Skládky smetí medzi Hornbachom a Kikou pri kolajniciach

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Stefan 30. marca 2017

Dobrý deň, Medzi Hornbachom a Kikou popri kolajniciach sa nachádza obroské množstvo smetia všetkého druhu, kktorý vietor odfúkne častokrát až k budove Hornbachu a do okolitých lúk. Chcelo by to prerezať tie kríky ( asi ŽSR) a upratať všetok bordel odtiaľ´od Kiky až po dialnicu D1. . Policajti tam radi vyberajú pokuty za prechod cez kolaje, by ma zaujimalo kolko pokut vybrali za odhodené smetie.

22. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Predmetná skládka bola riešená v súvislosti s iným podnetom.

MU Bratislava Ružinov
22. august 2017

Stefan

Dobry den a s akym podnetom? Aspon link alebo fotky. Aby sme mohli podnet uzavrieť. Dakujem
22. august 2017

Stefan

Tak vcera som siel okolo, a nic z toho, čo som požadoval sa nespravilo. Takže postup bude takto. Pockame kym bude zima, bezdaci oddidi a so zelenou hliadkou to mozme cistit, lebo MČ to bude riešiť zase rok. Necháepm prečo to tam neprerežete a nespravite poriadok. Praca na dva dni pre par ludi + kontajner na biordel a konare drit. Tu vsetko neskutocne dlho trva. Tie procesy su totalne na ho.. nastavene.
22. august 2017

Wizzard

Ja tadiaľ chodím každý deň a je to presne tak, ako hovoríte. Sám to tam pravidelne čistím a starám sa o ten odpadkový kôš, zhruba raz týždenne ho vyprázdnim a pozbieram odpadky okolo. Na ten úkryt si ale sám netrúfam, lebo ktovie kto sa tam zdržiava a či by neboli agresívni.
23. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za spätnú reakciu. Lokalitu opakovane preveríme v spolupráci s Mestskou políciou, skládku opäť nahlásime dodávateľovi na likvidáciu.

MU Bratislava Ružinov
23. august 2017

Stefan

Wizzard ten kos zelenej hliadky si vyprazdnoval ty? jas som ho par krat aj daval dokopy, lebo vrch kosa odpadaval. Kym som robiil v Gratexe tak som do neho casto zbieral odpadky aj ja. Ale nidky som nemal tu cest ta stretnut osobne. Vzdy som zbieral bordel po kamionistoch a hádzal do neho. Tí kamionisti co chodia do HB su poriadne prasce. Tiež som bojoval o pravidene kosenie tej luky. lebo jeden pas tam mal vzdy metrovu burinu. To sa mi podarilo vybojovat. Bol to ten pas, na ktorom stal a toji ten mega bigboard Kiky. Ale od maja uz robim inde.
23. august 2017

Wizzard

Hej, ja som aj inicioval to umiestnenie koša na to miesto a prakticky to vyprázdňujem zhruba každý týždeň. Všimol som si, že niekto mi zrejme pomáha s tým zbieraním odpadkov, čo ma veľmi teší. Ten vrch je dosť namáhaný, už dvakrát som aj požiadal o jeho výmenu, ale stále sa rozpadáva, tak uvidíme, dokedy teraz vydrží :) Tiež budem od budúceho roka robiť inde, tak musím nájsť iného dobrovoľníka, ktorý to prevezme :)
23. august 2017

Stefan

:) No tak dufajme že niekoho najdes. Este by stalo za to, požiadať o smetný kos HB. ja som im pisal aby si aspon zierali odpadky z tej svojej priekopy a okolo chodnika a tých krikov. casto tam ludia z noclaharne nosili satstvo ahodili do krikov. Tak som to cele bral vzdy zo sebou utorky, lebo vtedy som mal smer petrzka a k nasim do kontajnera. Teraz rrobim na Tomasikovej, a tu take problemy nie su. Tu zase bojujem zo skladkou obrovskou za Fresh marketom. Nie a nie najst toho, kto by ju odstranil.
23. august 2017

Wizzard

Tak ja v HB akurát každých pár mesiacov kupujem tie sáčky do toho koša. A tam je nejaká nocľaháreň? To by veľa vysvetľovalo, lebo fakt nechápem, odkiaľ sa stále tie smeti a handry berú.
23. august 2017

Stefan

áno v zimných mesiacoch, niekde za koľajami. A v lete si tam tuším chodia len pre veci. A spať tam nie je povolene. Ja som podľa mňa už kubíky odtiaľ odvliekol. Akože raz by tam mala byt zástavka ŽSR, vtedy by sa to tam mohlo skultúrniť. Stretli sme sa aj na akcii Zelenej hliadky niekde? Svet je malý.
23. august 2017

Wizzard

Tiež som odtiaľ s kolegom odniesol kubíky tak pred 2 rokmi, keď sme prvýkrát vyčistili celú tú lúku, to boli desiatky vriec, kým sme to dostali do súčasného stavu. Na akcii hliadky bol bol zatiaľ iba raz, keď sa orezávali tie kríky na okraji Ostredkov pri Martinskom cintoríne minulý rok :)
23. august 2017

Stefan

Aha tak tam so nebol :) Ja už bývam v Novej Dedinke a chodim skor na kcie ako pri letisku, Vo Vajnoroch ( pri Jurku pumpa) tu som v podstate ja Matúsovi navrhol.
Tak ked tam nebudes ani ty pracovať, tak to okoli tam psustne. Snad ŽSR postavi zástavku.
24. august 2017

Wizzard

Ja som tam bol len preto, ze tu akciu som tiez sam navrhol :) hadam niekoho najdem, kto sa postara. Inak ta skladka pri fresh markete by sa nedala nejako postupne nahadzat do kontajnerov?
24. august 2017

Stefan

Tak pri fresh markete je to na 2-3 kontajnery. Ja tam sut, chladnicky, odpad vo vreciach,, nabytok, atd. Všehochuť. A tiež dosť bezďákov. Neviem čo robí Nové mesto.
06. január 2018

Stefan

Obrovská kopa smetí medzi Hornbachom a Kikou

Dobrý deň,
medzi Hornbachom a Kikou si niekto spravil obydlie, ale aktuálne je to tam opustene a obrovská kopa smetia je rozfukaná po okolí. Je to asi 20 -25 m od železnice. Bolo by vhodne to dať odstraniť, kým je to ako tak na jednom mieste. Nie len z vlaku Regiojet sa na to ľudia musia pozerať denno denne. ďakujem
07. január 2018

Stefan

Bolo by to treba preposlat na samospravu. Teda ak mozem poprosiť admina. Dakujem
09. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pracovníci mestskej časti Bratislava-Ružinov vykonali obhliadku, na základe ktorej vyzvali vlastníkov pozemku, na ktorých sa znečistenie nachádza, aby odpad odstránili.



kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania