Smeti a odpadkové koše v okolí hradu

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Darina Pavlů 05. apríla 2017

Pod hradom a okolo hradu chodia kazdy vikend ludia popijat alkohol a nechavaju za sebou porozhadzovane nedopite flase a rozne odpadky aj z dovodu, ze smetiaky, ktore tam su, nestacia kapacitne.Cely vikend to vyzera v okoli hradu ako na smetisku v case ked tam chodi najviac turistov a ludi.Bolo by vhodne aby bolo zabezpecene vynasanie smetiakov v okoli hradu aj pocas vikendu.

28. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Kancelária NR SR spravuje iba objekt Bratislavského hradu, ktorého hranice tvoria hradby hradu. Priestory, ktoré sa nachádzajú z vonkajšej strany hradieb sú vo vlastníctve Magistrátu hl. mesta Bratislava a sú v správe organizácie Generálny investor Bratislavy (GIB). To platí aj o vstupných – príjazdových cestách, chodníkoch a trávnatých plochách v okolí celého hradu.
Ako vyplýva z fotodokumentácie uvedené odpadkové koše sú pod hradbami areálu.
Z uvedeného dôvodu je nutné postúpiť uvedený podnet na Magistrát hl. mesta Bratislava.

Za udržiavanie čistoty v objekte Bratislavského hradu si Vás dovoľujem informovať, že odvoz odpadkov a zabezpečenie čistoty zabezpečuje Kancelária NR SR 1x denne v ranných hodinách nielen v pracovné dni, ale aj počas sobôt a nedieľ.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Petrášková
Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR
04. máj 2017

Darina Pavlů

Dobry den, dakujem za Vasu odpoved, avsak nepovazujem ju za postacujucu, nakolko tento podnet som dala na stranku "ODKAZ PRE STAROSTU", neviem ako posunut podnet na magistrat, ked toto je ta stranka ktora by mala zabezpecit, ze podnet sa dostane ku kompetentnej osobe. Len pre informaciu, kazdy vikend sa opakuje rovnaka situacia, pocas vikendu su smetne kose v okoli hradu preplnene a odpadky z nich su porozhadzovane v okoli kazdeho smetneho kosa.
04. máj 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol zaslaný Magistrátu, Magistrát však zmenil zodpovednosť na MÚ Staré Mesto. Zdá sa, že ku košom sa momentálne nikto nepriznáva.

Podnet sme dnes skúsili zaslať Generálnemu investorovi Bratislavy.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
04. máj 2017

Darina Pavlů

Takto to vyzeralo 1.5.2017
07. apríl 2021

Martin Uváček

Momentálne prešla celá táto časť záhrady hradu rekonštrukciou, bolo vymenený mobiliár a osadené aj nové odpadkové koše. Vzhľadom aj na súčasnú situáciu by som týmto označil podnet za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania