Zabratý chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Zaujímalo by ma či ten zabratý chodník patrí k parcele kde sa ide stavať,teda či má na to právo!

13. marec 2017

Odpoveď samosprávy

V súvislosti s Polyfunkčným centrom Einsteinova vydala Mestská časť Bratislava-Petržalka ako všeobecný stavebný úrad I. stupňa rozhodnutie o umiestnení stavby dňa 27.1. 2016. Stavebné povolenie na hlavné budovy stavby a niektoré ďalšie stavebné objekty vydala Mestská časť Bratislava-Petržalka ako všeobecný stavebný úrad I. stupňa dňa 22.11.2016. Stavebník oznámil začatie výstavby dňom 12.1. 2017.
V súvislosti s výstavbou budú prebiehať práce, ktoré dočasne obmedzia vstup na doteraz využívané účelové komunikácie (cyklotrasa, chodníky). Tieto zostanú zachované aj po skončení výstavby, len budú umiestnené iným spôsobom. Predmetná cyklotrasa a priľahlý chodník sa nachádzajú na parcelách, ktoré sú vo vlastníctve stavebníka a sú súčasťou stavebnej dokumentácie. K organizácii dopravy počas výstavby sa vyjadrila aj dopravná komisia Magistrátu hlavného mesta a na základe návrhov príslušných inštitúcií, vrátane dopravného inšpektorátu, odsúhlasila Projekt organizácie dopravy a aj dočasné dopravné značenie, ktorým sa budú riadiť aj cyklisti počas výstavby.
Jedná sa o pomerne významný zásah do územia, ktoré podstatným spôsobom zmení jeho vzhľad, ako aj funkcie. Preto mestská časť požiadala investora, aby o stavebných prácach väčšieho rázu informoval verejnosť v predstihu, aby nedochádzalo k nedorozumeniam a vytváraniu zbytočného napätia medzi občanmi, mestskou časťou a stavebníkom.


mestská časť BA-Petržalka
03. máj 2017

Michala Hrnciarova [email protected]

Zabrata a znicena cyklotrasa

Ako je mozne, ze cyklotrasa platena z Eurofondov padla za obet sukromnej vystavbe? A stovky chodcov a bicyklistov su teraz ohrozovani na zuzenom chodniku, ktory navyse pri vystavbe muru rozbili a znicili ??!! Ked na ceste na bicykli nejake auto zrazi moje dieta, kto z kompetentnych, co sa pod toto pospisali, si to vezme na svedomie?? Ziadame o okamzite posunutie oplotenia vystavby na pozemok patriaci stavbe, a nie na chodnik nas vsetkych!!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania