DPB - Nefunkčné označovače

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý
meno
Dušan 10. marca 2017

Napriek sľubom neustále sa opakujúce poruchy nového typu označovačov lístkov vo vozidlách DPB. Označovače nefungujú náhodne, chvíľu idú, chvíľu nie, sú extrémne citlivé na pokrčenie alebo vlhkosť lístka, jeden lístok neoznačia, druhý označia... Revízori prakticky vždy vyhlásia označovače za funkčné, takže zaplatíte, aj keď to nie je vaša vina (hľadať funkčný označovač v plnom trolejbuse alebo to hlásiť vodičovi je problém). DPB je mestský podnik, preto by mesto malo dbať na korektnú funkčnosť toho, za čo platí z našich daní. Napr. Linka 212.

11. marec 2017

Michal

Niet divu, že kto môže, jazdí autom. Ja nemôžem, tak jazdím na bicykli. Nie že by som chcel ušetriť na cestovnom, ale hlavne ušetrím čas a nervy.
11. marec 2017

Michal

Mimochodom, zopárkrát som vyskúšal aj elektronické cestovné lístky, len zo zvedavosti. Kartu mi to načítalo v priemere za 15 sekúnd. Takže ak by bol nastúpil revízor tak na 50% mám zaručenú pokutu.
13. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet!
V minulosti boli problémy s označovačmi, že neakceptovali lístok. Tento problém sme riešili s dodávateľom označovačov a dohodli sme sa na častejších kontrolách a čistení snímačov v označovačoch. To malo za následok, že nevedeli snímače rozpoznať, že je lístok v štrbine označovača. Tento problém sme rovnako vyriešili a v súčasnosti je nastavená kontrola označovačov po výjazde vozidla na linku vodičmi MHD. Pokiaľ by nastal problém počas jazdy na linke prosíme cestujúcich aby informovali vodiča o nefunkčnosti, ktorý je povinný problém riešiť reštartovaním označovačov, alebo v nevyhnutnom prípade výmenou vozidla.
Ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
13. marec 2017

Dušan Vršanský

Označili ste môj podnet na chronicky nefunkčné označovače (nového typu) za vyriešený. Bohužiaľ, ako je to už normou v tomto štáte, klamete, nič nie je vyriešené. Aj dnes som mal tú česť stretnúť sa s nefunkčným označovačom nového typu pre zmenu v električke č. 9 - išlo o starú súpravu, bol som vo vlečnom voze, takže oznámiť to vodičovi bolo iluzórne. Starý typ označovača v tej istej električke fungoval bez problémov.
Takže opätovne- Dopravný podnik klame a podvádza čím sa snaží zakryť svoju neschopnosť nainštalovať čokoľvek aspoň trochu moderné.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania