Chýbajúci chodník (zastávka Jungmannova)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. apríla 2017 Odoslané z mobilnej aplikácie

Chyba prepojenie k chodniku pri Chorvatskom ramene, ked idem s kocikom tak je to o drzku.

06. apríl 2017

Peter Griač

Chodnik k Chorvátskemu ramenu

Od narodenia bývam v Petržalke a tento chodník k Chorvátskemu ramenu mi vždy chýbal. Hneď po prejdení prechodu od pošty na Jungmannovej nás čaká tento nepríjemný spád. Myslím si, že je to zvlášt nepríjemné a priam aj nebezpečné najmä pre mamičky s kočíkom, starších ľudí, ľudí na korčuliach atď. Myslím si, že sa jedná o krátky úsek, ktorý nie je až, tak náročné spraviť a veľmi by ľuďom pomohol, keďže niet iného prístupu k Chorvátskemu ramenu. Ďakujem za posunutie odkazu
17. apríl 2017

Anonymný užívateľ

Katastrofa
17. apríl 2017

Anonymný užívateľ

Do kedy?
25. apríl 2017

Anonymný užívateľ

Pan starosta dozijeme sa normalneho chodnika?
16. jún 2017

Anonymný užívateľ

Chybajuci chodnik

Pan Bajan este kolko volebnych obdobi potrbujete aby steurobili 20 m chodnika?
16. jún 2017

Peter Oravec

Zodpovednosť za riešenie: Magistrát hlavného mesta
17. jún 2017

Anonymný užívateľ

Je to v Petrzalke, tak nech si to Bajan vybavi kde chce, pre mna za mna aj v Brusseli... on je zodpovedny ako vyzera jeho mestska cast!
28. jún 2017

Peter Oravec

Tak miestny úrad Petržalka pocítil potrebu štúdie, aby pochopil, že treba robiť aj zmysluplné chodníky pre chodcov. Štúdiu na Háje už teda má, môže začať konečne niečo robiť, reálne výsledky sa môžu dostaviť tak do dvadsať rokov. Počkáme....
Okrem toho, štúdia uvedená v článku, je na Háje, táto lokalita je, ak sa nemýlim Dvory. Takže na Dvory dôjde o tridsať rokov. Počkáme.
http://bratislava.dnes24.sk/svita-chodcom-na-lepsie-casy-petrzalka-odstartovala-pozitivne-zmeny-studiou-pesej-dopravy-273466
24. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Na základe vyjadrenia hlavnej architektky hlavného mesta SR Bratislavy si Vás dovoľujeme informovať, že pre túto lokalitu bola vypracovaná Urbanistická štúdia - Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalky. Táto štúdia zahŕňa aj úpravu územia pri Chorvátskom ramene a pri MHD zastávke Jungmannova.

S pozdravom


Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. júl 2017

Peter Oravec

Tak hurá, teta Konrad odkazuje, že už má urbanistickú štúdiu! A to iba nejakých banálnych 35 rokov po vzniku tejto zastávky. Takže ďalších 35 rokov počkáme na územné rozhodnutie, potom ďalších 35 rokov na stavebné rozhodnutie... ja to odhadujem celkovo na sto rokov, a už to aj bude. Supiš mesto.
25. júl 2017

Anonymný užívateľ

Prosim vas pekne, takuto odpoved ste radsej ani nemali davat. Jedine co ste docielili je, ze ste mi zvysili tlak!
03. august 2017

Moni Cúciková

Absentujúci chodník ku Chorvátskemu ramenu

Pri autobusovej zastávke Jungmannova sa nachádza náročne schodný úsek z priechodu pre chodcov ku chodníku pri Chorvátskom ramene. Neexistuje tam reálny chodník a tak chodci vyšlapali cestu, no musia čeliť vysokému schodu a nesúmerného povrchu, ktoré kočíky, cyklisti alebo starší ľudia prekonávajú s ťažkosťami. Tento úsek je využívaný denne a vybudovanie asfaltového chodníka by zjednodušilo prístup ku Chorvátskemu ramenu veľkému množstvu ľudí.
07. december 2017

Viera Kiseľová

Dobrý deň,

je mi ľúto ale odpoveď Oddelenia komunikácie a marketingu bola nie úplne presná, spomínaná urbanistická štúdia (Urbanistická štúdia - Riešenie Centrálnej rozvojovej osi Petržalky) sa práve vypracováva. Bude ukončená v roku 2018. (Čo je však výborné, keďže vám to umožňuje do nej prispieť svojimi podnetmi)

Štúdia rieši (takmer) celú oblasť okolo Chorvátskeho ramena a jej naplánovanie do budúcnosti.

Súčasťou štúdie je aj návrh doplnenia siete peších trás v lokalite a teda aj chodníkov, mostíkov a prístupov k Chorvátskemu ramenu. Rieši ich komplexne - tj. ich najvhodnejšie polohy v celej lokalite s ohľadom na širšie územie Petržalky a súčasnú i budúcu možnú výstavbu a napríklad aj pokračovanie električky a jej budúce zastávky.

Čo vás určite bude zaujímať - v rámci urbanistickej štúdie sa rozbieha participácia - tj. zapájanie verejnosti do riešenia a zbieranie názorov a podnetov občanov. Na jar roku 2018 sa budeme zameriavať práve na podnety týkajúce sa doplnenia peších trás. (tie tu sme samozrejme už zaznamenali :), ale privítame aj ďalšie).

Informácie o participácii, urbanistickej štúdii a novinkách o nich môžete nájsť na webe mesta: http://www.bratislava.sk/participacia-petrzalka/d-11055327/p1=11087164
Aj na fb stránke: https://www.facebook.com/ParticipaciaPetrzalka/

Vás samozrejme zaujímajú konkrétne riešenia: Úpravy o ktoré žiadate sú pomerne malého rázu a výrazne zlepšia život obyvateľov, nemuselo by byť preto potrebné čakať kým prebehne celý proces zmeny územnoplánovacej dokumentácie, ktorého je štúdia súčasťou (niekoko rokov). Je ale žiadúce s realizáciou počkať na výsledky urbanistickej štúdie (2018), aby sa zabezpečilo, že riešenie bude zohľadňovalo širšie nadväznosti. (Práve to je dôvod pre ktorý vás naši kolegovia odporúčali na urbanistickú štúdiu)

Budeme radi ak sa zapojíte do participácie k riešeniu urbanistickej štúdie a spolu budeme môcť hľadať cestu aj k čo najskoršej realizácii chýbajúcich peších prepojení.

Ing.arch. Viera Kiseľová,
Útvar hlavnej architektky, HM SR Bratislava
07. december 2017

Peter Oravec

Pani Kyseľová,
Vy si so svojím smajlíkami, štúdiami a novinkami a priblblou participáciou z nás robíte evidentne srandu. Váš príspevok je ukážkou absolútnej neschopnosti riešiť veci efektívne a včas, ako aj ukážkou pohŕdania občanmi Bratislavy a Petržalky.
Len pre Vašu ctenú informáciu, určite o tom neviete, ale ten stav s chodníkom a zastávkou je tam už tak odhadom 40 rokov a NIČ ste s tým neurobili 40 rokov.
Prosím, nerobte si z ľudí donekonečna srandu! Nejde o kozmickú loď ani o atómovú elektráreň, ide iba o jednu s prepáčením blbú zastávku autobusu a vyriešenie pár metrov chodníkov.
Bez pozdravu.
08. december 2017

Peter Griač

Dobrý deň p. Kyseľová,

vďaka za aktualizáciu danej situácie. Ja som sa snažil písať aj p. primátorovi ohladne tejto veci a odkazal ma na mail("[email protected]"), ktory je pre danu studiu rozvoja Bratislavy. Avsak do dnesneho dna som nedostal ziadnu odpoved na moje otazky a uz mi neodpisuje ani p. primator.

Rad by som sa chcel spytat ci by nebolo mozne zatial aspon nejake docasne riesenie, aby uz tuto jar-leto sa vedeli ludia civilizovane dostat k ramenu a chodniku, aby sa ludia s kocikom, hendikepovani alebo korculiari nemuseli iba pozerat na nepristupny usek po prekroceni prechodu.

Keby bola obcianska iniciativa, dovolili by ste im upravit dany usek?
Hned oproti jej aj napr. aj developer ktory upravuje park a stavia bytovku, mozno by sa snim dalo dohodnut, kedze uz tam ma stroje.

Snazim sa byt konstruktivny a verim, ze v europskej krajine netreba cakat niekolko rokov na upravenie cca 5m.

Vopred dakujem za pomoc

S pozdravom

Peter Griač
08. december 2017

Radovan Karvai

Pani Kiselova,

mozem sa vas opytat, kolko ludi pracuje na tej studii? Akolko ta studia stoji?

Ako ked niekto potrebuje studiu aby 30-40 rocny ludmi vyslapany, uplne nevhodny chodnik dal do normalne schodneho stavu, aby po nom mohli prejst aj mamicky s kocikom, popripade aby aj dochodca mohol bez strachu sa dostat na pesiu promenadu pri Chorvatskom ramene.Tak taki ludia, ktori to nevedia vyriesit z pohladu na fotku, (kedze evidentne do terenu sa im nechce), tak tam nemaju co ROBIT!!! Iba dehonestujete svoju pracu s takymi vyjadreniami.

Dufam, ze vysledkom studie nebude podobny paskvil ako nedaleky dorobeny chodnik veduci k pontonovemu mostiku, ktory absolutne nerespektuje prirodzene pesie tahy, ale je urobeny do praveho uhla. Vysledok je ze chodnik tam je ale nikto po nom nechodi.

Budte radi ze nezijeme v stredoveku, lebo cele toto neschopne oddelenie pani KONRAD by upalili na hranici!
18. február 2018

Viera

Chybajuci chodnik

Uz niekolko rokov tu chybaju chodniky, na toto naozaj netreba studiu.
24. február 2018

Anton Jašica Jašica

Schody

20 rokov nie ste schopny urobit 5 m chodnika pri zast. MHD na Vlasteneckom nam. smerom k Chorvatskemu ramenu. Vizitka p. Bajana. Čo mi k tomu odpoviete?
24. február 2018

Peter Oravec

Pán Jašica, nie 20 rokov, ale minimálne 40 rokov. Impotentní komunisti, impotentní "demokrati. Impotentná samospráva, impotentní starostovia Petržalky, impotentní primátori Bratislavy.
Impotentný = neschopný dosahovať požadovaný výkon, plniť svoju funkciu a pod., nemohúcny. Zdroj: Krátky slovník slovenského jazyka.
26. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Informovali sme príslušné oddelenie hlavného mesta, ktoré sa bude podnetom zaoberať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. august 2018

Michal

Zastávka Jungmannova - chyby po obnove

Zastávka Jungmannova bola v poslednych tyzdnoch obnovena, bol vymenený asfalt. Problem však je, že okolie nebolo riešené komplexne:
- stále chýba prístrešok pre cestujúcich
- chýba prepojenie na hrádzu. Mnoho ľudí tadiaľ prechádza, tak isto aj veľa mamičiek s kočíkmi chodí kočíkovať ku chorvátskemu ramenu, príp. cyklisti. Bolo by super, keby prepojenie bolo upravené, v súčasnosti chodia ľudia cez štrk, blato a trávu.
Ďakujem.
23. október 2018

Katarína Baková

Zastavka jungmanova - napojenie na chodnik

Ked sa uz opravuju mhd zastavky, chcelo by to aj nejaku nadvaznost. Vystupim s kocikom na jungmanovej smer petrzalka a co dalej? Ziadne pripojenie na chodnik pri ramene. Stacilo aspon vyrovnat hlinu, aby sa dalo kocikom napojit na chodnik.
23. október 2018

Jozef Kijonka

Chýbajúci chodník

Chýba chodík na zastávku Jungmanova. Chodník na priľahlom moste nemá pevný povrch.
07. marec 2020

Matus

Rusovská cesta-chodník-chýbajúci

Chybajuci chodnik od zastavky
16. august 2020

Katarina

Jungmannova-chodník-chýbajúci

Od zastavky Jungmannova smerom na Gessayovu chyba chodnik. Akonahle prsi musime chodit cez blato. Bude sa s tym nieco robit? Ludia nebyvaju len v novostavbe pri zastavke
02. november 2020

Radoslav Guniš

Rusovská cesta-chodník-chýbajúci

Dobrý deň,
v uvedených miestach chýbajú dva chodníky, jeden prepájajúci cyklotrasu so zástávkou, a jeden od prechodu smerom ku cyklotrase.
Cestičky v tráve sú vychodené, ale s kočíkom je cesta minimálne nepríjemná.

Ďakujem
07. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
16. máj 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
10. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Aktuálny stav: bez zmeny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
30. január 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
20. júl 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 6 rokov.
Prosím o preposlanie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania