NEKULTÚRNY DOM KULTÚRY

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Tomáš 2 13. marca 2017

Dobrý deň,
dovoľujem si touto cestou upozorniť na alarmujúci stav okolia Domu kultúry Lúky. Priestor na hranici ulíc Beňadická a Vígľašská je dlhodobo zanedbaný a v príkrom rozpore s ťažiskovou funkciou kultúry, ktorá tam má svoje umiestnenie.
Odpudivé prostredie nedávno doplnila ruina zdemolovanej časti zrušenej reštaurácie.
Pre "prvonávštevníkov" je navšteva DK Lúky nepochybne traumatizujúcim zážitkom.
Verím, že kompetentní začnú čím skôr konať a zabezpečia, aby si vlastníci a správcovia nehnuteľností plnili svoje zákonné povinnosti.

14. marec 2017

Tomáš 2

14. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Uvedomujeme si stav Domu kultúry Lúky a už dlhšiu dobu sa zaoberáme myšlienkou jeho rekonštrukcie a ďalšieho využívania. Tohto roku sa nám podarilo zabezpečiť všetky potrebné kroky, aby sa mohlo pristúpiť k jeho rekonštrukcii, ktorá by sa mala začať v prvom polroku 2017. Rekonštrukciu zahájime vonkajšou fasádou.
Reštaurácia, ktorú vo svojom odkaze spomínate, nepatrí do správy mestskej časti. Jedná sa o budovu par. číslo 22 76, súpisné číslo 3279, ktorej vlastníkom je Magistrát hlavného mesta, LV č. 1. Od prevádzkara tohto zariadenia sme sa dozvedeli, že neporiadok a pozostatky vonkajšej terasy reštaurácie odstránia v dohľadnej dobe. Budeme s ním naďalej situáciu riešiť až do úplného odstránenia nedostatkov.


mestská časť BA-Petržalka
14. marec 2017

Tomáš 2

Ďakujem za odpoveď a riešenie problému.
Pripomínam, že príslušný stavebný úrad má podľa zákona zabezpečiť verejný záujem udelením nápravných opatrení a lehoty, do ktorej má vlastník nehnuteľnosti nápravu vykonať.
17. marec 2017

Vera

Po novom sa tam este usadili bezdomovci, dnes sme ich nahlasovali na policiu.
28. marec 2017

Tomáš 2

Po dvoch týždňoch sa v priestore nič k lepšiemu nezmenilo, čiže prosím o objasnenie termínu "v dohľadnej dobe", keďže ho zjavne každý vníma inak.
Z budov sa uvoľňujú plechy obkladu fasády a ohrozujú chodcov. Pri veternom počasí je bezpečnosť prechodu okolo Domu kultúry otázkou náhody.
13. apríl 2017

Tomáš 2

V "dohľadnej dobe" sa, čo sa týka neporiadku, tradične nič nezmenilo. V akom štádiu je riešenie tohto problému, ktorý by sa dal nazvať: tolerovaná ilegálna skládka odpadu priamo pred vstupom do domu kultúry v Petržalke?
15. máj 2017

Tomáš 2

Okolie DK LÚKY

Dlhodobo neriešený problém okolia Domu Kultúry Lúky. Fotky hovoria za všetko...
17. júl 2017

Tomáš 2

OC BRANÍ - DK LÚKY

Dovoľujem si upozorniť kompetentných i širokú verejnosť na dlhodobo pretrvávajúci a teda jednoznačne neriešený problém katastrofického stavu okolia DK Lúky v Petržalke.
Dom kultúry sa momentálne rekonštruuje, zatiaľ to však vyzerá na úpravy v zmysle termínu "Potemkinova dedina" alebo "stačí vybělit dům zepředu". Ale aj za to sme vďační. Prosím o dôsledné uplatňovanie zákonov a vyzvanie vlastníkov a správcov nehnuteľností, aby odstránili nedostatky a prestali sa správať arogantne k ľuďom, ktorí v tomto priestore žijú platia dane.
28. august 2017

Tomáš 2

BRANÍK

Prosím o riešenie problému silne znečisteného prostredia v okolí chátrajúcich budov OC Braník. Rozpadajúce sa budovy ohrozujú zdravie ľudí a majetok. Pri veternom počasí sa dáva do pohybu odpad a lieta po okolí. Najmä plechové kusy sú veľmi nebezpečné. Ruiny poskytujú domov hlodavcom a holubom, ktoré pri premnožení atakujú okolie a znečisťujú ho výkalmi. O estetickej stránke nehovoriac...
17. december 2017

Martin Horváth

Ako obyvateľ bytového domu Beňadická 17 sa pripájam k žiadosti, stav DK Lúky a okolia je alarmujúci, podobá sa Bronxu v 60. rokoch a nie časti najväčšej mestskej časti hlavného mesta európskej krajiny.
03. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, o jeho doriešení Vás budeme informovať.
18. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nevyhovujúcou situáciou v okolí bývalého Braníka sa mestská časť zaoberá dlhodobo. Podnet sme so žiadosťou o zabezpečenie nápravy odstúpili priamo Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy, pretože Mestská časť Petržalka nie je vlastníkom ani správcom týchto objektov. V takýchto prípadoch mestská časť nie je oprávnená zabezpečovať stavebné zásahy, ani investície do majetku iných vlastníkov, išlo by o neoprávnené vynakladanie verejných finančných prostriedkov.
Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka však dňa 4.10.2019 vyčistil a odstránil odpad v okolí komplexu Braník.
Kto? Magistrát hlavného mesta
21. október 2019

Tomáš 2

Dobrý deň,
Mestská časť je oprávnená vyžadovať od vlastníka, aby svoju nehnuteľnosť udžiaval v stave v zmysle zákona.
22. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za váš podnet. Informovali sme o ňom Sekciu správy nehnuteľností.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. február 2023

Martin Uváček

Aktuálny stav riešenia podnetu je?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania