Obmedziť vjazd vozidiel do vnútrobloku Jungmannova Vavilovova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
PaloP 27. marca 2017

Dobrý deň,

V súvislosti s rozrastajúcou sa bezohľadnosťou vodičov voči chodcom Vás žiadam o urýchlené riešenie nebezpečnej situácie vo vnútrobloku Jungmannova Vavilovova (viď mapka). Ako deti sme boli zvyknutí, že sa môžeme voľné pohybovať v bezpečí vnútroblokov. Dnes to žiaľ neplatí. Prosím preto obmedziť alebo regulovať vjazd rampou alebo odomykacím stĺpikom, alebo tam nasadiť hliadky do tohto vnútrobloku. Neďaleko je škôlka. Pomaly sa tam začína parkovať a dnes ráno som bol svedkom ako sa tam preháňal vodič veľmi vysokou rýchlosťou. Ak by mu niekto vybehol z pomedzi panelákov je na mieste mŕtvy. Neviem si predstaviť kam budem môcť pustiť svoje deti hrať sa, keď ani vo vnútrobloku nie sú v bezpečí. Prosím neberte to na ľahkú váhu, ide predsa o životy nás a naších detí. Ďakujem

20. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Vo vnútrobloku Jungmannovej ulice sme od Vavilovej ulice až po Vlastenecké námestie vykonali miestne obhliadky. Dvakrát v dennom čase a dvakrát vo večerných a nočných hodinách. Nebolo zistené parkovanie a jazda obyvateľov Jungmannovej ulice, ale jazda a státie vozidiel spoločnosti, ktorá vykonáva práce na zateplení objektu bytového domu Vlastenecké námestie č.8. V súčasnosti prebieha konanie k povoleniu prác na zateplenie objektu bytového domu Vlastenecké námestie č.7 a predpokladáme, že po ukončení týchto prác sa jazda vozidiel konať nebude. Obmedziť úplne jazdu vozidiel po chodníku Jungmannovej ulice neodporúčame, je potrebný prístup opravárenských, údržbárskych a komunálnych vozidiel. V prípade osadenia stĺpikov v takom mieste, ktoré by prerušili súbežná jazdu vozidiel pri bytovom dome pre obmedzenie rýchlosti, by vozidlá užívali k jazde chodník vedúci medzi materskou školou a základnou školou, čím by prichádzalo k väčšiemu ohrozeniu detí.
V tejto súvislosti odporučíme stavebnému úradu mestskej časti, aby vo vydanom povolení k vykonaniu prác stanovil podmienku pre dovoz a odvoz materiálu motorovými vozidlami po chodníkoch len v prípade vydania „zvláštneho užívania komunikácie“. Ďalej bude potrebné vykonávať zvýšený dohľad aj zo strany mestskej polície hlavného mesta SR.


mestská časť BA-Petržalka
21. jún 2017

PaloP

Dobrý deň. Nechal som si časový odstup, aby som mohol lepšie zohľadniť opatrenia, ktoré ste zaviedli. Dovoľte mi poďakovať sa Vám za promptnú reakciu. Po zverejnení podnetu som bol niekoľkokrát svedkom kontrolovania predmetnej lokality políciou, čo sa predtým nestávalo. Od prijatia opatrení som nezaznamenal žiadne ďalšie nebezpečné situácie.
Ešte by bolo fajn ošetriť ignorovanie zákazu vjazdu rodičmi súkromnej škôlky a bude to takmer dokonalé :)
Ešte raz Vám ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania