Potreba dopravnej značky Zákaz vjazdu do CHKO

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Ján 23. apríla 2017

Na hornom konci Popolnej ulice (kde je tiež horný koniec Zvončekovej ulice) bol svojho času zamedzený prejazd na turistickú asfaltovú cestu č. 8013 a to nahrnutým hlineným valom a. Pred pár rokmi niekto zrejme buldozérom val odhrnul a umožnil vstup motorových vozidiel na cestu v CHKO č. 8013. Na tieto lesné asfaltové cesty je vjazd vozidiel bez špec. povolenia zakázaný - príkladom je značka Zákaz vjazdu (do CHKO) kúsok vedľa na konci Potočnej ulice. Zákaz by mal byť umiestnený aj na konci Popolnej, ba myslím si, že by mal byť obnovený hlinený val a vytvorený chodník výlučne pre chodcov (prípadne bicykel). Dnes som tam pozoroval vozidlo (malé striebornej farby). Pristupujú tadiaľ k chatám. Po lese (CHKO!) majú kopu nelegálnych prístupových ciest.

24. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedené komunikácie sú v správe Mestských lesov, ktoré patria pod magistrát hlavného mesta. Umiestňovanie dopravných značiek, prípadne hlinených valov, si zabezpečujú na svojich komunikáciách Mestské lesy.

So srdečným pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
26. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Cesta slúži na obsluhu lesa, preto val nebudeme obnovovať. Značku CHKO môže inštalovať Štátna ochrana prírody, správa CHKO Malé Karpaty.

Rudolf Ivičič, Lesný hospodár.
12. február 2021

Martin Uváček

Niečo aktuálne nemá MČ Rača k tomuto podnetu? Tuším tu už bolo viacero podobných podnetov na vjazd vozidiel do lesa z tejto cesty.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.