Značenie parkovania na Majerníkovej 3

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
michal 19. apríla 2017

Dobry den,
1. Na Majernikovej ulici (vedla zelovocu) sa nachadza namalovany parkovaci box bez zvisleho znacenia, ktory zasahuje do vodorovneho znacenia zakazu zastavenia. Kedze ide o zmatocny stav, chcem sa opytat, ktore znacenie v tomto pripade plati a ci je v plane naprava.
2. Hned vedla sa nachadza prazdne miesto vedla vyhradenych boxov, kde sa bez problemu zmesti aj vacsie auto bez toho, aby zasahovalo do ako vyhradenych, tak aj spominaneho boxu, je mozne na danom mieste legalne parkovat, aj ked nie je vyznacene?
3. v pripade pozitivnej odpovede na otazku c. 2, moze majitel vedlajsieho vyhradeneho statia parkovat tak, ze naschval zaparkuje krizom cez svoje aj vedlajsie miesto tak, aby sa na volnom mieste nedalo parkovat?

Dakujem,
Michal

28. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. K otázkam:

1. Platí úprava zákaz zastavenia, daný vodorovným dopravným značení V 12b Plná žltá čiara. Neoficiálne vyznačené parkovacie miesto, ktoré je v rozpore s pravidlami cestnej premávky bude zatreté.
2. + 3. Priestor vedľa posledného vyhradeného parkovacieho miesta rozmermi nezodpovedá štandardnému parkovaciemu miestu. Navyše, pre na konci komunikácie postavenému stojisku smetných nádob by pri parkovaní na tomto mieste zadná časť vozidla zasahovala až k vodorovnému značeniu V 12b Plná žltá čiara, čo by mohlo byť mestskými policajtami vyhodnotené ako porušenie tohto dopravného značenia.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania