Chýbajúci asfalt na povrchu chodníka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Ricco 24. marca 2017

Dobry den, minuly rok bol vybudovany kamienkovy chodnik, za co patri mestskej casi pochvala!, pretoze predtym tam bola len usliapana trava.
Chcel by som MČ poprosit, ci by nebolo mozne tento chodnik pokryt asfaltom v zapale prace na inych chodnikoch, ulahcilo by to prechod s kocikymi a vozikmi.
Dakujem :)

10. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Pôvodne to bola len vychodená cestička (skratka) v zeleni, neskor si sem obyvatelia položili betónové kocky bez podložia. Na základe požiadavky od občanov na zrevitalizovanie sme vybudovali túto cestičku v zeleni (nie chodnik) z prírodnych materiálov, aby sem zapadla. Nie je v našich plánoch premeniť túto skratku na riadny chodník, pretože jeho poloha nespĺňa bezpečnostné požiadavky. Táto cestička ústi do komunikácie na nebezpečnom mieste - priamo v zákrute, Pokiaľ by sme vyústili riadny chodník ku komunikácii, musí naň nadväzovať priechod pre chodcov s osvetlením a pokračovanie na druhej strane. Vzhľadom na to, že v tomto prípade to je priamo v zákrute nie je možné túto skratku povýšiť na oficiálny chodník

Naopak by sme boli radšej, ak by ho ľudia prestali používať kým sa v tej zákrute stane nešťastie. Ale nie je v našich silách im v tom zabrániť.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
11. apríl 2017

Ricco

Dakujem za reakciu. Nemusime z toho vytvarat oficialny chodnik pokial to nie je z bezpecnostneho hladiska mozne. Otazka bola, ci tam nevieme kvapnut troska asfaltu, ked sa revitalizuju komunikacie a chodniky dookola, kludne to mozeme aj nadalej volat neoficialna cesticka.
Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania