Preplnený kontajner na plasty

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Anton 08. marca 2017

Dobrý deň,
už dlhodobejšie sa prejavuje problém s nedostatočnou kapacitou kontajneru na plasty a papier na ulici Lipského.

Hoci sa plasty odnášajú 2x týždenne táto kapacita nepostačuje vysokému záujmu občanov o recyklovanie tovaru.

Prosím o nápravu.

08. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Správca Vášho domu musí požiadať OLO,.a.s. o pristavenie väčšieho počtu kontajnerov alebo častejší odvoz. Mestská časť nemôže do tohto vstupovať, odvoz a likvidáciu odpadu si platia sami obyvatelia prostredníctvom svojich správcov nehnuteľností.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
08. marec 2017

Jana

Dobrý deň,
ako obyvateľka Lipského 4 môžem potvrdiť, že spomínané kontajnery na plasty aj papier sú preplňované opakovane, vždy po víkende, problém trvá už roky a viaceré pokusy o riešenie problému zo strany obyvateľov z Lipského 4 boli doteraz neúspešné. Už aj OLO nám potvrdilo že kontajnery bývajú preplnené.
Obyvatelia z Lipského 4 sú najviac zasiahnutí problémom s neporiadkom (zbierame si ho po okolí) hoci si pristavenie nádob na separovaný odpad cez svojho správcu riadne zabezpečili - narozdiel od susedných bytoviek ktoré sú v správe BPD. Stojisko pri Lipského 4 je už teraz veľké - má dohromady 6 nádob z toho sú 3 na triedený odpad (sklo, plasty, papier) a 3 nádoby na bežný odpad.
Problém je v tom, že:
A) plastový kontajner pri Lipského 4 využívajú obyvatelia z veľkej časti ulice (Lipského 1-7), pred svojimi domami majú menšie čisté stojisko bez nádob na separovaný zber (chýba im nádoba na papier aj plasty), a smeti nosia ku nám. Opakované žiadosti adresované na ich správcu aby zabezpečil pristavenie kontajneru na triedený odpad aj pred svoje domy doteraz nijako neragoval. Lipského 4 nemôže byť zberný dvor pre celú ulicu.

B) interval na 2 odvozy je nerozumne nastavený - odváža sa v utorok a vo štvrtok, pričom jednoznačne najviac odpadu sa vytvorí a vynesie cez víkend, kedy ľudia viac varia aj upratujú - a plnia kontajner. V utorok už lietajú smeti všade po ulici (nádoba sa plní 5dní aj s víkendom) ale pri odvoze vo štvrtok je nádoba poloprázdna (zbiera sa len 2 pracovné dni - a ani sa nezaplní).

Riešením by bolo aby si bytovky z Lipského cez svojho správcu konečne zabezpečili pred svoje domy ku menšiemu stojisku vlastné nádoby na separ. zber , a dovtedy aby sa všetci obyvatelia pokúsili využiť voľnú kapacitu nádoby na separovaný odpad najmä počas stredy.

s pozdravom,
Jana Takácsová
08. marec 2017

Anonymný užívateľ

My sme si na papier objednali ešte jeden kontajner.
08. marec 2017

Anonymný užívateľ

Najväčší problém je v tom, že ľudia z PET fľias nevyfukujú vzduch a do kontajnerov na papier hádžu kartónové škatule a iné kartónové obaly, ktoré nerozložia!!
08. marec 2017

Jana

Ľudia nechcú pri dome kontajnery na triedený zber - aj keď za ne neplatia, lebo parkovacie miesto navyše je pre nich vzácnejšie.
Problém je že je priveľa áut v mestách a na sídliskách, naháňame na nich biznis, ale prehliadame že mesto aj nás postupne zadusia.
04. december 2018

Jana

Neodvezený separ. zber

dlhodobo neodvezený tried. zber - papier, kontajner je preplnený
odpad lieta po okolí a ohrozuje bezpečnosť cest. premávky na priľalej komunikácii
04. december 2018

Jana

ďakujem, OLO už zareagovalo na reklamáciu, podľa ich odpovede odvozy meškali "z dôvodu poruchy vozidla". Smeti sú už odvezené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania