ŠKD pri ZŠ Kataríny Brúderovej - Deň učiteľov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Ronald 16. marca 2017

Vážený pán starosta,
dňa 13.3.2017 sme z ŠKD pri ZŠ Kataríny Brúderovej obdržali odkaz na obrázku.
Veľmi si vážim učiteľov a tiež všetkých pedagogických pracovníkov, ktorí sa našim deťom venujú.
Nepáči sa mi však, ak naopak oni si nevážia mňa ako pracujúceho rodiča.
Nepáči sa mi, že sa škola pokúša disponovať mojim dovolenkovým fondom v čase inom ako sú školské prázdniny, berúc pritom za rukojemníkov naše deti.
Je naozaj nutné stretávať sa v danom čase? Ak by bola činnosť ŠKD skrátená zo štandardných 18h napríklad na 16h, myslím, že by si s tým väčšina rodičov poradila jednoduchšie.
Ukončenie o 13:30, ak nemáte možnosť požiadať o pomoc blízkeho, nutne znamená čerpanie dovolenky.
Prosím Vás o zjednanie nápravy posunutím termínu stretnutia alebo apelovaním na zabezpečenie náhradného dozoru.

16. marec 2017

Ronald

Vopred sa ospravedlňujem, ale limit 800 znakov mi nedovolil úplne napísať čo som chcel, ani poďakovať. ĎAKUJEM teda na tomto mieste.
16. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát mč. Bratislava - Vajnory

19. marec 2017

Peter

pripájam sa k podnetu, je dostatok času kedykoľvek inokedy, dokonca môže aj starosta zdvihnúť s prepáčením svoj zadok a isť na školu zablahoželať, a popri tom deti môžu byť v škole
22. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chcel by som reagovať a zároveň odpovedať na Váš email, v ktorom sa pýtate na niektoré skutočnosti ohľade skrátenej prevádzky ŠKD dňa 28.3.2017.
Prevádzka ŠKD je denne od 6:30 do 18:00 a snažíme sa, aby počas celého školského roka neboli dni, kedy sa musí z organizačných a prevádzkových dôvodov skracovať činnosť v školskom klube. V tomto školskom roku sme skrátili prevádzku iba 2 krát, na Vianoce a teraz na Deň učiteľov.
Myslím si, že to nie je až také problematické pre rodičov, keď si zabezpečia náhradný program. Je mi ľúto, že máte takú prácu, ktorá Vám neumožňuje vyzdvihnúť si dieťa skôr. Už vlani sme žiadali o neskorší termín začiatku tejto akcie, ale p. starosta to organizuje pre všetkých pedagógov, ktorí pôsobia vo Vajnoroch a asi to nešlo.
Pokiaľ sa zúčastnia všetci pedagógovia školy tejto akcie, tak neplánujeme zabezpečovať náhradný pedagogický dozor.
Program Vám neviem poslať, ale pošlem Vám aspoň pozvánku, ktorú sme my pedagógovia dostali.
Ak ste pedagóg a dostali ste pozvánku od p. starostu, tak určite sa môžete tejto akcie zúčastniť. Časový harmonogram nemám, ale predpokladám, že okrem príspevku p. starostu budú oceňovaní pedagógovia za minulý rok (z našej školy bola dokonca navrhnutá p. vychovávateľka z ŠKD).
Neviem Vám poradiť čo máte vy alebo niektorí rodičia v tomto prípade robiť, ale poznám túto situáciu, nakoľko som mal 3 deti v škole a riešil som to so starými rodičmi, prípadne kamarátmi alebo susedmi. Niekedy v malých prípadoch aj zamestnávateľ bol tolerantný a pustil nás skôr.
Výpadok určite nebude finančne kompenzovaný, budeme sa Vám snažiť kompenzovať stratu (finančný príspevok na ŠKD) inou formou.

Určite požiadam p. starostu, aby na budúci rok posunul začiatok aspoň na
16:00 hod.

S pozdravom

RNDr. Tibor Kráľ
riaditeľ ZŠ Kataríny Brúderovej
22. marec 2017

Ronald

Publikovaná odpoveď pána riaditeľa Kráľa je kópiou emailu, ktorý som od pána Kráľa dostal už 16.3. ako reakciu na moje nezodpovedané dotazy adresované vedúcej ŠKD a nie je odpoveďou pána starostu na moje vyššie uvedené pôvodné otázky.
Vážení páni, nemienim to hnať do extrémov, ale toto nie je riešenie. Pán Kráľ, zabudli ste na stupňovaný štrajk, ktorý sme podporili a ticho znášali s tým spojené komplikácie podobného charakteru. To, že si pán riaditeľ myslíte, že to problematické pre rodičov nie je, ani to, ako ste podobné situácie so svojimi tromi deťmi toho času riešili Vy bohužial vôbec nie je relevantné. Nemôžete poznať, ani subjektívne hodnotiť situáciu žiadneho pracujúceho rodiča.
ŠKD tu je, platíme za jej služby a má fungovať zároveň so ZŠ. Mali by ste zabezpečiť náhradný dozor.
22. marec 2017

Peter

pán riaditeľ to snáď nemyslite vážne, to ako porovnávate dávne časi s terajšími? Len podotýkam, nie každý má starých rodičov, a ak ich aj má nie každý starý rodičia sú po ruke alebo zdravotne schopný. Z toho Vášho arogantného vyjadrenia je úúúúúúúúúplne zrejme ako Vám je ľúto našich problémov s deťmi... Ďakujeme, to som doteraz mal len pozitívne pocity zo školy, žiaľ len do prečítania Vášho stanoviska. Je smutné, že škole záleží len na ,,papalašizme,, a pošle všetkých učiteľov na akciu a rodičia nech sa starajú, však čo z toho, že si za niečo zaplatíme... a služby nedostaneme. Nič proti učiteľom, len tento prístup je smutný.
28. marec 2017

Ronald

V mene všetkých dotknutých rodičov ďakujem za promptnú ignoráciu nášho volania po náhradnom dozore a prajem príjemnú zábavu u pána starostu.
04. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Ronald Stoffan
Ďakujeme za váš podnet č.37951 zverejnený na portáli „Odkaz pre starostu“.
Tohoročná oslava Dňa učiteľov bola pripravovaná z predstihom a podľa toho sa prispôsoboval aj program povinnosti starostu. Zdá sa že termín začatia oslavy pred 16 hodinou nevyhovuje niektorým rodičom. Preto sa budeme spolu s riaditeľmi ZŠ, MŠ a ostatných škôl snažiť v budúcnosti organizovať toto stretnutie po 16 hodine.
Ďakujem za pochopenie.




Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát MU Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania