Krátery v chodníku, Exnárova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Miro 27. marca 2017

Myslím, že toto sa ani chodníkom nedá nazvať.

19. august 2017

Ivan K.

Rozpadajuci sa chodnik

Rozpadajuci sa chodnik po celej dlzke a sirke.
21. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za opakovaný podnet. Opravu chodníka zaradíme do harmonogramu práv chodníkov v mestskej časti.

MU Bratislava Ružinov
13. august 2019

jass

Tieto štrkopiesky sú tu už približne 10-12 rokov v takejto podobe, na mieste bývalých chodníkov (a pred 12 rokmi neboli tiež komplet v poriadku - tam dospeli postupným rozpadom). Tiež som na ne upozorňoval v jednom sumárnejšom podnete a ďalej spomínal na viacerých miestach (aj to že zamestnanci Ružinovského podniku VPS tadialto jazdili motorizovanou technikou). Len by ma zaujímalo, čo robili posledné tri volebné obdobia zástupcovia samosprávy za Pošeň a Ružinov, menovite... ale veď im tu nemusím robiť hanbu, miestni ich mená poznajú.
Stačí, že oni túto hanbu v priestore nevidia dodnes (ale majú čas sa nechať voliť zároveň aj na magistrát, aj do VUC, aj do ďalších platených erárnych funkcií).
Nestačí im celé funkčné obdobie na ohlasovanú zmenu (a ďalšie a ďalšie), asi by zodpovedných bolo treba vyhadzovať tak, ako sa to deje v normálnych firmách pri nesplnení zámerov a úloh.

Od tohto podnetu už tiež prešlo dva a pol roka, a situácia vyhníva ďalej. Vraj Ružinov - najkrajšie najlepšie miesto pre život v hlavnom meste, no dovolte mi sa zasmiať, to by sme asi mali pravidelne ukazovať rezidentom luxusných mestských štvrtí z celej Európy či sveta, že čo je skvostné prostredie pre život v našej verzii (+ neúnosná každodenná sprievodná hlučnosť k tomu).
14. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. august 2019

jass

Ďakujem za preposlanie, no nádeje na nápravu sú žial chabé. Predošlých neschopných totiž nahradili samoospevovaní schopní, ktorí sú schopní napísať čokolvek: "31. mája 2018: chodníky okolo celého Heliosu a aspoň časti Budúcnosti zvládneme opraviť tento rok. Keď som toto dokázal ako radový poslanec, predstavte si, čo všetko zvládnem s vami a so svojim Tímom Ružinov zlepšiť ako starosta s reálnymi kompetenciami. To je dôvod voliť." / "19. septembra 2018 Dobrá správa! Oprava chodníkov okolo Heliosu a Budúcnosti začne najneskôr druhý októbrový týždeň"

No ja pri prechádzaní miest neviem, čo pán dokázal v rámci zmeny stavu "chodníkov" okolo Budúcnosti; asi napísať slová, že chodníky budú opravené v roku 2018, lebo na chválenkárskom mieste sú dodnes rovnako žalostné štrkopiesky.
A čo ešte to množstvo zvyšných ignorovaných komunikácií určených pre tunajších chodcov...
12. marec 2020

jass

Tak táto samospráva Ružinova pre istotu už ani vôbec nereaguje, zakuklila sa v bavlnke PR vytvorených, nafúknutých kladných vyhlásení o sebe....
Žalostný stav na takomto jednom ROKY NEVYHOVUJÚCOM, schátranom a nami namietanom zničenom mieste (aj zamestnancami Ružinova - RPVPS) znamená jednoznačne žalostný stav a zoskupenie správcov nášho územia.
13. marec 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,


podnet preposlaný samospráve

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
26. august 2020

Jozef Suchý

Exnárova-chodník-výtlk

26. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
26. august 2020

Jozef Suchý

Exnárova-chodník-výtlk

02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v zmysle protokolu zverených komunikácií mestským častiam má MČ Bratislava - Ružinov zverenú len komunikáciu o dĺžke 953 m, bez ľavého či pravého chodníka. Uvedený chodník pozdĺž Ružinovskej neevidujeme v zozname zverených komunikácií. Posielame preto podnet na magistrát hlavného mesta, aby sa vyjadrili.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
02. september 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
04. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný chodník sa nachádza na pozemkoch vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislava a sčasti na pozemkoch vo vlastníctve iných subjektov. Avšak, aj keď parcela patrí magistrátu (a iným subjektom), komunikácia - teda chodník nie je majetkom magistrátu, ani nie je v správe mesta. Chodník bol pravdepodobne vybudovaný pred rokom 1991 (napr. v Akcii Z) pričom dokumentácia mohla ostať na národnom výbore, ktorý ju ďalej neodovzdal a chodník nedelimitovali do majetku Hlavného mesta SR Bratislava.

Z uvedeného vyplýva že komunikácia patrí medzi nezaradené. To znamená, že ju nemá v správe ani mesto, ani príslušná mestská časť, avšak zákon nám umožňuje vykonávať údržbu iba na komunikáciách, ktoré v správe máme. Takýchto komunikácií je meste niekoľko a preto v spolupráci s mestskými časťami momentálne pripravujeme proces tzv. pasportizácie komunikácií (ciest a chodníkov), aby postupne všetky komunikácie v meste mali jasne identifikovaného správcu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania