Nebezpečenstvo pre cyklistov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Michal 19. marca 2017

Cyklisti, ktorí sa snažia dodržiavať dopravné predpisy jazdia naľavo od BUS pruhu. Takmer vždy ich pritom predbehne vodič, ktorý nevie, čo znamená dostatočný bočný odstup a náhle vytlačí cyklistu do BUS pruhu. Najmä noví, menej skúsení cyklisti, ktorých počet na cestách preukázateľne pribúda sa môžu ľahko zľaknúť a reflexne skočiť pod kolesá autobusu v BUS pruhu. Situácia sa môže značne skomplikovať, ak sa pri okraji BUS pruhu vyskytne výtlk, alebo iná prekážka.

Preto žiadam, aby sa buď:

- povolila jazda cyklistov pri pravom okraji vozovky v súlade s §55 ods.1,
alebo
- zaviedla celoročná intenzívna kontrola dodržiavania bočného odstupu od cyklistov na území Bratislavy.

20. marec 2017

Ján

Srandista. Vraj intenzivna kontrola. A co tak intenzivna kontrola neschopnych cyklistov, ktorych tacka vlavo-vpravo alebo si to hrnu po chodnikoch ked sa im to hodi?
20. marec 2017

Martin

Vždy sa nájdu drzí cyklisti,aj drzí vodiči. Osobne jazdím a budem jazdiť ohľaduplne po chodníku, pokiaľ sa cyklo-infraštruktura v BA nezlepší. Radšej na chodníku s pokutou,ako na cintoríne...
20. marec 2017

Roman Salkovic

Ja zasadne jazdim v bus pruhu. Zial vodici nielen mhd su neohladuplni a bezpecnost je na prvom mieste. Kazdopadne by bolo vhodne zmenit aj legislativu, tak ako to funguje aj vo vyspelych krajinach.
13. apríl 2024

abc 123

Zdravím, je podnet aktuálny. ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania