Auto napredaj

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Pred klientskym centrom na novo opravenom chodniku zvyknu parkovat auta - chapem to pretoze na tom velkom parkovisku je naozaj "velmi malo " miesta . Jeden spoluobcan toto klasicke chodnikove bratislavske parkovanie povysil do vyssieho stavu a sice spravil si z neho sukromny bazar.Ziadam o odtiahnutie vozidla a zamedzeniu parkovania v podobe kvetinacov ako je to pred nedalekou SLSP

06. apríl 2017

Jakub

By ma zaujímalo, že za aký priestupok by ho mali asi tak odtiahnuť :D
16. apríl 2017

Vlado KL

mily Jozko 1,5 m je zakon postaveny na hlavu - chodnik pochadza od slova chodit - ten chodnik tam je teda pre chodcov mily moj - ale to ty nepochopis pretoze si prilis slepy a obmedzeny na to aby si pochopil ze verejny priestor nepatri panovi arogentnemu...pretoze si asi rovnaky ako on - ak nie si on ...je vas tu takych viac - preto cely tento stat vyzera tak ako vyzera
16. apríl 2017

Jakub

Milí Vlado KL, zákony sú od toho, aby sa dodržiavali. V prípade ak to zákon umožňuje, je len subjektívny názor jedinca, čo je a čo nie je arogancia. Pre mňa by bol vodič arogantný, ak by vodič zastavil krížom cez celý chodník, tak, že by chodci nemohli po chodníku prechádzať. Tento vodič však zastavil tak, že chodci môžu úplne bez problémov prejsť a teda chodník od slova chodiť môže byť aj napriek skutočnosti, že časť chodníka slúži na parkovanie, využívaný na chodenie :) Čiže berte na vedomie, že sú tu aj ľudia, ktorí nezdieľajú plne vaše názory a to, že vy považujete oponentov automaticky za primitívov svedčí len o vašom charaktere. Tento vodič vás pri prechádzke nijako neobmedzil, samozrejme ak ste mali v sebe trošku alkoholu, tak možno hej :)
16. apríl 2017

Vlado KL

vazeny Jakub uplne s Vami suhlasim zakony su od toho aby sa dodrziavali - bodaj by to tak bolo - a tento pripad je evidentne jasny aspon podla toho co hovori zakon - skutok sa nestal - beriem na vedomie a dokazujete to ja Vy , ze je tu vela obrancov a znalcov zakonov ako ste Vy, cize asi tazko sa sa takyto experti na zakony stotoznia s tym , ze su aj taki ktorym sa trosku nepozdavaju veci ako napr. parkovanie na chodniku ktory sa nachadza v tesnej blizkosti parkoviska. Zamer tohto predajcu je evidentny - uchmatol si verejny priestor na svoju reklamu ale zakon neporusil ...ale ved uchmatnutie si niecoho co patri vsetkym pre svoj osobny zaujem nie je v tychto geografickych podmienkach nic nezvycajne. Svedci o tom obrovske mnozstvo vizualneho smogu v tomto meste ktory tak isto schvalili dobrotinci na stavebnych uradoch - vsetko v medziach zakona - z tohto mesta a tejto republiky je aj vdaka cirkusantom tohto typu bastrnakland ... kde je kazdy expert na zakony samozrejme do tej miery ako sa mu to hodi...
18. apríl 2017

Jakub

Nuž, žiaľ nemôže byť všetko podľa vašich predstáv. Mne sa zase nepáči keď niekto označuje niekoho za aroganta a primitíva a pritom zaparkoval tento podľa vás arogant a primitív tesne k okraju vozovky a nechal vyše 1,5 m miesta. Žiaľ tiež sa s tým musím vysporiadať, že takýto ľudia medzi nami žijú, ktorí všetko vidia len negatívne, všetko im vadí, na druhých nadávajú, no do očí im to nepovedia. Ak by tento vodič zastal šikmo cez chodník, že by blokoval chodcov, potom by som chápal označenie za aroganta a to aj napriek tomu, že aj také parkovanie by mu zákon teoreticky dovoľoval. Mimochodom, na to, aby ste vedeli, že pri parkovaní na chodníku treba nechať 1,5 m miesta netreba byť znalcom zákona. Stačí si spraviť vodičák skupiny B, možno aj A by stačilo :)
18. apríl 2017

Vlado KL

Jakub Vy mate skratka svoj pohlad na vec je to Vasa vec - nebudem Vam ho brat - ak nevidite ako to tu cele vyzera - mozno by bolo fajn ak by ste sa obcas presli len tot do Wolfstahlu alebo do Prahy a pochopili by ste , ze ako krajina ideme zlym smerom napr. aj v tom parkovani o vizualnom smogu ani nehovorim - je to ale v tej nasej mentalite - a teraz ten Vas zakon - tak ak staci aj ten vodicak o to horsie pre Vas ze este priznavate ze viac toho zrejme neviete len sa vyhovorit a obhajit tuto jednu vec s tymto jednym argumentom - predpokladam ze cestny zakon Vam nehovori nic - ak by Vam to nieco hovorilo a minali by ste energiu na nieco zmysluplnsie ako obhajovanie tohto dobraciska ktory zaparkoval s jasnym zamerom - ale v principe o to tu uz ani nejde ... viete ja uz roky upozornujem ze sa tu porusuju normy pri opravach cestnych komunikacii co len prispieva k ich zlemu stavu - upozornil som aj na to , ze parkovanie v meste je treba riesit komplexne a sice vytvaranim parkovacich miest- napr aj zuzenim chodnikov - ich skresanim na uroven vozoviek tam kde to parametre povoluju a tam kde to bejde zaroven zamedzovaniu parkovania a teda riesenim celkovej podoby ulic - ibaze tych hore a ako vidim ani tych dole to akosi nezaujima - snazim sa povedat ludom ze viete ale da sa aj inac - no na to ma pan Jozko ktoreho v tejto diskusii uz ani nevidim nazval tak ako manazval - no tazko mi povedat mu ze je velmi vnimavy a rozhladeny - tomu cloveku s tam autom by som to kludne povedal aj do oci ale mam aj ine veci na praci ako vyckavat na toho pana a potom mu vysvetlovat ze hned vedla je parkovisko...ak by ste citali moj prispevok tak v nom ziadam aby na tom chodniku boli postavene kvetinace ak by sa dalo - aj to by prispelo k skrasleniu ulice a nie reklama v podobe auta na chodniku - nexcem byt negativny mrzi ma ze ludia nevidia veci komplexnejsie - snazim sa im nieco povedat namiesto toho dostavam facky s nepochopenie - to ma ale neodradi je to aj moja krajina vyrastal som tu a chcem aby to tu bolo lepsie a aby sa to pohlo spravnym smerom
23. máj 2017

Štefan

Na danom mieste/chodníku parkovávajú stále tie isté autá (vyzerá to na zamestnancov klientskeho centra, ale nesledoval som ich kam chodia). Parkovanie na chodníku je síce povolené (bohužiaľ), ale jazdu po chodníku už nie. Niektoré z nich (videl som Peugeot čo si pamätám, druhé už neviem, ktoré bolo) vojdú na chodník ešte pri prechode pre chodcov keďže je tam znížený obrubník a potom jazda po chodníku. Zároveň ničia obrubníky, jeden tam už chýba..
17. jún 2017

Edita Višvaderova

Auto už zmizlo
21. jún 2017

Jakub

Štefan, nemáte pravdu citujem: "Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím (na to, aby ste na tom chodníku mohli zastať potrebujete po ňom jazdiť a to buď 1 cm od obrubníka, prípadne 10 cm od obrubníka a nikde sa nepíše, že to nemôže byť aj 20 m od obrubníka)."
Vlkado KL - vaša práca je obdivuhodná, ale obávam sa, že klopete na nesprávne dvere. Namiesto označovania vodičov za arogatných z dôvodu parkovania tak, ako im to zákon umožňuje, treba klopať na dvere mestského úradu tak ako ste už povedali napríklad za zúženie niektorých chodníkov a vytvorenie parkovacích miest a následne na dvere NRSR za zákaz parkovania na chodníku. Aj ja parkujem na chodníku, pretože mi to tak zákon umožňuje. Ak to bude zakázané, tak samozrejme na chodníku parkovať nebudem. To však neznamená, že všetci čo parkujú na chodníku sú kvôli tomu arogantní. Využívajú iba svoje právo, ktoré im zákon dáva.
21. jún 2017

Jakub

Vlado, inak cestný zákon evidujem, ale nezaoberám sa ním. Nie každý je odborník na všetko. Nakoľko som vodičom, skôr ma z legislatívy zaujíma zákon o cestnej premávke. Potom som psíčkarom, tak ma zaujíma ešte zákon o psoch. No a vo svojej praxi ma zaujíma daňová a účtovná legislatíva. Žiaľ, nemôžem sa zaoberať aj cestným zákonom, ale rád sa poučím a kludne mi môžete sprostredkovať ako cestný zákon mení ustaovanie zákona o cestnej premávke, podľa ktorého "Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím"
21. jún 2017

Štefan

Jakub, takže vojsť na chodník cez prechod pre chodcov, ísť po chodníku cca 40m a potom zastaviť pri obrubníku je v poriadku? To budem chodiť s autom už len po chodníkoch odteraz.

Takže vedome ničíte chodníky a obrubníky. Niekedy sa pozrite ako sú tieto chodníkové obrubníky uložené, neboli plánované aby cez ne jazdili autá (a hlavne tie obrie hebedá, ktorými si niektorí dačo dokazujú :) ). Niekedy by bolo aj pekné keby ľudia robili niečo pre svoje okolie (a seba) a nie len to čo nemajú zakázané/za čo dostanú pokutu.. Bohužiaľ žijem v Autosláve plnej arogantných vodičov.. :).
22. jún 2017

Jakub

Jazda po chodníku za účelom zaparkovat je v súlade so zákonom. Či je morálne v poriadku jazdiť po chodníku za účelom zaparkovat môj subjektívny názor je že áno je ak to dovoľuje zákon. Či je morálne v poriadku vyliezť na chodník na prechode pre chodcov jazdiť po chodníku a zastať pri obrubniku ak je to možné spraviť inou kratšou trasou. Môj subjektívny názor je že nie je. To že zaparkovaním na chodníku ničím chodníky prosím vysvetľute našim zákonodarcom. Nie mne. Ja sa nebránim tomu, aby bol zákaz zastavenia na chodníku.
22. jún 2017

Štefan

Jakub: typická odpoveď Slováka :) .. :(
22. jún 2017

Jakub

Ďakujem :) ja sa za to nehambím,že som Slovák.
22. jún 2017

Štefan

Nie je za čo. Ja keď cestujem po svete tak sa aj začínam za to hanbiť.. Keď vidím ako veci inde fungujú, no u nás nie je ani vôľa ľudí.
22. jún 2017

Jakub

No vidite. Aj ja cestujem po svete a nehanbim sa. Možno by bolo dobré zvážiť odísť do vašej vysnívanej krajiny prípadne si dať exkurziu po afrike alebo číne :)
22. jún 2017

Štefan

Tak aspoň viem odkiaľ si beriete vzor :).
22. jún 2017

Jakub

Ja som nič o vzore nehovoril. Viete keď bude na Slovensku taka ekonomika ako vo vašej vysnívanej krajine tak tu bude aj iná infraštruktúra, životná úroveň, čo môže mať vplyv aj na samotnú mentalitu. Toho sa tu vy už ale nedozijete. Tak som vám dal dve odporúčania, ktoré by vás mohli buď uspokojiť úplne alebo sa aspoň vyrovnať s tým že ste v SR :)
22. jún 2017

Štefan

Ak by sa mentalita aspoň väčšiny zmenila tak aj krajina bude na tom lepšie. Takto to nezažijú ani vnúčatá mojich vnúčat.
Niekto sa bude snažiť a dúfať v lepšie a aj podľa toho konať. Niekto iný zase na to kašle, veď to on nezažije, nech sa stará dakto potom, ja si budem robiť čo chcem.
22. jún 2017

Jakub

Tak tak. Treba preto utekať kade ľahšie :) Len, aby ste neboli sklamaný z toho vášho v vysnívaného zahraničia.
22. jún 2017

Štefan

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
:)
22. jún 2017

Vlado KL

pán Jakub ako tak vidím nie ste len odborníkom na zákony Vy ste dokonca ekonomickým expertom a analytikom možno až vizionárom keď vidíte to prepojenie v poriadku ulíc so silou ekonomiky a parkovaním a dokonca vidíte aj to kto sa čoho dožije a čoho sa nedožije... zároveň viete dávať vysoko sofistikované odporúčania pre ľudí ktorí nezdieľajú Vaše názory a síce aby odtiaľto odišli...no takto - prosím pochopte nenarodili ste sa v tejto krajine sám a nie ste jediný kto tu má právo byť aj napriek tomu , že nezdieľa Váš názor na parkovanie - ja Vás ale odtiaľto vyháňať nebudem ..už samotný fakt ako sa tu musí parkovať po chodníkoch pretože ulice sú robené ako su robené je podľa mňa smutné - k tomu by som však zároveň dodal že vlastníctvo automobilu neznamená automaticky právo parkovať kam sa vodičovi zapáči - možno zákon o parkovaní na chodníku sa neporušuje ale ako v tejto diskusii odznelo chodníky nikdy neboli stavané na takú záťaž - ak svojim parkovaním sa zničí chodník ktorý je majetkom mesta bude dotyčna osoba zároveň ochotná podieľať sa na jeho obnove? je to v podstate ničenie majetku mesta - ak by som napr. Vás prichytil že ste práve tým že ste vyliezol na chodník s Vašim autom zničili dlažobnú kocku či obrubník bol by ste ochotný finančne mesto odškodniť resp. napraviť škodu?? - ja som tu tento problém ani do takejto hĺbky nechcel rozoberať žiadal som len o to aby došlo ku skrášleniu ulice a to tým že v prvom kroku odíde to auto ktoré ani nie že tam parkuje ale robí si reklamu resp. súkromný bazár - bolo by podľa Vás v poriadku ak by si teraz nejaký bazár vzal svoje autá a odparkoval by ich na tomto novo vyasfaltovanom chodníku? bolo by tam 20 áut napr. - je to v poriadku? možno podľa Vás áno... no podľa mňa nie ...v druhom kroku som žiadal o to aby nie že tam osadili značky zákaz parkovania ale aby tam dali kvetináče s kvetmi aby naozaj ulica trocha ožila a skrášlila sa a bola bez áut na chodníku nakoľko vedľa je úplne nové parkovisko...ja viem je to z Vášho pohľadu asi neprípustné a ekonomika tejto krajiny to podľa Vás ako tak čítam zrejme nedovoľuje nuž ale tak ja to napriek ľuďom ako je pán s inzerátom na aute a jeho podporovatľmi ako ste Vy budem naďalej robiť -budem naďalej upozorňovať Magistrát a iné zodpovedné orgány či inštitúcie ...budem naďalej mať vlastný názor na veci..aj keď Vám to nebude po vôli..ešte jedna vec - keď ste takto rozhľadený a veľa cestujete nuž ja mám pocit že chodiť do Afriky alebo inam tisíce km ďaleko aby ste pochopili ako sa to v civilizovanom svete nerobí netreba - stačí sa pozrieť všade na ulice v rámci Bratislavy -no a na to ako sa to robí čo sa týka poriadku a usporiadania ulíc sa stačí ísť pozrieť hodinku odtiaľto do Viedne alebo hoci aj do Brna...možno raz pochopíte pán Jakub možno raz...podľa mňa sa táto krajina dá zmeniť k lepšiemu ale musíme každý začať od seba - ja som začal minimálne tým že neparkujem po chodníkoch , snažím sa zároveň povedať ľuďom že dá sa aj ináč...ja viem poviete ale veď ja nemám kde potom parkovať...to ako mám chodiť MHD? je neefektívna, špinavá a celkovo zlá... poďme sa o tom baviť nemám problém zatlačme na mesto spoločne aby MHD bola lepšia - ja som to už spravil X krát- ide sa tu stavať obchvat za 2 MLD EUR a bude sa splacat 30 rokov - za 2 MLD by sa postavilo v BA metro , alebo cyklotrasy, S-Bahn či oprava všetkých ciest a ulíc spolu s vybudovaním iných prístupových ciest do mesta - alebo x dalsích projektov -. o tom ale nikto nikdy na verejnosti nehovoril... čo ste spravili VY PÁN Jakub okrem parkovania po chodníku ,venčenia Vášho psa a poslania pár ľudí preč zo Slovenska do Afriky?poviete nemá to zmysel ale každý jeden mail na samosprávu či iná forma podpory alebo nesúhlasu s ich prácou vyvíja tlak...a len takto sa pohneme dopredu ako jednotlivec , ako spoločnosť ako národ a ako štát- len takto a to počúvaním jeden druhého a nie nenávisťou ale vzájomnou podporou to spolu dokážeme pán Jakub...ja pevne verím že pochopíte že som to nemylel zle ak to nepochopíte teraz tak verím pevne verím , že jedného dňa snáď áno...
23. jún 2017

Jakub

Vlado, určite nemusíte byť ekonomickým expertom, aby ste vedeli, že infraštruktúra, kvalita života, tá MHD je naviazaná na verejný rozpočet. Myslím, že naša krajina sa pomaly zlepšuje, ak si porovnám napr. tú MHD teraz a v minulosti, ale aj iné veci. Ťažko však porovnávať Rakúsko a Slovensko. Môžme sa snažiť túto krajinu dobiehať, táto krajina však má stále pár ročný náskok pred nami a to nie len z historického ale aj ekonomického hľadiska. Preto nie je možné teraz mávnuť čarovným prútikom a stane sa z nás zrazu Rakúsko tak ako si to predstavuje Štefan. Nič s tým nespravím. Som proste podľa vás arogantný slovák a hotovo. Je ťažké pochopiť, že ak zákon nie že nezakazuje, ale výhradne dokonca povoľuje parkovanie na chodníku tak či sa vám to páči alebo nie, budete sa musieť zmieriť s tým, že na Slovensku žijú jednoducho podľa vás arogantní ľudia, ktorí svoje zákonom stanovené právo chcú využívať? Je ťažké pochopiť, že ak parkujú vodiči na chodníku, ničia tým chodník pretože im to štát povolil, ten štát v zastúpení velených poslancov ktorého vlastníctvom je samotný chodník a ten štát ktorý sa o daný chodník má starať, opravovať ho? Nikto vám nebráni neparkovať na chodníku. Vyznávajte si akú chcete filozofiu. Len vás prosím, rešpektujte aj iných, ktorí využívajú len svoje zákonom stanovené právo. Pritom by pre väčšinu parkujúcich na chodníku stačila zmena zákona. Taká je slovenská mentalita ako sme sa zo Štefanom zhodli :) Tak kde je problém zmeniť zákon? Čarovným prútikom nezmeníte slovenskú mentalitu, že ľudia potrebujú mať takéto nariadenie v zákone. Zmena mentality je dlhodobý proces a preto to odporúčanie resp. vyrovnanie sa s tým aká tá slovenská mentalita je:) Nevyriešite to ani kvetináčmi, nemôžme predsa na každý chodník nabúchať kvetináče. Ja proti vášmu návrhu v podstate nič nemám. Mám proti vám len toľko, že vodičov ktorý robia iba to, čo im zákon povoľuje považujete za arogantných. V tom sa proste nezhodneme. či sa vám to páči alebo nie. Každý máme iné vnímanie arogancie. Pre mňa by bol vodič arogantný ak by na chodníku nenechal miesto pre plynulí prechod chodcov :)
23. jún 2017

Vlado KL

Pan Jakub nechcel som aby sa kvetinacmi obohnali vsetky chodniky a ulice ale v tomto prispevku len tento jeden konkretny chodnik v tesnej blizkosti parkoviska ...pre mna je arogantny sposob akym si pan uzurpoval verejny priestor pre svoju reklamu - chodnik patri nam vsetkym napr. aj ked to zakon dovoluje aby si nan zaparkovali auto - lenze opakujem tu bol umysel evidentne iny - tak ako sa tu deju aj ine veci - postavi sa billboard a az nasledne sa mozno zlegalizuje...a s takymto postupom ja zial nemozem suhlasit...zaroven nesuhlasim s Vasimi ekonomickymi dogmami - pozrite na krajiny ako Bulharsko ci Srbsko alebo aj Madarsko su to podla Vas bohatsie krajiny ako Slovensko? napriek tomu maju dialnicu/dialnice cez celu krajinu postavenu a verte ze aj cesty a prvej triedy su lepsie ako u nas rovnako tak auta neparkuju az takto sialene po chodnikoch - u nas je to velka katastrofa pretoze su zle navrhnute ulice - je ich treba zjednosmerit a upravit a ak sa uz aj opravuje chodnik ako v tomto pripade tak podla mna by sa mohlo zamysliet aj nad tym ci je tam potrebne aby cast chodnika sluzila na parkovanie - tak to tomu aj prisposobit ak nie tak zasa naopak prisposobit tak aby sa parkovaniu zamedzilo - tato cast mohla vyzerat ako ina cast Tomasikovej ak by ste sa presli troska dalej smerom k vyskovej budove Lakeside Tower tak na casti ulice su naozaj parkovacie miesta vytvorene - takto ako teoreticky mohli byt vytvorene aj v ramci tohto chodnika...no nestalo sa ..v tomto pripade uznam ze je naozaj siroky - lenze opakujem hned vedla je PARKOVISKO - a podla mna nemusia auta byt uplne vsade ....preto som sa voci tomuto ohradil..za uvahu by tu stalo vyznacenie cyklotrasy...uz neviem ako mam to povedat :-) ...Vas som nenazval arogantnym Slovakom ohradil som sa voci vyroku pana JOZKA ktoreho nevidim v tejto diskusii pretoze ho zrejme admin zmazal - vyjadril sa riadne urazlivim resp. hanlivym sposobom k danej veci :-)
25. október 2017

Štefan

Zase je tam šrot na predaj :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania