Vylomená garáž


Uzavretý
meno
Radoslav Letavaj 06. marca 2017

dobry den,
za polygrafickou skolou smerom na Zabi majer uz nejaku dobu (cca 2-3 tyzdne) obyvaju bezdomovci garaz, ktoru vylomili z pantov. (vid foto).
Dochadzu ku obrovskemu znecistovaniu, palia tam bordel a plasty, rozbijaju beton zo zarubni, minule mali vonku velku pec vytiahnutu, obtazuju okolie a ludi smerujucich na zahrady. Nehovoriac o tom, ze niekomu nicia majetok - garaz.
Policia chodi okolo pravidelne a vobec to neriesi. Prosim MC o riesenie situacie, a ak sa da, aj upozornenie majitela, ak je to mozne.
pred 2 rokmi bola cela oblast vycistena od obrovskych skladok a bola by skoda keby to do toho zase padlo.

dakujem,
obyvatel Krasnan

08. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tieto garáže ani pozemky nepatria mestskej časti. Nakoľko na garážach nie sú súpisné čísla, nedajú sa bohužiaľ identifikovať majitelia.

S pozdravom



Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
09. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Po prešetrení bolo z našej strany zistené, že ŽSR nie sú správcom pozemku na ktorom sa predmetná garáž nachádza. Garáž je umiestnená na pozemku registra „E“ par.č. 4966/3, ktorého vlastníkom je Hlavné mesto SR Bratislava( LV č. 400).

ŽSR
Stredisko hospodárenia s majetkom Bratislava Regionálne pracovisko Bratislava
15. máj 2017

Radoslav Letavaj

a planuje MC cast oslovit hlavne mesro SR Bratislava, ked uz zistila ze je majitelom daneho pozemku?
06. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. apríl 2019

🌳

Fajn, že sa mesto po skoro 2 rokoch ozvalo, ale tento podnet sa už môže uzavrieť. Garáž už vylomená nie je a dnes bola v lokalite brigáda Zelenej hliadky, kde sa neporiadok v okolí pozbieral https://www.facebook.com/events/1851465764957563/
08. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetné garáže vo väčšine prípadov nie sú zapísané v katastri nehnuteľností na listoch vlastníctva, t.j. nevieme kto je ich stavebník resp. vlastník. V lokalite je 23 garáží, pričom iba 6 je evidovaných v katastrálnom operáte a 5 z nich na pozemkoch vo vlastníctve a správe Hlavného mesta SR Bratislavy.
Obhliadkou bolo zistené, že nezapísané garáže nemajú vyvesené súpisné a ani evidenčné čísla.
Z uvedeného dôvodu pripravujeme list na príslušný stavebný úrad (Miestny úrad Bratislava – Rača) ohľadom zistenia stavebníka ostatných garáží.
Akonáhle obdržíme odpoveď zo stavebného úradu, majetkovoprávne podklady ku všetkým garážam na pozemkoch hlavného mesta odstúpime na oddelenie nájmov majetku za účelom doriešenia vzťahov k pozemkom, prípadne na sekciu právnych činností za účelom riešenia vypratania čiernych stavieb z pozemkov hlavného mesta.

S pozdravom


Oddelenie geodetických činností
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. apríl 2019

Radoslav Letavaj

garaz je vylomena stale ... dnes som tadial siel zo zahrady, a uz sa pred garazou vyvalovali bezdomovci ...takze podnet urcite nie jevyrieseny !!!
nie je mozne, aby nejakym sposobom zakrocila policia? rozumiem vasemu navrhu, ale realne si nemyslim, ze sa to niekedy doriesi ...
09. apríl 2019

🌳

Ospravedlňujem sa potom za zlú informáciu, nevšimol som si vtedy žiadnu otvorenú garáž.
29. október 2019

Radoslav Letavaj

a to tam mesto nedokaze poslat policiu, aby danych ludi legitimovali?
mestu nevadi ze roky ma na pozemkoch cudzie objekty na cierno???
dokedy musia obcania trpiet smrad a znecistovanie v danej lokalite???
nevadi ze vykonavaju potreby hned pri plote polygrafickej skoly? cakate na nejaku epidemiu?

robia vyjazdy po okoli a pravidelne vykradaju chatky a zahrady a pivnice ... a zodpovedni sa divaju inym smerom a tvaria sa problem neexistuje ...
za dva roky od odhlasenia ... gratulujem
07. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadkam Exp. MsP BA III bol tento podnet oznámený a budú vykonané príslušné opatrenia na odstránenie tohto problému. Hliadky oznam preveria a budú vo veci konať.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
14. september 2020

Radoslav Letavaj

Dobry den,
Za rok sa neudiala vobec ziadna zmena, akurat je uz vylomeny zamok na dalsej garazi...
Prosim o neodkladne riesenie problemu.
V zime tam budete mat o dalsi problem navyse takymto stylom ...
Dakujem
22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA III boli o tomto probléme vyrozumené a inštruované, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania