Zablokovanie Sliezskej ulice za garážami

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Rudo 12. marca 2017

Približne od 15.12.2016 je zablokovaný prejazd poza garáže na Sliezskej ulici.
Je tam zložený veľkoobjemový kontajner, okolo ktorého je neporiadok a vypadávajú z neho predmety, betónove kvetináče brániace parkovaniu a prejazdnosti a vrak auta na ktorom je už tretia výzva na odstránenie motorového vozidla.Koľko tých výziev ešte bude kým sa začne konať?
To je p.F.K, ktorý sa tu snaží niekoľko rokov blokovať parkovanie nedotknuteľný ?

13. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vyriešenie.

Jana Plevová
05. november 2017

Daniel

Dobrý deň,
Chcel by som pripomenúť, že je táto cesta riadne značená a niekoľko desiatok rokov (cca 40) bola užívaná na tento účel, takže nakoľko na nej z tohto titulu viazne vecné bremeno (hoc nezapísané a teda obyvatelia majú právo prejazdu cez tento pozemok minimálne je ho potrebné zabezpečiť obyvateľom bytových domov Robotnícka a Vajnorská, ktoré s touto komunikáciou susedia, ktorí toto právo už vydržali). Nakoľko bola užívaná dobromyseľne je teda potrebné na útraty správcu komunikácie, ktorý si náhradu škody má vymôcť od vlastníka pozemku, potrebné zablokovanie tejto komunikácie odstrániť. Poprosím o urýchlené vybavenie, nakoľko orgánom verejnej správy táto situácia zjavne nevadí.

Súčasne pripomínam, že kontajner, ktorý sa tam nachádza je potrebné aspoň pravidelne vynášať, nie deratizovať, nakoľko v ňom dochádza k hnilobným procesom potenciálne nebezpečným pre ľudské zdravie.
Rovnako Vás prosím o zabezpečenie vynášky, nakoľko z hygienického hľadiska a vzhľadom na povahu odpadu by ho bolo potrebne dezinfikovať/ deratizovať každý druhý deň. Zabezpečenie čistého životného prostredia je v kompetencii mestskej časti, tak je potrebné vzhľadom na uvedený dlhotrvajúci stav kontajner vyčistiť ako divokú skládku a nakoľko je jej "tvorca" známy, (hoc aj na svojom pozemku ju stvoril) vymôcť následne náklady, ktoré vynaložíte na zrušenie tejto divokej skládky. (nie je možné aby si niekto v širšom centre mesta vyložil na svoj pozemok kopu hnoja a mesto nemalo možnosť s tým nič robiť, veď to je v rozpore so susedskými právami, zásadami pokojného spolunažívania a pod.)
16. december 2017

Peter Oravec

Bez zmeny.
30. január 2020

Ctihodny_obcan

Situácia začína byt neúnosná. Odpad je roznesený do okolia, kontajner zaberá parkovacie miesta. To naozaj MČ nevie zabezpečiť odvoz tohto kontajnera na zberny dvor?! Prosím o promptne vyriešenie. Ak bude nečinnosť pokračovať, zaplatím odvoz zo svojho, ALE jestvujúci odpad nechám pri verejných kontajneroch a kontajner naplním vlastným odpadom. Súhlasíte s touto možnosťou?
30. január 2020

Ctihodny_obcan

Ospravedlnujem sa, nemal som blizsie informacie, preto moj predosly koment je nerealizovatelny. Pozemok patri p. Kradnanskemu, ktory na nom ma naschval nasypany strk a kontajner. Znemoznuje tak pristup obyvatelom a jedna sa o ciernu skladku, liahen potkanov apod. Viac info tu: https://www.bratislavskenoviny.sk/zdravie-a-zivotny-styl/45196-podnikatel-na-dvore-zneprijemnuje-zivot-susedom.-ti-su-z-neho-zufali
30. január 2020

Ctihodny_obcan

Pre informaciu, majitel pozemku dostal pokutu 270€ za ciernu skladku. Preco mu tato pokuta nie je udelovana mesacne, az kym skladku neodstrani? Taktiez verejny zaujem, nedal by sa tu zplatnit a pozemok vyvlastnit v ramci zavádzania parkovacej politiky? Ďakujem
25. február 2020

Ctihodny_obcan

Neviem komu sa môžem poďakovať, ale kontajner zázračne zmizol ! Úprimne ďakujem.
Už som ani neveril, že by sa to mohlo podariť.
Zároveň dúfam, že podobná situácia sa nebude opakovať, nakoľko dane miesto vyzeralo škaredo a nelegálna skládka asi nikomu neprospievala. pekný deň

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania