Nepriehľadná križovatka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Novomestan 10. apríla 2017

Nepriehľadná križovatka ulíc Odbojárov a Bartošková v tvare T, kedže pri odbočovaní z ulice Bartošková nie je dobrý výhľad kvôli zaparkovaným autám. Veľmi by pomohlo umiestnenie zrkadla na chodník oproti výjazdu z Bartoškovej ulice, ktorý by umožňoval výhľad na obe strany. Autá idúce v smere od štadióna majú navyše značnú rýchlosť a ľahko sa môže stať, že nezabrzdia pred autami vychádzajúcimi z Bartoškovej.

11. apríl 2017

Jana Kolárová

možno by stačilo, aby polícia vyžadovali dodržiavanie zákona lebo presne z tohto dôvodu je parkovanie v križovatke zakázané. Načo zrkadlá, stačí, aby policajti robili to, za čo berú výplaty
12. apríl 2017

Peter

Jana Kolárová: polícia tu práve nemá čo riešiť, tie parkovacie miesta na druhej fotke sú tam vyznačené správcom a teda parkovanie tam je legálne... Problémom je celkové riešenie tejto oblasti, kde sú skrátka neprehľadné uličky a križovatky (a už vôbec nehovorím o tom, že okrem miestnych prednosť sprava nikomu nič nehovorí...). Zrkadlo by jednoznačne pomohlo - ak totiž zastavíte na Bartoškovej v hranici križovatky a chcete odbočiť vľavo, tak smerom k štadiónu nevidíte nie pre autá, ale aj pre ten kôš a strom. A predsa nebudeme kvôli tomu rúbať stromy - to zrkadlo nikomu neublíži...
12. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vyriešenie.

Jana Plevová
19. apríl 2017

cestár

Vážený Peter, neviem či ste vodič alebo nie, ale musím jednoznačne súhlasiť s pani-slečnou Janou Kolárovou. Ak hovoríme o právnom štáte, vyhlášky, predpisy a normy by sa mali uplatňovať v praxi a nie neúčelne míňať finančné prostriedky. Lenže v rámci parkovacej politiky sa v tomto štáte porušujú normy, zákony a zdierajú po finančnej stránky občania jedna radosť. Správne povedala, že zodpovedá správca komunikácie, ktorý je zo zákona zodpovedný za stav spravovaných komunikácií. Parkovacie miesto je buď nelegálne alebo legálne odsúhlasené v dopravnej komisii za účasti zástupcu dopravnej polície čo je v rozpore s platnou legislatívou.
19. apríl 2017

Peter

Vážený cestár, ďakujem za komentár. Som vodič a túto časť poznám celkom dobre. Ešte raz, ja nerozporujem to, že táto križovatka je neprehľadná a zle riešená - v tomto sa zhodneme všetci. Ale my ako vodiči (a občania) sme povinní dodržiavať schválené a vyznačené dopravné značenie - čo v tomto prípade daní vodiči dodržiavajú. Z tohto titulu nemôžem súhlasiť s pani/slečnou Janou, pretože takto parkujúceho vodiča skrátka polícia riešiť nijak nevie - pretože, nech si my myslíme čokoľvek, značenie je správne.
Čo je nesprávne resp. diskutabilné, je - ako píšete - postup pri schvaľovaní tohto procesu a súhlasím aj s tým, aby toto správca preveril a napravil. ALE toto nie je predmetom tohto odkazu, ja som len reagoval na odkaz a požiadavku zadávateľa ohľadom inštalácie zrkadla (ktoré z môjho pohľadu vie vyriešiť situáciu okamžite na rozdiel od byrokratického postupu, ktorý - verím, že bude nasledovať - napraví tento stav).
24. august 2017

Novomestan

Pozerám, že už je tam zrkadlo. Na jednej strane mam radosť a druhej je škoda, že odráža len jednu stranu - pravú. Ono podla mňa nedostatočne vidno aj na ľavú stranu. Ale i tak vďaka.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania