Fikcia = pravidelná údržba chodníkov v BA

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Dušan 27. marca 2017

V meste sa stále viac používajú rôzne druhy dlažby. Hlavným argumentom pre ich používanie je jednoduchšia údržba a opravy poškodenej dlažby. Dlažba sa uloží, piesok alebo drobná kamenná drvina, ktorou je dlažba zasypaná sa vymýva a/alebo prepadáva do podložia, dlaždice sa uvoľňujú, pohybujú, praskajú, menšie sa vyvalia a voľne sa povaľujú na chodníku. Až keď je toho veľa, možno nasleduje veľká oprava chodníka. Pritom pri systematickej údržbe = dosypávanie škár pieskom a vyzdvihnutie prepadnutých dlaždíc by dlažba vydržala podstatne dlhšie - ale to už mesto nezaujíma. Kedysi bola skoro celá Bratislava dláždená - a na jej cestách bolo stále vidieť mestských dlaždičov, ktorí opravovali poškodenú dlažbu - dnes nevidieť nikoho.

Fotografie sú z priestoru v okolí bývalej budovy Národnej banky - City Gate na rohu Štúrovej, Laurintskej, kamenného námestia a Dunajskej, kde je defektná ako stará dlažba na Laurintskej, tak aj relatívne nová. alebo nedávno, v súvislosti s prestavbou Štúrovej, opravovaná dlažba.

27. marec 2017

Peter Vavro

Správny postreh: ... pri systematickej údržbe by dlažba vydržala podstatne dlhšie". O to však pravdepodobne nie je záujem. Radšej sa vyhlasujú výberové konania na dodávateľa opravy, vedú sa rokovania o víťazovi na dodávateľa. Nie je záujem priviesť na poškodené miesta jednou Áviou drobný štrk a ten metlami rozviesť do vyplavených škár dlažby. To je nemoderné a hlavne - nikomu to neprospeje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania