol vyznačený.


Mgr. Magdaléna Svoreňová
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
www.karlovaves.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania