Som/nie som cyklochodník na Ružinovskej ?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Obyvatel 27. marca 2017

Vyznačenie cyklochodníku na Ružinovskej ul. od Bajkalskej smerom k nemocnici Ružinov je podľa mestkej polície zle označené a teda neplatné. Pri opakovaných rozhovoroch s mestkou políciou prítomnou na 'cyklochodníku', že prečo im nevadí, že autá parkujú na cyklochodníku zlúčenom s chodcami a po chodníku ledva prejde jeden chodec a nie to ešte chodci spolu s cyklistami, mi bolo oznámené, že čo ja považujem za cyklochodník (zvysle označenie -viď foto, línia cyklotrasy v mapách napr. http://cyklotrasa.oma.sk/-957107) nie je označené správne, teda nedá sa považovať zvyslé označenie za platné a preto autá tam môžu parkovať (viď foto). Prosím kompetentných (mestka časť v spolupráci s mestkou políciou), aby si vyjasnili správnosť označenia a mohli "vyčistiť" cyklochodník od parkujúcich áut.

27. marec 2017

M

ta znacka ma byt otocena opacne a tym padom je to vybavene.
03. apríl 2017

Michal

Súhlasím s tymto podnetom. Na tejto stranke bol uz niekolko krat a samosprava ho vobec neriesi. Po tomto zmiesanom cyklochodníku jazdievam pravidelne a auta tam naozaj zavadzaju + parkuju tam aj auta na trave, a roznasaju blato po chodniku.

Zaujimala by ma argumentacia mestkej policie, co je nespravne na oznaceni tohoto zmiesaneho chodnika. Ak je znacenie naozaj nespravne, pripajam sa k ziadosti o napravu.
03. február 2018

Nacbo Ynmynona

Michal, polícia na to postupne používala až tri výhovorky:
1. "nie je tam žiadna značka"
2. "je to príliš malá značka"
3. "je príliš ďaleko od cesty a vodiči ju nevidia"
Ak by náhodou mali v bodoch 2 a 3 pravdu, tak sa to dalo jednoducho vyriešiť zmenou veľkosti a umiestnenia značky a mesto mohlo ušetriť kopu peňazí za stĺpiky a ešte aj zarobiť na opravu chodníka na vybraných pokutách.
13. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, dňa 29.09.2017 bolo určené použitie dopravných značiek a dopravných zariadení č. MAGS OD 53015/2017, bod č. 2131 - zabezpečenie priechodnosti chodníka pre chodcov a prejazdnosti cyklotrasy, osadenie 52ks regulačný stĺpik na ulici Ružinovská. Osadenie regulačných stĺpikov bolo následne zrealizované.

S pozdravom Oddelenie dopravy. Hlavné mesto SR Bratislava.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania