Osadenie retardéra na konci Matejkovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Autá smerujúce z Matejkovej ulice na Devínsku cestu jazdia veľmi často neprimeranou rýchlosťou. Nebezpečné je to najmä z toho dôvodu, že pri vyústení cesta križuje cyklochodník. Prosím o zváženie osadenia retardéra v danom mieste. Ďakujem.

24. marec 2017

Jozef

Súhlasím.
04. jún 2017

Michal

Suhlasim
11. august 2020

Jozef

Uvítal som rozhodnutie Magistrátu ohľadom osadenia spomalovačov aj v spodnom úseku na Matejkovej ul. z dôvodu zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky.
Verím, že nezostane iba pri dvoch spomalovačoch v strednej časti a bude riešený výjazd na Devínsku cestu, kde denne dochádza ku kolízii vozidiel zbiehajúcich zo spomínanej Matejkovej, bez ohľadu na dopravné značky a ohrozujúcich prechádzajúce vozidlá, chodcov a cyklistov v smere od Devína.
11. august 2020

Monika

Dnes som brzdila celým telom, očami a zmyslami. Dve za sebou rútiace sa SUV po Matejkovej nebrzdili a počkali si kým to nespravím ja na Devínskej ceste.
13. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet na osadenie spomaľovacieho prahu na Matejkovej ulici pred jej napojením na Devínsku cestu považujeme za neopodstatnený.
Vodič, ktorý prichádza do križovatky po vedľajšej ceste označenej dopravnou značkou „Daj prednosť v jazde“ je povinný dať prednosť v jazde vozidlám prichádzajúcim po hlavnej ceste. Ak tak neučiní, porušuje zákon o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z. Rozhľad na priechod pre chodcov (cez ktorý prechádza cyklotrasa) je dostatočný a preto neuvažujeme o znížení najvyššej dovolenej rýchlosti 50 km/h (potrebné pri osadení spomaľovacieho prahu).
Pre zvýraznenie značky č. 201 – Daj prednosť v jazde, doplníme jej vyobrazenie na povrch vozovky. Kvôli zosúladeniu dopravného značenia doplníme k obom priechodom pre chodcov priechody pre cyklistov.
Ďakujeme, že nám pomáhate zlepšovať naše mesto.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania