Lysákova 14, opustené vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Rastislav Filípek 01. apríla 2017

Lysákova 14, Bratislava Dúbravka, dlhodobo odstavené osobné auto, bez ŠPZ.

03. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Filípek,

ďakujeme za podnet. Vozidlá ktoré je možné odtiahnuť musia spĺňať atribúty uvedené v § 67 ods. 1 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch teda vozidlo musí poškodzovať, ohrozovať životné prostredie alebo narúšať estetický vzhľad obce bez ohľadu na skutočnosť či je vozidlo vybavené EČV alebo platnou technickou alebo emisnou kontrolou. Vozidlo bude označené výzvou na odstránenie v lehote 60 dní a následne po uplynutí tejto zákonom stanovenej lehoty zabezpečíme odstránenie vozidla na náklady jeho držiteľa.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
03. apríl 2017

Rastislav Filípek

Dakujem aj za susedov.
13. máj 2017

Rastislav Filípek

Dobry den.

Na nahlasenom odstavenom aute sa zjavili znacky, avsak veselo dalej zarasta burinou a nehybe sa. Pred Lysakovo 20 stoji dalsie rovnako zarastene auto.
Na Lysakovej je uz celkom problem s parkovanim. Prosim aspon vyzvite majitelov aby si auta odstavili na sukromnych pozemkoch a neblokovali verejne parkovacie miesta. Dakujem
17. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Modrú Feliciu niekto už odviezol, nie je tam.
Biela Felicia má EČV a platnú EK a TK. Neznečisťuje prostredie vytekajúcimi prevádzkovými kvapalinami ani ho nešpatí svojim vzhľadom. Vozidlo spĺňa podmienky na prevádzku na komunikáciách. To, že majiteľ s ňou nejazdí ale parkuje na verejnom parkovisku nie je dôvod na vyžadovanie presunutia na súkromné parkovisko. Zákon niečo také neumožňuje.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania