Prechod pre chodcov cez Jadranskú na Brižitskú

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Andrej 06. marca 2017

Dobrý deň.
Poprsím Vás zriadiť bezbariérový prechod pre chodcov na konci ulice Jadranská - prechod zo Žatevnej na Brižitskú ulicu.
Prechádzajú tade ľudia domov, ku kaplnke a bezohľadní vodiči.
Ďakujem.

11. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Predmetný prechod v polohe ako je naznačené nie je možne realizovať z dôvodu chýbajúceho chodníka na protiľahlej strane Jadranskej ulice, kde by vyústil do križovatky Brižitská a Jadranská. Takýto prechod neodsúhlasí dopravný inšpektorát, pretože prechod pre peších musí spájať dva chodníky. Realizácia prechodu by bola možná až vo vzdialenosti cca 10 m od križovatky, avšak by bolo potrebné riešiť aj spojovací chodník cez zelený pás na Jadranskej ulici. V tomto prípade by bol priechod za križovatkou, čo však nerieši primárny problém Brižitskej a prístup ku kaplnke. Od prvého septembra 2017 by sa mala zobojsmerniť komunikácia Pod záhradami, a tým by mala byť oveľa menej dopravne zaťažená Jadranská ulica, po ktorej si v súčasnosti mnohí vodiči skracovali prístup na hlavnú komunikáciu, aby sa vyhli svetelným križovatkám na Saratovskej.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
11. máj 2017

Andrej

Ďakujem za odpoveď.
Je možné tam spraviť aspoň nájazd na chodník pre kočíky a bicykle?
Prípadne osadiť tabuľu A12 - Pozor, chodci.
12. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Skúsime nejako v spolupráci s policajtmi preriešiť dopravnú situáciu tak aby sa dalo pohodlnejšie prejsť hore na Brižitskú aj s bicyklami a zároveň to bolo v súlade s predpismi. Predpokladám, že o to vám ide. Len samotné zníženie hrany chodníka bez akýchkoľvek ďalších opatrení by priviedlo chodcov rovno pod kolesá áut, čo najmä pri deťoch výrazne zvyšuje riziko úrazov.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
12. máj 2017

Andrej

Áno, presne o to mi ide. Teraz je tam obrubník a keď tade prechádzajú deti na bicykloch, majú problém cez neho prejsť. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania