Nevhodná reklama na Račianskom a Trnavskom mýte

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ladislav 24. marca 2017

Dobrý deň,
prosím Vás, je táto reklama legálna? Nachádza sa na Račianskom mýte a na Trnavskom mýte na oboch stranách cesty. Je podľa Vás vhodné propagovať nahotu na každom kroku? Ak je to možné, prosím odstráňte ju.
Ďakujeme.

07. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. máj 2021

Andrej

Šancová-nevhodná reklama

Na Račinskom mýte je reklama, ktorá propaguje erotický salón a je nevhodná pre deti. Táto reklama je sexistická, propaguje nahotu a erotiku a to 24 hodín denne. Nakoľko je Račianske mýto s priľahlým parkom jedným z najfrekventovanejích parkov v Bratislave kde sa hýbe veľa detí, školákov a škôlkarov, prosím kompotentných o jej odstránenie.
10. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia správy nehnuteľnosti

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
14. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nefunkčné hodiny nesúce nevhodnú reklamu sa nachádzajú na:
1.) Račianske mýto - pozemok reg. "E" parc. č.22001/1, k.ú. Nové Mesto - pozemok je vo vlastníctve hlavného mesta
2.) Trnavské mýto, pri budove Tržnice - pozemok reg. "C" parc. č. 10403/2, k.ú. Nové Mesto - pozemok je vo vlastníctve hlavného mesta
3.) Trnavské mýto, pri Istropolise - pozemok reg. "C" parc. č. 11436/1, k.ú. Nové Mesto - pozemok je v súkromnom vlastníctve.
V 1.) a 2.) prípade hlavné mesto ako vlastník pozemku podalo v novembri 2020 Ohlásenie odstránenia nepovolenej reklamnej stavby na príslušný stavebný úrad, po doručení súhlasu s odstránením od stavebného úradu, hlavné mesto pristúpi k odstráneniu hodín s nevhodnou reklamou. Súhlas by mal byť v najbližších týždňoch doručený hlavnému mestu.
V 3.) prípade, stavebný zákon (č. 50/1976) prešiel novelou v rámci ktorej môže obec od 01.05.2021 Ohlasovať odstránenie nepovolených reklamných stavieb aj na súkromných pozemkoch v rámci svojho sídelného útvaru, hlavné mesto spracuje podklady a zašle Ohlásenie aj na tieto nefunkčné hodiny s reklamnou plochou.
Aj týmto sa chceme poslancom a poslankyniam v NR SR poďakovať, že nám umožnili zlepšovať podmienky pre našich obyvateľov a obyvateľky.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto Slovenskej republiky
17. máj 2021

Ladislav

Ďakujem za odpoveď a riešenie podnetu.
24. máj 2021

Andrej

Taktiez dakujem za riesenie. Verim ze v najblizsich tyzdnoch sa tato reklama odstrani.
08. jún 2021

Andrej

Dobrý deň,
viete prosím občanom Bratislavy spokytnúť informácie, v akom stave je žiadosť o odstránenie reklamnej stavby, ktorá je od novembra 2020 na stavebnom úrade Bratislava - Nové Mesto?

V mene všetkých občanov ďakujem za poskytnuté informácie.
10. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s radosťou vám oznamujeme, že hodiny na Trnavskom mýte a Račianskom mýte boli v priebehu septembra 2021 konečne odstránené. Naše mesto tak má o jednu vizuálnu vadu menej. Ďakujeme za nahlásenie podnetu.

S pozdravom
Kedy? september 2021

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania