Chýbajúce smetné koše - znečistené okolie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Ricco 24. marca 2017

Dobry den, prosim o instalaciu smetnych kosov po celej dlzke ulice Dubravcicka. Chybajuce smetne kose sposobuju neustaly neporiadok na tejto ulici (odhodene odpadky a spaky pozdlz celej ulice). Dakujem

27. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný pozemok je v správe a vo vlastníctve hlavného mesta. Z tohto dôvodu je na tejto ulici umiestnený jeden odpadkový kôš ktorý je zahrnutý do týždennej údržby (vysýpanie 3x týždenne) celej siete odpadkových košov umiestnených MČ Dúbravka. V tejto lokalite častokrát zaznamenávame výskyt takých druhov odpadov, ktoré by sa ani nezmestili do uličných odpadkových košov (rozmontované práčky, televízory, kartonové obaly, šatstvo a pod.). Rád by som uviedol napriek tomu že je v tejto lokalite umiestnený iba jeden odpadkový kôs, zatiaľ sme nezaznamenali že by bol niekedy preplnený. Umiestníme v tejto lokalite odpadkové koše.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
29. marec 2017

Ricco

Vdaka za odpoved. Problem je aj v tom, ze cely pozemok je neskutocne zarasteny naletovymi drevinami, co je potencial pre podobne aktivity. Vieme vyzvat mesto, aby pozemok vycistili, pokosili, upravili?
Dakujem
30. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

áno samozrejme. 15.2.2017 sme vyzvali hlavné mesto aby plochy na ktorých je odpad vyčistili. Vyzveme hlavné mesto aj na vykonanie celkovej údržby pozemkov.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
27. máj 2017

Emmi

Aj ja som už niekoľlokrát poukazovala na tento problém. Ak koš nebýva preplnený, neznamená to, že nie sú smeti. Ale sú v tráve. Slovenský folklór. Plné si odnesiem, prázdne odhodím. Možno by viac košov ľudí trochu naučilo poriadku.
16. jún 2017

Ema

Koš nebýva plný, pretože odpadky ľudia odhadzujú pozdĺž celého chodníka, do koša to nikto neprinesie, zdá sa to každému ďaleko. Chýbajú aj koše a vrecká na exkrementy.
06. september 2017

Emmi

Situácia je nezmenená. Smetné koše chýbajú a neporiadok sa hromadí.
07. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

umiestňovanie odpadkových košov a košov na psie exkrementy má určité pravidlá. Iste je Vám známe, že nie všetky verejné plochy v Dúbravke sú vo vlastníctve alebo v správe MČ Dúbravka a my nemôžeme len tak umiestniť niekomu na pozemok kôš, nakoľko si to vlastník pozemku nemusí priať. Pri týchto aktivitách sme do istej miery obmedzovaný aj zákonom, nakoľko finančné prostriedky mestskej časti by mali byť vynakladané výlučne na pozemky ku ktorým má mestská časť majetkovoprávny vzťah nakoľko nakladáme s verejnými prostriedkami. Ten odpadkový kôš ktorý je v tejto lokalite umiestnený zatiaľ nebol nikdy preplnený, napriek tomu často žiadame vlastníka pozemku aby znečistené plochy pozdĺž Dúbravčickej ulice vyčistil. Tiež je potrebné brať do úvahy aj ubytovne, ktoré sa v tejto lokalite nachádzajú a ľudia ktorí tieto zariadenia obývajú. Boli by sme naozaj veľmi radi, ak by osadenie košov zaručovalo čistotu v tejto lokalite. Nakoľko ako je možné vidieť na fotkách, tak v tejto lokalite sa jedná aj o ukladanie odpadu (práčky, chladničky, nábytok) ktorý vôbec nesúvisí s odpadkovými košmi.Túto lokalitu si ešte prejdeme s vlastníkom pozemku.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania