Námestie s pamätníkom holokaustu - stavebný odpad

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Peter Vavro 13. marca 2017

Nedávny pochod proti fašizmu či nacionalizmu prechádzal Rybným námestím.
Prirodzene a logicky končil na Rybnom námestí pri pamätníku holokaustu, ku ktorému sa žiada mať o niečo iný vzťah ako možno k iným, menej významným námestiam.
Pán primátor Nesrovnal, pán starosta Števčík, inšpektori verejnébho poriadku si zatiaľ nevšimli "odložené" kusy betónu, dlažby a inej sute po niektorej nedávnej stavebnej aktivite práve na Rybnom námestí s pamätníkom holokaustu.

20. marec 2017

Odpoveď samosprávy

majiteľ pozemku bol vyzvaný k náprave

Vladimír Skokňa

oddelenie dopravy, životného prostredia, verejného poriadku a čistoty
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
tel.: +421 2 59 246 265
mobil: +421 903 429 090
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
22. marec 2017

Peter Vavro

Pamätník holokaustu v Bratislave

Rybné námestie s mramorovou stenou a podobou synagogy ako spomienky na bývalé časy a pamätníkom holokaustu. Námestie, kde sa sústreďujú skupiny turistov s prekrásnym výhľadom a možnosťou fotografovania Dómu sv. Martina, Bratislavského hradu, pamätnika holokaustu i mramorovej steny s vygravírovanou bývalou synagógou. Staré Mesto návštevníkom naviac a bezodplatne poskytuje pohľad na hromadu neporiadku, svinstva. Zároveň ponúklo návštevníkom možnosť urobiť si názor o Bratislavčanoch a manažmente Starého Mesta. Pán starosta Števčík - neprekáža Vám to? Som presvedčený, že Bratislavčania sa s týmto stavom nestotožňujú.
27. marec 2017

Odpoveď samosprávy

stavebný odpad je odstránený, nebezpečná tyč je tiež odstránená

Vladimír Skokňa

oddelenie dopravy, životného prostredia, verejného poriadku a čistoty
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
tel.: +421 2 59 246 265
mobil: +421 903 429 090
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
07. apríl 2017

Peter Vavro

Pán starosta - ako to teda je?

12. 03. bol zverejnený podnet upozorňujúci na neporiadok na Rybnom námestí. Dňa 20. 03. bola MČ Staré Mesto poskytnutá informácia o tom, že majiteľ pozemku bol vyzvaný k odstráneniu neporiadku. Dňa 27. 03. pán Vladimír Skokňa informuje o tom, že "stavebný odpad je odstránený a nebezpečná tyč je tiež odstránená".
Aká je však skutočnosť? Nebezpečná tyč bola zastrčená hlbšie za pamätník a už sa stala bezpečnou. Zvláštny prístup MČ k pamätníku holokaustu. Pán starosta Števčík - dokážete poskytnúť Bratislavčanom vysvetlenie?? Prvá fotografia ukazuje nebezpečnú tyč a druhá, zo dňa 06. 04. dokumentuje výsledok enormného nasadenia odborných útvarov MČ Staré Mesto s jeho starostom pri odstranení nebezpečia v podobe už nevyčnievajúcej tyče. Dojímavý prístup MČ k pamätnému miestu.
10. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Vavro,
veľmi si vážim Váš aktívny prístup k problémom Starého Mesta a poukazovanie na ne, ale v tomto prípade, kopete do nesprávnych dverí. Pozemok, na ktorom sa kusy kameňa nachádzali, nepatrí mestu ani mestskej časti. Keďže vlastníctvo zaväzuje, bol majiteľ pozemku vyzvaný, aby kamene odstránil. To sa aj stalo, o čom inšpektor verejného poriadku v tomto odkaze informoval. To, že železná tyč bola presunutá niekam inam a bola zasunutá za pamätnú stenu, nikto z nás netušil. Určite to však neurobil nikto z mestskej časti, ako sa to snažíte podsúvať vo svojom komentári. Mostná konštrukcia, na ktorej sa tyč nachádza je v priamej správe magistrátu Bratislavy. To len na ozrejmenie vlastníckych vzťahov. Napriek tomu, že v zmysle zákona nemá mestská časť kompetenciu tento problém vyriešiť, pôjdem dnes osobne túto železnú tyč odstrániť, lebo keby to urobil zamestnanec mestskej časti porušil by zákon.
Možno Vás sklamem, ale starosta Starého Mesta nemôže všetko, môžem robiť len to, čo mi zákon dovoľuje. Vy ako občan môžete robiť všetko, čo Vám zákon nezakazuje. Takže ako občan pôjdem tú železnú tyč odstrániť.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
12. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Stĺp s pneumatikou a betónom, ktorý tam zrejme niekto zhodil po prácach na cestnom telese som osobne odstránil 11.4.2017

Radoslav Števčík, starosta Bratislava - Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania